Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусните тайни на киселото зелеЕдна от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
17 Дек.
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Вкусните тайни на червеното цвеклоЗатова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло:
Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
25 Януари
Вкусните тайни на домашната тортаПредлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
13 Януари
Вкусните тайни на българските пърленкиЕто вкусните тайни на българските пърленки!
Какво всъщност представлява пърленката?
Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
16 Дек.
Вкусните тайни на домашния кремМлякото
За да стане пухкав и нежен, домашният крем се нуждае не само от яйца, но и от прясно мляко. Тук правилото като при яйцата е подобно- разчитайте на домашни продукти и с прясното мляко....
16 Дек.
Вкусните тайни на пилешката супаЕто няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
13 Дек.
Вкусните тайни на шкембе чорбатаТова е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
08 Дек.
1
Вкусните тайни на печените кюфтетаЕто вкусните тайни на печените кюфтета!
Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
07 Дек.
Консервиране и съхранение на прясно зелеТака зелето издържа до два месеца и при готвене, много се доближава до вкуса на прясното. Съхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
30 Окт.
Как се готви прясно зелеЗащото с киселото няма кой знае какви проблеми - достатъчно меко е за направата на вкусни зелеви сармички, на зелеви супи и на всякакви други зелеви ястия, които изискват подлагането на зелето на топлинна обработка....
25 Януари
Вкусните тайни на кюфтетата в сосБелият сос има свои вариации за приготвяне, но основните съставки са брашното, яйцата и млякото - прясно или кисело, а много често и двете....
18 Януари
Вкусните тайни на пилето с оризЕто вкусните тайни на пилето с ориз!
Повечко мазнина
За да стане вкусно и хубаво, то трябва да сложите повече мазнина, категорични са добрите кулинари. Най-добре е да сложите масло особено ако имате домашно масло....
12 Дек.
Вкусните банички на бабаМаята се слага в топлото прясно мляко да се активира (докато отгоре започне да става пяна).
Прибавя се млякото с маята, половината масло, олиото и оцета към брашното и се замесва тесто. Разделя се на 4 топки....
17 Окт.
Вкусните кифлички на бабаСлед това се разделя на 7 или 8 топки тесто.
Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широкия край се слага по малко от шипковия мармалад и се навиват на кифлички....
18 Март
Вкусните катми на бабаЗа солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.
За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
04 Януари
2
Вкусните бухти на бабаОт готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
20 Окт.
2
Вкусните меденки на бабаСъхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни.
Вкусните меденки на баба...
13 Дек.
Вкусните тайни на любимите макарони на фурнаТрябва да се съхраняват на сухо и проветриво място, далече от подправките, които ще променят аромата и вкусовите им качества.
Второто правило засяга сваряването на изделието....
27 Август
Сок от прясно зеле извайва фигуратаТоплият прясно изцеден сок служи за профилактика на остра язва на стомаха и при киста на дванадесетопръстника....
18 Април
1
Най-вкусните макарони на фурнаБележка: в моя случай използвах два модела макарони, диаметъра на тавата е 38 см и захарта е ориентировъчна - добавете на вкус.
Най-вкусните макарони на фурна са готови....
04 Дек.
5