Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусните тайни на киселото зелеВкусните тайни на киселото зеле
17 Дек.
Една от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
Вкусните тайни на оризаВкусните тайни на ориза
01 Февр.
Ето няколко вкусни тайни на ориза: 1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва? За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
Вкусните тайни на грахаВкусните тайни на граха
30 Август
1
Като източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма. Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
Вкусните тайни на червеното цвеклоВкусните тайни на червеното цвекло
25 Януари
Затова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло: Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
Вкусните тайни на домашната тортаВкусните тайни на домашната торта
13 Януари
Предлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
Вкусните тайни на българските пърленкиВкусните тайни на българските пърленки
16 Дек.
Ето вкусните тайни на българските пърленки! Какво всъщност представлява пърленката? Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
Вкусните тайни на домашния кремВкусните тайни на домашния крем
16 Дек.
Млякото За да стане пухкав и нежен, домашният крем се нуждае не само от яйца, но и от прясно мляко. Тук правилото като при яйцата е подобно- разчитайте на домашни продукти и с прясното мляко....
Вкусните тайни на пилешката супаВкусните тайни на пилешката супа
13 Дек.
Ето няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
Вкусните тайни на шкембе чорбатаВкусните тайни на шкембе чорбата
08 Дек.
1
Това е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
Вкусните тайни на печените кюфтетаВкусните тайни на печените кюфтета
07 Дек.
Ето вкусните тайни на печените кюфтета! Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
Консервиране и съхранение на прясно зелеКонсервиране и съхранение на прясно зеле
30 Окт.
Така зелето издържа до два месеца и при готвене, много се доближава до вкуса на прясното. Съхранено по този начин може освен за готвене да бъде използвано и за салати....
Как се готви прясно зелеКак се готви прясно зеле
25 Януари
Защото с киселото няма кой знае какви проблеми - достатъчно меко е за направата на вкусни зелеви сармички, на зелеви супи и на всякакви други зелеви ястия, които изискват подлагането на зелето на топлинна обработка....
Вкусните тайни на кюфтетата в сосВкусните тайни на кюфтетата в сос
18 Януари
Белият сос има свои вариации за приготвяне, но основните съставки са брашното, яйцата и млякото - прясно или кисело, а много често и двете....
Вкусните тайни на пилето с оризВкусните тайни на пилето с ориз
12 Дек.
Ето вкусните тайни на пилето с ориз! Повечко мазнина За да стане вкусно и хубаво, то трябва да сложите повече мазнина, категорични са добрите кулинари. Най-добре е да сложите масло особено ако имате домашно масло....
Вкусните мекици на бабаВкусните мекици на баба
10 Дек.
Вкусните мекици на баба са готови....
Вкусните банички на бабаВкусните банички на баба
17 Окт.
Маята се слага в топлото прясно мляко да се активира (докато отгоре започне да става пяна). Прибавя се млякото с маята, половината масло, олиото и оцета към брашното и се замесва тесто. Разделя се на 4 топки....
Вкусните кифлички на бабаВкусните кифлички на баба
18 Март
След това се разделя на 7 или 8 топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широкия край се слага по малко от шипковия мармалад и се навиват на кифлички....
Вкусните пърленки на дядоВкусните пърленки на дядо
04 Април
Вкусните пърленки на дядо са страхотни....
Вкусните катми на бабаВкусните катми на баба
04 Януари
2
За солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце. За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
Вкусните понички на бабаВкусните понички на баба
16 Май
Вкусните понички на баба са готови....
Вкусните бухти на бабаВкусните бухти на баба
20 Окт.
2
От готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
Вкусните меденки на бабаВкусните меденки на баба
13 Дек.
Съхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни. Вкусните меденки на баба...
Вкусните тайни на любимите макарони на фурнаВкусните тайни на любимите макарони на фурна
27 Август
Трябва да се съхраняват на сухо и проветриво място, далече от подправките, които ще променят аромата и вкусовите им качества. Второто правило засяга сваряването на изделието....
Сок от прясно зеле извайва фигуратаСок от прясно зеле извайва фигурата
18 Април
1
Топлият прясно изцеден сок служи за профилактика на остра язва на стомаха и при киста на дванадесетопръстника....
Най-вкусните макарони на фурнаНай-вкусните макарони на фурна
04 Дек.
5
Бележка: в моя случай използвах два модела макарони, диаметъра на тавата е 38 см и захарта е ориентировъчна - добавете на вкус. Най-вкусните макарони на фурна са готови....