Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Така гроздето определено е добро за сърцето. Благодарение на наличието на антиоксидантни съединения в гроздето, то помага срещу свързването на свободните радикали в организма....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
Защо е необходимо да хапваме броколиЗащо е необходимо да хапваме броколи
04 Окт.
Броколи за силен имуниетт Бета-каротин, селен, цинк и добре познатият витамин С - това са четирите съставки в броколито, чиято комбинация подпомага да подсилим имунитета си....
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
За да се ориентирате по-бързо в магазина, е добре да знаете, че съгласно БДС, кашкавалът, произвеждан от овче мляко, се нарича „Балкан“, този от краве е „Витоша“, а кашкавалът, смес от двете млека, се нарича „Преслав“....
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен. И ако някой още не е разбрал колко полезни...
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Основната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат. В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
Питка за добре дошълПитка за добре дошъл
17 Март
Маята слагам да се активира в съд със захарта, 100 мл от водата или прясно мляко, добавям и 3 с.л. брашно. Разбърквам добре и оставям да шупне във студена фурна за около 20 минути....
Сладко плато Добре дошли!Сладко плато Добре дошли!
31 Дек.
Нападайте сладкото плато Добре дошли!...
Солено плато Добре дошли!Солено плато Добре дошли!
30 Дек.
От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли Очакваме Ви!...
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Защо по-често трябва да хапваме моркови?
04 Април
Безспорно морковите са вкусни, питателни и полезни зеленчуци и колкото по-често ги хапваме, толкова по-добре за нас! Защото морковите блестят със завидни здравословни предимства. Ето кои са те!...
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
При висока температура на тялото той утолява много добре жаждата. В миналото, както и днес, мандарините се използват при лечението на астма и бронхити....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
Най-хубави чушки има през лятото и през есента, в зависимост от кой край на България ги закупувате или още по-добре - отглеждате сами. Но освен че са много вкусни, чушките са и много полезни....
Масло или маргарин е по-добре да хапвате?Масло или маргарин е по-добре да хапвате?
23 Януари
Те покачват лошия холестерол и намаляват добрия и увеличават риска от развиването на коронарна болест на сърцето....
Как да сготвим житоКак да сготвим жито
03 Януари
Продуктите се разбъркват добре. Житото се сервира в купички, поръсено обилно с пудра захар....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
08 Юни
Хапките Добре дошли в България са готови....
Коктейлни хапки за Добре дошлиКоктейлни хапки за Добре дошли
19 Дек.
Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?
27 Ноем.
След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия. Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?
02 Окт.
Консумацията на драконов плод може да помогне за поддържането на добро зрение и предпазване от различни очни заболявания....
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниЗащо обичаме да хапваме сладки и мазни храни
12 Дек.
Студеният сезон е свързан и с много вируси и е по-добра идея да се наслаждаваме на храни, които ще засилят имунната ни система, отколкото на тестените изкушения....
Ето защо да хапвате извара всеки денЕто защо да хапвате извара всеки ден
04 Юли
След като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден! - изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Сватбарско житоСватбарско жито
10 Април
Бъркаме непрекъснато за две-три минути да се запържи и промени цвета си. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Млечната смес изсипваме в житото, връщаме на котлона и варим още няколко минути....