Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Акай БериВ северната част на Бразилия Акай бери се сервира в малки кратунки /куиас/, а според предпочитанията може да се консумира със солено или сладко....
05 Март
Отслабване с акай бериАкай бери е малък, лилав плод с големината на череша. Расте в дъждовните гори на Амазония, на палмовите дървета от рода Евтерпа. Може да се открие само и единствено там и е известен на местното население от хилядолетия....
30 Юли
1
Странични ефекти от акай бериЗатова не трябва да се учудвате, че има вероятност да получите нежелани реакции, като консумирате Акай Бери....
08 Август
1
Какво съдържа акай бери?Екзотичните плодове добиват все по-широка популярност в съвременния свят. Те намират приложение в различни рецепти и се превръщат във все по-предпочитан избор сред плодовете.
Акай берито е пример за екзотичен и нестандартен...
15 Дек.
Десет причини да консумираме годжи бериГоджи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те:
По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
28 Януари
1
Защо да консумираме обезмаслено сирене?На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
16 Дек.
Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?Узрелите бобови растения се считат за едни от най-полезните хранителни продукти за човека. Сварените зърна съдържат голямо количество белтъчини, въглехидрати и мазнини.
Всъщност белтъчините в лещата и най-вече в...
09 Юли
Какво е акай бери и за какво е полезноВсички са чували за годжи бери и ползите му за здравето. Много хора го използват за различни здравословни оплаквания и за повишаване на тонуса на организма.
Акай бери не е толкова известен като годжи бери, но е не...
12 Ноем.
Защо да консумираме коприва?От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
22 Май
Защо да консумираме обезсолени млечни продуктиАко слагате сол на всяко ястие обаче, се опитайте поне да обезсолявате сиренето, което консумирате. Това става като го държите в съд с вода....
22 Май
Защо трябва да консумираме краве масло?От това следва, че зеленчуците стават по-полезни (и вкусни), ако се консумират с масло;
3. Потреблението на краве масло не води до наднормено тегло....
06 Юли
Защо е изключително важно да консумираме картофиКартофите са лесно смилаеми, могат да се консумират по два пъти на ден, според предпочитанията - в супа или основно ястие....
05 Март
1
Защо е важно да консумираме рибено масло?Освен това хората, консумиращи Омега-3, се радват както на концентрация и добра памет, така и на добър тонус и настроение....
25 Ноем.
Защо е важно да консумираме рибено масло?Ако не консумирате риба достатъчно често обаче, или поне 2 пъти в седмицата, приемът под формата на добавка може да помогне да набавим всички ползи за организма си....
06 Дек.
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?Те обаче не трябва да се консумират в съчетание със сладки плодове като диня, пъпеш, манго, банани и др....
26 Януари
1
Коктейл Бери ВзривАко не можете да намерите ликьор фрамбоа, можете да използвате на негово място ликьор Fraise или пък да пробвате с касис за пълна промяна....
06 Ноем.
Бери-бериКакво е бери-бери
Бери-бери представлява заболяване, което е свързано с недостатък на витамин В1 и най-вече на активната му форма, наречена тиамин пирофосфат. Витамин В1 е много важен водно-разтворим витамин, който...
12 Май
Защо трябва да консумирате селъри по-често?От друга страна, били наблюдавани и малки мишки на възраст от три до шест месеца, които не консумирали лутеолин....
16 Август
Смути с годжи бериПортокалът се обелва и всичко се поставя в блендера.
Миксира се до получаване на хомогенна смес.
Калории: 180...
29 Април
Чай от годжи бериОставете да престои за през нощта или докато плодовете набъбнат и водата добие приятен розов цвят.
След това може леко да затоплите чая, ако не обичате студен....
07 Септ.
5
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези продукти имат благотворен алкален ефект върху нашия организъм.
Алкалните храни са изключително полезни, тъй като неутрализират киселините, натрупани...
11 Януари
1
Как да консумираме алоеКонсумиране на гел от алое вера
Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
14 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2