Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Акай БериАкай Бери
05 Март
В северната част на Бразилия Акай бери се сервира в малки кратунки /куиас/, а според предпочитанията може да се консумира със солено или сладко....
Отслабване с акай бериОтслабване с акай бери
30 Юли
1
Акай бери е малък, лилав плод с големината на череша. Расте в дъждовните гори на Амазония, на палмовите дървета от рода Евтерпа. Може да се открие само и единствено там и е известен на местното население от хилядолетия....
Странични ефекти от акай бериСтранични ефекти от акай бери
08 Август
1
Затова не трябва да се учудвате, че има вероятност да получите нежелани реакции, като консумирате Акай Бери....
Какво съдържа акай бери?Какво съдържа акай бери?
15 Дек.
Екзотичните плодове добиват все по-широка популярност в съвременния свят. Те намират приложение в различни рецепти и се превръщат във все по-предпочитан избор сред плодовете. Акай берито е пример за екзотичен и нестандартен...
Десет причини да консумираме годжи бериДесет причини да консумираме годжи бери
28 Януари
1
Годжи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те: По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
Защо да консумираме обезмаслено сирене?Защо да консумираме обезмаслено сирене?
16 Дек.
На тях им се препоръчва редовно да консумират обезмаслено сирене....
Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?
09 Юли
Узрелите бобови растения се считат за едни от най-полезните хранителни продукти за човека. Сварените зърна съдържат голямо количество белтъчини, въглехидрати и мазнини. Всъщност белтъчините в лещата и най-вече в...
Какво е акай бери и за какво е полезноКакво е акай бери и за какво е полезно
12 Ноем.
Всички са чували за годжи бери и ползите му за здравето. Много хора го използват за различни здравословни оплаквания и за повишаване на тонуса на организма. Акай бери не е толкова известен като годжи бери, но е не...
Защо да консумираме коприва?Защо да консумираме коприва?
22 Май
От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
Защо да консумираме обезсолени млечни продуктиЗащо да консумираме обезсолени млечни продукти
22 Май
Ако слагате сол на всяко ястие обаче, се опитайте поне да обезсолявате сиренето, което консумирате. Това става като го държите в съд с вода....
Защо трябва да консумираме краве масло?Защо трябва да консумираме краве масло?
06 Юли
От това следва, че зеленчуците стават по-полезни (и вкусни), ако се консумират с масло; 3. Потреблението на краве масло не води до наднормено тегло....
Защо е изключително важно да консумираме картофиЗащо е изключително важно да консумираме картофи
05 Март
1
Картофите са лесно смилаеми, могат да се консумират по два пъти на ден, според предпочитанията - в супа или основно ястие....
Защо е важно да консумираме рибено масло?Защо е важно да консумираме рибено масло?
25 Ноем.
Освен това хората, консумиращи Омега-3, се радват както на концентрация и добра памет, така и на добър тонус и настроение....
Защо е важно да консумираме рибено масло?Защо е важно да консумираме рибено масло?
06 Дек.
Ако не консумирате риба достатъчно често обаче, или поне 2 пъти в седмицата, приемът под формата на добавка може да помогне да набавим всички ползи за организма си....
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?
26 Януари
1
Те обаче не трябва да се консумират в съчетание със сладки плодове като диня, пъпеш, манго, банани и др....
Коктейл Бери ВзривКоктейл Бери Взрив
06 Ноем.
Ако не можете да намерите ликьор фрамбоа, можете да използвате на негово място ликьор Fraise или пък да пробвате с касис за пълна промяна....
Бери-бериБери-бери
12 Май
Какво е бери-бери Бери-бери представлява заболяване, което е свързано с недостатък на витамин В1 и най-вече на активната му форма, наречена тиамин пирофосфат. Витамин В1 е много важен водно-разтворим витамин, който...
Защо трябва да консумирате селъри по-често?Защо трябва да консумирате селъри по-често?
16 Август
От друга страна, били наблюдавани и малки мишки на възраст от три до шест месеца, които не консумирали лутеолин....
Смути с годжи бериСмути с годжи бери
29 Април
Портокалът се обелва и всичко се поставя в блендера. Миксира се до получаване на хомогенна смес. Калории: 180...
Чай от годжи бериЧай от годжи бери
07 Септ.
5
Оставете да престои за през нощта или докато плодовете набъбнат и водата добие приятен розов цвят. След това може леко да затоплите чая, ако не обичате студен....
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?
11 Януари
1
Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези продукти имат благотворен алкален ефект върху нашия организъм. Алкалните храни са изключително полезни, тъй като неутрализират киселините, натрупани...
Как да консумираме алоеКак да консумираме алое
14 Февр.
Консумиране на гел от алое вера Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
След 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....