Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Дюлите са богати на фруктоза, глюкоза, пектинови съединения, калий, калций, желязо, фосфор и мед. Дори в семената им има редица биологично активни вещества, които действат благоприятно върху организма....
25 Септ.
Защо да хапвате повече сушените плодове през зимата?Калият е също много полезен за човека и го има в изобилие в сушените плодове. Той помага за поддържане на нормално артериално налягане....
14 Дек.
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърПолзи от консумацията на магданоз
1) лидер в съдържанието на витамин С - магданозът е с 3 пъти повече, отколкото в лимоните;
2) съдържа фосфор, калций, желязо много повече от всички зеленчуци;
3) подобрява апетита, храносмилането...
16 Ноем.
Защо да ядем повече авокадо?Само два плода са достатъчни да осигурят нужното количество калий в организма.
Калият е електролит и минерал, който е проводник на електричеството в тялото....
16 Окт.
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите са чудесен източник на витамини С и В и минерали като калий, калций, магнезий и фосфор....
16 Май
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Защо да ядем повече ориз?Именно затова специалистите са на мнение, че всеки човек трябва да преразгледа диетата си и храненето си като цяло, добавяйки към него повече полезни продукти, какъвто е и оризът....
22 Февр.
Защо някои хора кашлят повече през лятотоНе всеки се радва на лятото еднакво. Докато топлината и по-дългите дни могат да бъдат блаженство за някои, влажността може да опустоши здравето на други....
06 Юни
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си?
- Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата.
- Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
13 Септ.
1
Ето защо да ядем повече фенелГлавата фенел трябва да бъде по тежка, отколкото изглежда за размера си. Ако е пресен и без петна по повърхността, може да го ползвате, без да го белите....
18 Април
4
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече пикантни ястияХраненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
21 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Те съдържат повече фосфор, калий и желязо, концентрацията на аминокиселини е доста по-висока, което също увеличава полезните им свойства....
05 Февр.
Защо да ядем повече кедрови ядки?Следователно, те трябва да се консумират в малки количества, така че да не навредят на вашето здраве и на повишаването на телесното тегло....
28 Юли
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
Плодовете - защо не трябва да ги ядем за десертГолям брой хора имат навика да ядат много пъти на ден плодове, но трябва да знаят, че трябва да избягват да ги хапват след обяд или вечеря....
05 Юни
Защо не бива да ядем плодове вечерДо скоро се смяташе, че консумацията на повече сурови плодове или сок води до понижаване на кръвното налягане....
07 Август
21
Кога е правилно да ядем плодове през деняЕдва ли има човек, който да не обича да хапва плодове. Вярно е, че те са много полезни, но все пак трябва да внимаваме кога да ги хапваме....
12 Февр.
Защо да ядем повече лук всеки ден?Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
27 Март
Защо е важно да ядем повече авокадо?За разлика от повечето плодове, които са съставени предимно от въглехидрати, авокадото дарява организма ни с много здравословни мазнини....
08 Април
Защо трябва да ядем хляб редовноХлябът е източник на необходими минерални вещества и най-вече калий, калций, магнезий, натрий, фосфор и желязо....
16 Септ.
20
Какво да ядем лятотоДруги богати на калий храни са зелени зеленчуци, печен боб, сушени плодове и зърнени храни.
9. Пъпеши
Най-важната мярка в горещото време е приемът на течности....
12 Юли
1