Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Магията на ватиканския хлябМагията на ватиканския хляб
26 Януари
152
В основата на легендата лежи вярата, че магията на Ватиканския хляб трябва да се предава от дом на дом....
Какво представлява ватиканският хляб?Какво представлява ватиканският хляб?
09 Окт.
Успех в приготвянето на Ватиканския хляб....
Пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб
24 Февр.
Пълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
Хляб ЕзекилХляб Езекил
05 Март
Хлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
Каква е истината за зеленото кафе?Каква е истината за зеленото кафе?
19 Окт.
Къде е истината? Всъщност няма истински научни доказателства в подкрепа на твърденията на производителите, че зелено кафе оказва чудодеен ефект и подпомага отслабването....
Истината за солтаИстината за солта
07 Август
Но дали това е истината или цялата истина? Още древноримският учен и историк Плиний Стари е казал за солта, че това е най-доброто лекарство, което той познава. Животът на земята е немислим без солта....
Истината за раяИстината за рая
26 Септ.
5
Открай време човечеството се опитва да разбере съществува ли място, наречено рай, и ако да, как изглежда то. Една жена обаче твърди, че вече е успяла да разгадае тази загадка и дори е издала книга /The Afterlife of Billy...
Перга (пчелен хляб)Перга (пчелен хляб)
26 Февр.
Освен мед, пчелинът предлага още много природни продукти с широко приложение в медицината, козметиката, стоматологията, фармацевтиката. Сред тях се отличава една субстанция, наричана перга, но позната и с други наименования...
ХлябХляб
17 Февр.
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/. 2. Добавете брашното (със сухата мая) постепенно, докато...
Истината за рачешките ролцаИстината за рачешките ролца
27 Февр.
3
Рачешките ролца са един от любимите продукти на дамите на диета. Те са идеална добавка във всяка салата и от тях не се пълнее. Панирани, те са прекрасен ордьовър. Върху етикета на рачешките ролца обаче пише “сурими...
Истината зад модните храниИстината зад модните храни
23 Март
Здравословни? Помислете пак! Доста от модата в храненето всъщност е нищо повече от печелене на пари от хранителната индустрия. Ето списък с най-разпространените модни храни, които повечето от нас смятат за здравословни...
Истината за шпековия саламИстината за шпековия салам
29 Дек.
Това е сериозната истината за шпековия салам и колбасите, която не бива да пренебрегваме....
Истината за кръстоносните походиИстината за кръстоносните походи
01 Дек.
Но каква всъщност е истината за появата на това движение и най-вече за тамплиерите, взимащи участие в него. Историческото обяснение остава отворени много въпроси....
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)
05 Март
1
Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
Не изхвърляйте коравия хлябНе изхвърляйте коравия хляб
09 Януари
Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди да изхвърлите стария корав хляб, помислете – не можете ли да приготвите от него нещо друго, което да ви е от полза? На първо място от коравия хляб става страхотна...
Ползата от черния хлябПолзата от черния хляб
04 Окт.
Черният хляб е едно от най-ефективните средства срещу анемия. В ръжения хляб се съдържат тридесет процента повече желязо, два пъти повече калий и три пъти повече натрий, отколкото в хляба от пшенично брашно. Особено...
Бързо отслабване с хлябБързо отслабване с хляб
13 Дек.
5
Разнообразието в диетите е огромно. Всеки ден излизат нови и нови планове за отслабване, някои с не дотам доказани резултати. Тук ще ви предложим една изцяло нова диета, която учудва с един от компонентите си, а именно...
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Едно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате, когато...
Икономични рецепти с хлябИкономични рецепти с хляб
25 Август
Остатъците от хляб лесно могат да бъдат оползотворени. С тях можете да си приготвите закуска или някакъв сладкиш, който да е подходяща компания на следобедния чай или кафе. Най-лесният и добре познат вариант за рецепта...
Вредата от белия хлябВредата от белия хляб
21 Дек.
5
Още от деца повечето от нас са свикнали да си похапват от белия хляб и тестените изделия. На всички им е било много вкусно да си хапнат филийка със сладко, кифличка, палачинки, кексчета, торти. Докато си похапва...
Кой хляб е полезен?Кой хляб е полезен?
19 Ноем.
Истината е, че има няколко вида хляб, които са много полезни и здравословни. Така всеки човек може да си набавя важни хранителни вещества, без да гладува....
Рецепти за кето хлябРецепти за кето хляб
05 Август
Кето хлябът е основен елемент от кето храненето. Ако трябва да го дефинираме, това е хранителен режим, познат и като високомазнинно хранене. При този тип диета се наблюдават високи нива на кетони в организма, чрез които...
Силата на обредния хлябСилата на обредния хляб
05 Май
Никой не е по-голям от хляба! Имайки предвид тази стара българска поговорка, на празници българката е приготвяла богата трапеза и най-важното място е отделяла винаги на хляба. Обредния хляб съпътства бита на...
Магията на Обредния хлябМагията на Обредния хляб
20 Юли
Обредният хляб не е обикновен хляб. За него подготовката започва много рано, още по жътва. Подбират се здрави зърна от чиста пшеница или жито, които се измиват много добре и подсушават. Смилат се на брашно, което пък се...
Кето хлябКето хляб
06 Февр.
3
В купа се разбиват три цели яйца и един останал белтък с морска сол- 2 големи щипки. Добавя се олио и разбъркваме. В киселото мляко се прибавя бакпулверът и разбиваме да шупне, накрая добавям и щипка сода за хляб. Шупналата...