Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраняваме краставици, за да останат хрупкавиКак да съхраняваме краставици, за да останат хрупкави
30 Март
Съществуват обаче много методи - народни и съвременни, с които приятният хрупкав вкус на пресните краставици може да се запази дълго....
Вкусни хрупкави мекичкиВкусни хрупкави мекички
26 Януари
1
Разтваряме маята във водата, слагаме захар и малко брашно, оставяме да шупне за около 10-15 минути. Замесваме тесто. Оставяме го да втаса около 40-45 минути....
Нискокачествени краставици заливат пазара тази пролетНискокачествени краставици заливат пазара тази пролет
16 Април
По думи на Гунчев, родните краставици в момента са най-качествените зеленчуци на пазара, защото са най-пресни....
Без опасни краставици на българския пазарБез опасни краставици на българския пазар
29 Май
На българския пазар засега няма заразени краставици. За това гарантира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев, цитиран от bTV....
Как да изберем сладка и вкусна тикваКак да изберем сладка и вкусна тиква
18 Ноем.
Когато изберете сладка тиква, ще може да си приготвите с нея: - мъфини с тиква; - тиквени сладки; - тиквено руло;...
Ето как бисквитките ви винаги да се получават хрупкави и вкусниЕто как бисквитките ви винаги да се получават хрупкави и вкусни
07 Март
За да станат по-хрупкави бисквитите: - използвайте винаги пресято брашно; - използвайте винаги кристална захар и масло; - печете бисквитите малко повече от посоченото в рецептата време за печене....
Вкусни кюфтенца на скара с хрупкави картофкиВкусни кюфтенца на скара с хрупкави картофки
22 Май
Гарнираме със розичка от краставица и листа от маруля....
Варианти за вкусни кисели краставичкиВарианти за вкусни кисели краставички
17 Окт.
Когато избирате краставички за буркани е добре те да бъдат млади, защото семената в тях още не бива да са израснали. Това може би е първата тайна за вкусни кисели краставички....
Така се правят вкусни кисели краставичкиТака се правят вкусни кисели краставички
31 Май
Вкусни хрупкави краставички за студена зима!...
Да си направим златни хрупкави картофкиДа си направим златни хрупкави картофки
03 Юли
3
Ще изненадате приятно гостите си, ако приготвите златни хрупкави картофки. Те не само са много вкусни, но са и много красиви със златистия си апетитен цвят....
КраставициКраставици
01 Февр.
Вътрешността на краставицата е много бледо зелена, плътна и хрупкава. Краставиците, които се отглеждат, за да бъдат мариновани са много по-малки по размер....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ценни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазараЦенни хитринки! Как да разпознаем зрелите и вкусни плодове на пазара
14 Август
Надникнете в галерията по-горе, за да научите как да изберете най-вкусните дини, пъпеши и други популярни плодове, за които често се питате дали са добре узрели. page1....
Вкусни и бързи салати с кисели краставичкиВкусни и бързи салати с кисели краставички
15 Януари
Салата кисели краставички и сварени яйца Много бърза, питателна и вкусна салата може да се приготви от кисели краставички, нарязани на кубчета сварени яйца, майонеза, сол и черен пипер на вкус....
Как да избера правилните червени чушки за сушене от пазараКак да избера правилните червени чушки за сушене от пазара
13 Ноем.
Когато изберете и купите от здравия вкусен червен зеленчук, който е уникален за всяка българска трапеза, следва една типично българска процедура, без която не може да се получи тази традиционна и вкусна чушка....
Как да си направим хрупкави домашни крутони?Как да си направим хрупкави домашни крутони?
03 Окт.
Малката форма на ромб, кубче, пръстен или полумесец е характерна за това сухарче, превърнато във вкусна гарнитура....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тайната на вкусните кисели краставичкиТайната на вкусните кисели краставички
01 Август
Макар тази дейност да е елементарна, все още има много домакинства, които не съумяват да приготвят кисели краставички по вкуса си....
Морски краставициМорски краставици
18 Март
2
Състав на морските краставици Билката съдържа глюкозиди и бета-елатерин, който има горчив вкус. В състава на растението се срещат още киселини, елатераза, смоли и белтъчни вещества....