Gotvach.bg»Съвети»Как да избера правилните червени чушки за сушене от пазара

Как да избера правилните червени чушки за сушене от пазара

Как да избера правилните червени чушки за сушене от пазара

Когато избирате червени чушки, за да ги сушите и съхранявате за по-дълго време, трябва да бъдете внимателни. Важно е от производител ли ги купувате или от прекупвач, който е заредил да продава вносна стока.

Препоръчвам ви да купувате червени чушки за сушене, които са българско производство. Те са сочни и много подходящи за сушене. Когато ги избирате трябва да гледате размера, формата, цвета, здравината и едно много важно нещо - да не са с резки на повърхността, да не са набръчкани.

Когато изберете и купите от здравия вкусен червен зеленчук, който е уникален за всяка българска трапеза, следва една типично българска процедура, без която не може да се получи тази традиционна и вкусна чушка.

Като за начало, всяка червена чушка за сушене се измива с хладка вода и добре се подсушава. Така всички червени чушки се слагат и подреждат в тави. Трябва да се поставят на сухо и проветриво място. Най-доброто за тази цел е зимникът.

Така червените чушки трябва да престоят там в продължение на 30 дни. Всяка седмица трябва да се обръщат, за да могат да се сушат и от другата страна. Така червените чушки се обръщат няколко пъти. Целта е да се сушат равномерно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати