Когато избирате червени чушки, за да ги сушите и съхранявате за по-дълго време, трябва да бъдете внимателни. Важно е от производител ли ги купувате или от прекупвач, който е заредил да продава вносна стока.
Препоръчвам ви да купувате червени чушки за сушене, които са българско производство. Те са сочни и много подходящи за сушене. Когато ги избирате трябва да гледате размера, формата, цвета, здравината и едно много важно нещо - да не са с резки на повърхността, да не са набръчкани.
Когато изберете и купите от здравия вкусен червен зеленчук, който е уникален за всяка българска трапеза, следва една типично българска процедура, без която не може да се получи тази традиционна и вкусна чушка.
Като за начало, всяка червена чушка за сушене се измива с хладка вода и добре се подсушава. Така всички червени чушки се слагат и подреждат в тави. Трябва да се поставят на сухо и проветриво място. Най-доброто за тази цел е зимникът.
Така червените чушки трябва да престоят там в продължение на 30 дни. Всяка седмица трябва да се обръщат, за да могат да се сушат и от другата страна. Така червените чушки се обръщат няколко пъти. Целта е да се сушат равномерно.
Коментари