Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Ако искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
Как се готви месо от диво прасеКак се готви месо от диво прасе
01 Февр.
Месото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие. За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината. Месото...
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Още от древността египтяните са запазвали месото чрез осоляване. Процесите, които настъпват при този процес, не са изяснени, но се знаят консервиращите свойства на солта. Именно тя прониква в мускулния сок, променя белтъчините...
Месо от диво прасе със зеленчуци в гювечМесо от диво прасе със зеленчуци в гювеч
12 Февр.
Месото се овкусява с чубрица, соев сос, черен пипер и се оставя за един час да престои така. През това време се запържва лукът, гъбите, киселата краставица, нарязана на ленти....
Месо от диво прасе в италиански червен сосМесо от диво прасе в италиански червен сос
02 Септ.
Добавя се захарта, доматеното пюре, солта, гореща вода, колкото да покрие месото, и съдът се похлупва с капак. Ястието се задушава на минимален огън до омекването на месото....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Макар днес това вече да се е променило и то най-вече защото няма такава изгода в полагането на безброй грижи и влагането на куп средства в тази дейност, винаги е добре да знаете как да консервирате месо в буркани....
Как да сготвим диво прасеКак да сготвим диво прасе
11 Март
Месото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в разтвор от вода и оцет – 2 супени...
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб. Ако решите да консервирате зелен боб, е важно той да е набран скоро. Добре огледайте да няма увяхнало по крайчетата....
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?
11 Май
Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол. Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушки
16 Ноем.
Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч с диво прасеГювеч с диво прасе
06 Януари
1
Гювечът с диво прасе е много вкусен....
Кюфтета от диво прасеКюфтета от диво прасе
07 Окт.
Поднасяме нашите кюфтета от диво прасе със студена бира или червено вино :) Да Ви е сладко....
Диво зайче в гювечДиво зайче в гювеч
09 Ноем.
По желание може да добавите една супена лъжица брашно, размито с малко вода....
Пастърма от диво прасеПастърма от диво прасе
15 Септ.
Пастърмата от диво прасе е много вкусна....
Диво прасе в гърнеДиво прасе в гърне
12 Март
Добре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне....
Как да консервираме извараКак да консервираме извара
14 Септ.
Изварата се появи преди много векове. Хората, които се грижели за биволи и крави, започнали да обръщат внимание на процеса на втасване на мляко, като в крайна сметка забелязали образуването на продукт, който много жители...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....