Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да консервираме пуешко месоАко искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
07 Март
Консервиране на нераздробено месоДостатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
03 Март
1
Как се готви месо от диво прасеМесото от диво прасе има много особености и трябва да се спазват някои правила, за да бъде приготвено вкусно. Добре е да се използва за основно ястие.
За кулинарна обработка се използва месо, изчистено от четината. Месото...
01 Февр.
Консервиране на месо чрез осоляванеОще от древността египтяните са запазвали месото чрез осоляване. Процесите, които настъпват при този процес, не са изяснени, но се знаят консервиращите свойства на солта. Именно тя прониква в мускулния сок, променя белтъчините...
03 Дек.
Месо от диво прасе със зеленчуци в гювечМесото се овкусява с чубрица, соев сос, черен пипер и се оставя за един час да престои така.
През това време се запържва лукът, гъбите, киселата краставица, нарязана на ленти....
12 Февр.
Месо от диво прасе в италиански червен сосДобавя се захарта, доматеното пюре, солта, гореща вода, колкото да покрие месото, и съдът се похлупва с капак.
Ястието се задушава на минимален огън до омекването на месото....
02 Септ.
Съвети за консервиране на месо в бурканиМакар днес това вече да се е променило и то най-вече защото няма такава изгода в полагането на безброй грижи и влагането на куп средства в тази дейност, винаги е добре да знаете как да консервирате месо в буркани....
28 Януари
2
Как да сготвим диво прасеМесото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в разтвор от вода и оцет – 2 супени...
11 Март
Как да консервираме бобМожете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате зелен боб, е важно той да е набран скоро. Добре огледайте да няма увяхнало по крайчетата....
25 Май
Как да консервираме лобода?Тя се консумира прясна или консервирана.
Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол.
Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
11 Май
Как да консервираме чушкиЧушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
16 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кюфтета от диво прасеПоднасяме нашите кюфтета от диво прасе със студена бира или червено вино :)
Да Ви е сладко....
07 Окт.
Диво зайче в гювечПо желание може да добавите една супена лъжица брашно, размито с малко вода....
09 Ноем.
Диво прасе в гърнеДобре почистеното месо от диво прасе нарежете на пържолки, натрийте ги със сол и черен пипер и ги подредете в намазненото гърне....
12 Март
Как да консервираме извараИзварата се появи преди много векове. Хората, които се грижели за биволи и крави, започнали да обръщат внимание на процеса на втасване на мляко, като в крайна сметка забелязали образуването на продукт, който много жители...
14 Септ.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.