Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо оризът се слепва?Първото и най-важното нещо е да накиснете ориза преди да го готвите, ако не го направите, тогава и най-качественият сорт ориз ще се слепне и ще се сблъскате отново с този проблем....
08 Февр.
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
24 Април
4
Как да не слепва пастата?Сложете веднага, защото ако оставите на въздух, спагетите бързо ще слепнат и няма да имат добър вкус и вид....
14 Септ.
Как да не се слепват спагетите?Мазнината няма да позволи на пастата да се слепне след отцеждането на водата.
Отделно по време на варене може леко да разбърквате спагетите с вилица....
30 Ноем.
Как да не ни залепват гофретите?Гофретите са сладкарско изделие, което по състав много наподобяващи палачинките, но с типичната за тях релефна повърхност, чиято идея е да задържа солени или сладки пълнежи. Да не забравяме и уникалната хрупкава коричка...
29 Юни
Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?Картофените кюфтета са едни от най-харесваните храни, които можем да си направим от сварени картофи. Те са подходящи както за основно, така и за гарнитура и предястие.
Подготовката им не изисква специални кулинарни умения...
29 Юни
1
Как да не се слепват корите за лазаня?Как корите за лазаня да не се слепват една към друга?
За да предотвратите това, когато варите корите за лазаня, добавете малко зехтин във водата....
10 Май
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди....
28 Август
Внимание! Отровата Трансглутаминаза в храните слепва органите ниВследствие на прекомерно големите количества от този фермент, който, да не забравяме, че има свойството буквално да слепва месото, човешките тъкани започват да се слепват....
25 Февр.
Оризът ни прави по-паметливиА ако предварително накиснете ориза за 2 часа, той ще стане още по-вкусен....
14 Август
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Как да не се разкашква ориза?Едва след това можете да солите ориза и да го разбърквате.
Вижте още рецепти за заешко с ориз, печен ориз с яйца, ориз по китайски и др....
13 Окт.
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да разпалим апетита, ако не ни се ядеТази статия с инструкции как да разпалим апетита е за тези, които не са вдъхновени да похапнат дори от най-вкусните ястия.
Причините за липса на апетит могат да бъдат много: от напълно безвредни, до заплашващи със сериозни...
05 Окт.
Мозъкът ни вече не се развиваЧовешкият ум, който създаде космическите совалки, суперкомпютрите и един куп други изобретения, е достигнал върха на способностите си.
Той просто не може повече да се развива и според учените това означава, че сме изправени...
05 Август
12
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3