Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо оризът се слепва?Защо оризът се слепва?
08 Февр.
Първото и най-важното нещо е да накиснете ориза преди да го готвите, ако не го направите, тогава и най-качественият сорт ориз ще се слепне и ще се сблъскате отново с този проблем....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук....
Как да не слепва пастата?Как да не слепва пастата?
14 Септ.
Сложете веднага, защото ако оставите на въздух, спагетите бързо ще слепнат и няма да имат добър вкус и вид....
Как да не се слепват спагетите?Как да не се слепват спагетите?
30 Ноем.
Мазнината няма да позволи на пастата да се слепне след отцеждането на водата. Отделно по време на варене може леко да разбърквате спагетите с вилица....
Как да не ни залепват гофретите?Как да не ни залепват гофретите?
29 Юни
Гофретите са сладкарско изделие, което по състав много наподобяващи палачинките, но с типичната за тях релефна повърхност, чиято идея е да задържа солени или сладки пълнежи. Да не забравяме и уникалната хрупкава коричка...
Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?Как да не ни се разпадат картофените кюфтета?
29 Юни
1
Картофените кюфтета са едни от най-харесваните храни, които можем да си направим от сварени картофи. Те са подходящи както за основно, така и за гарнитура и предястие. Подготовката им не изисква специални кулинарни умения...
Как да не се слепват корите за лазаня?Как да не се слепват корите за лазаня?
10 Май
Как корите за лазаня да не се слепват една към друга? За да предотвратите това, когато варите корите за лазаня, добавете малко зехтин във водата....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди....
Внимание! Отровата Трансглутаминаза в храните слепва органите ниВнимание! Отровата Трансглутаминаза в храните слепва органите ни
25 Февр.
Вследствие на прекомерно големите количества от този фермент, който, да не забравяме, че има свойството буквално да слепва месото, човешките тъкани започват да се слепват....
Оризът ни прави по-паметливиОризът ни прави по-паметливи
14 Август
А ако предварително накиснете ориза за 2 часа, той ще стане още по-вкусен....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Насладете се на една прекрасна баница. Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да не се разкашква ориза?Как да не се разкашква ориза?
13 Окт.
Едва след това можете да солите ориза и да го разбърквате. Вижте още рецепти за заешко с ориз, печен ориз с яйца, ориз по китайски и др....
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Пробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто. Изважда се кексът и охладен се нарязва. Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да разпалим апетита, ако не ни се ядеКак да разпалим апетита, ако не ни се яде
05 Окт.
Тази статия с инструкции как да разпалим апетита е за тези, които не са вдъхновени да похапнат дори от най-вкусните ястия. Причините за липса на апетит могат да бъдат много: от напълно безвредни, до заплашващи със сериозни...
Мозъкът ни вече не се развиваМозъкът ни вече не се развива
05 Август
12
Човешкият ум, който създаде космическите совалки, суперкомпютрите и един куп други изобретения, е достигнал върха на способностите си. Той просто не може повече да се развива и според учените това означава, че сме изправени...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....