Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КаймаКаймата е основен продукт за редица любими наши ястия. В родната кухня ястия с кайма имат традиции в приготвянето....
29 Септ.
2
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Кайма в гювечеРазпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни....
21 Ноем.
2
Кайма в тестоЗагрява се олио и се запържва ситно нарязаните лук и морков, полети със соев сос, Когато омекнат се добавя каймата да се запържи и тя.
Прибавя се доматено пюре и нарязан магданоз....
28 Юли
Кайма с макарониКаймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка....
17 Май
Кайма в гювечеРазпределете я в 4 намаслени гювечета, като по желание между каймата във всяко гювече може да сложите тънко нарязани кисели краставички или др. зеленчуци от туршия или пресни....
21 Ноем.
2
Да си направим магарешка каймаНаправата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти....
10 Август
Какво да сготвя с каймаАко се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня....
29 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да омесим лесно питка?Ето как лесно можете да омесите питка, просто следвайте съветите и всичко ще е наред.
Първото правило при замесването на питки е да използвате най-доброто базово брашно и мая....
28 Май
Задушена кайма с виноПо желание може да добавите скълцана скилидка чесън и люта чушка.
След като зеленчуците се запържат, добавете каймата. Бъркайте енергично, докато се раздроби и залейте виното. Отново разбъркайте и сложете капак....
22 Април
Какво да сготвя набързо с каймаАко имате кайма под ръка, препоръчваме да опитате и от тези рецепти с кайма, а именно:
- пица с кайма;
- класическо руло Стефани;
- мусака с кайма;
- пълнени чушки с кайма;...
23 Март
Защо да си направим агнешка кайма?Използваме каймата за супи, основни ястия, скара, както и за изработването на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Основно се ползва кайма от свинско месо, от телешко или смес от двете....
30 Юли
Телешка или свинска кайма да изберем?Каймата се обработва и прави по-трудно.
Основните минуси в свинската кайма са високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерол....
27 Юли
Соева Кайма - какво трябва да знаемВариант е да направите и сос за спагети със соева кайма. Ще получите любимите спагети Болонезе или просто еквивалент на импровизирани спагети с кайма.
Обичате ли пълнени патладжани с кайма и тиквички с кайма?...
10 Юли
Да си направим кайма за кюфтетаКаймата се омесва добре и се оставя да престои една нощ в хладилника. Ако нямате толкова време и 1-2 часа са достатъчни....
10 Окт.
4
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1