Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от нищо нещоДобавете вода и оставете да се задушава. Добавете подправките.
Докато ври, в отделна купа натрошете с вилица домашно русенско варено с малко топла вода....
01 Февр.
От нищо нещо или какво да сготвим от вчерашните манджиПонякога готвим по-голямо количество ястия и ето какво може да направим, ако са ни останали по 1-2 порции от различни блюда, предястия.
- Парчета печено месо без сос - нарязваме на малки хапки. Слагаме в тавичка и...
27 Юли
Да сготвим нещо диетичноДиетичното готвене е и по–здравословно. И ако хранителните ви навици са както на повечето българи и търсите възможно най–простия съвет, то ще ви кажем да ядете повече зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и по–малко...
24 Февр.
Нещо интересно от картофиСварете картофите, обелете ги и още топли ги намачкайте с малко олио на око и подправките.
Към хомогенната смес добавете натрошеното сирене. След като картофената смес се охлади, оформяйте малки топчета.
Поднесете...
22 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Да си сготвим резенеПриготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава.
За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
07 Май
Как да сготвим пъстърваЗа да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре....
06 Дек.
4
Как да сготвим скумрияКак да сготвим правилно скумрия
Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
08 Ноем.
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
20 Август
1
Как да сготвим житоЕто няколко рецепти как да сготвим жито:
Жито с бисквити
Необходими продукти: 200 г жито, 150 г обикновени бисквити (1 пакет), 1 ч.ч. смлени орехи, 1 ч.ч. пудра захар, канела....
03 Януари
Как да сготвим мидиТези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
26 Март
Как да сготвим киноаКиноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни.
Киноа е растение, което е било култивирано от...
08 Март
3
Как да сготвим нахутНахутът се приготвя много дълго, за да бъде достатъчно вкусен. Преди да се приготви, нахутът се накисва за 14 часа във вода, а след това се вари не по-малко от час.
Нахутът е подходящ за супи, салати и за основни ястия...
16 Февр.
Как да сготвим паламудКакво да сготвим с този паламуд и как ще стане най-вкусен? На скара ли е по-добре или да го изпържим? Мазна ли е тази риба или пък по-суха?...
11 Февр.
Как да сготвим евтиноГотвенето е изключително удоволствие, особено ако имате пълен с продукти шкаф и хладилник и от вас се изисква само да приготвяте разни вкусни неща – сладки и солени. Истинско предизвикателство обаче настъпва, ако се наложи...
10 Февр.
Как да сготвим пуйкаСложното при пуйката е, че обикновено е с голям размер и ако нямате домашна такава, си я купувате замразена. Тя не е толкова сочна, колкото е прясната и домашно гледана, но пък е някакъв компромисен вариант. Ако сте решили...
04 Февр.
Как да сготвим гювечГювечът е вкусна гозба, която изисква много продукти, за да стане истински вкусен. Може да направите постен гювеч или с месо. Нека да разгледаме първо постната гозба и това какво съдържа, а после ще обърнем внимание и...
28 Януари