Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сготвим крехък заекЗаешкото месо е едно от най-вкусните, полезните и нискокалоричните. За разлика от свинското месо, с което ако прекалявате, със сигурност ще трупнете няколко килца отгоре, заешкото месо се препоръчва дори за малки деца...
12 Окт.
Как да сготвим див заекСлед като вече е изкиснат, идва време да го сготвим. Може да заложите на шпикован заек с моркови, бекон и чесън, намазан обилно с масло и залят с 2 ч.ч червено вино, след което приятно запечен във фурната....
31 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Какво да сготвя днесВижте нашите предложения за вкусни рецепти, с които да изненадате приятно вашето семейство.
Първата рецепта е за свински пържоли с топено сирене в гювеч
Необходими продукти: 1 кг свински пържоли, 1 буркан гъби...
07 Март
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да сготвя пуешко бутче?Когато дойде време да решавате какво да подготвите за празничната трапеза, някои домакини изпадат в паника. За да разнообразите по някакъв начин стандартното меню, можете да подготвите пуешките бутчета във фурната. Те...
18 Юли
Какво да сготвя в микровълноваИнтересното е, че в него освен да се притоплят ястия, те могат и да се сготвят....
08 Окт.
Какво да сготвя с каймаАко се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня.
Гнезда от кайма
Необходимите продукти за гнезда от кайма...
29 Февр.
Какво да сготвя с праз?Празът е една от основните храни на българина и е неизменна съставка в почти всяко ястие. Може да се намери почти през цялата година, но е най-популярен от ноември до април.
Празът бил използван още в Древна Месопотамия...
07 Февр.
Какво да сготвя със самардала?За почти всеки човек, запознат с подправките в кухнята, самардала е познато наименование, което свързват с подправката шарена сол, в която се съдържа и самардала.
В някои краища на България я наричат и зелена сол,...
16 Юли
Какво да сготвя с чушки?Чушките са здравословни, витаминозни и добре дошли на лятната ни трапеза, а и не само. Въпреки че произхождат от Америка, хрупкавите чушки са присъщи за средиземноморски ястия и се съчетават перфектно с други сезонни основни...
14 Май
Какво да сготвя с грахКакво да сготвим с грах
- Кремсупа от грах - тази кремсупа със замразен грах и картофи е гъста, полезна и ще бъде на масата ви за по-малко от 20 минути....
12 Май