Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да сготвим крехък заекКак да сготвим крехък заек
12 Окт.
Заешкото месо е едно от най-вкусните, полезните и нискокалоричните. За разлика от свинското месо, с което ако прекалявате, със сигурност ще трупнете няколко килца отгоре, заешкото месо се препоръчва дори за малки деца...
Как да сготвим див заекКак да сготвим див заек
31 Януари
След като вече е изкиснат, идва време да го сготвим. Може да заложите на шпикован заек с моркови, бекон и чесън, намазан обилно с масло и залят с 2 ч.ч червено вино, след което приятно запечен във фурната....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Какво да сготвя днесКакво да сготвя днес
07 Март
1
Вижте нашите предложения за вкусни рецепти, с които да изненадате приятно вашето семейство. Първата рецепта е за свински пържоли с топено сирене в гювеч Необходими продукти: 1 кг свински пържоли, 1 буркан гъби...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да сготвя пуешко бутче?Как да сготвя пуешко бутче?
18 Юли
Когато дойде време да решавате какво да подготвите за празничната трапеза, някои домакини изпадат в паника. За да разнообразите по някакъв начин стандартното меню, можете да подготвите пуешките бутчета във фурната. Те...
Какво да сготвя в микровълноваКакво да сготвя в микровълнова
08 Окт.
Интересното е, че в него освен да се притоплят ястия, те могат и да се сготвят....
Какво да сготвя с каймаКакво да сготвя с кайма
29 Февр.
Ако се чудите какво да приготвите с кайма, вижте нашите две предложения за вкусни ястия с кайма. Първата рецепта е за гнезда от кайма, а втората е вкусна лазаня. Гнезда от кайма Необходимите продукти за гнезда от кайма...
Какво да сготвя с праз?Какво да сготвя с праз?
07 Февр.
Празът е една от основните храни на българина и е неизменна съставка в почти всяко ястие. Може да се намери почти през цялата година, но е най-популярен от ноември до април. Празът бил използван още в Древна Месопотамия...
Какво да сготвя със самардала?Какво да сготвя със самардала?
16 Юли
За почти всеки човек, запознат с подправките в кухнята, самардала е познато наименование, което свързват с подправката шарена сол, в която се съдържа и самардала. В някои краища на България я наричат и зелена сол,...
Какво да сготвя с чушки?Какво да сготвя с чушки?
14 Май
Чушките са здравословни, витаминозни и добре дошли на лятната ни трапеза, а и не само. Въпреки че произхождат от Америка, хрупкавите чушки са присъщи за средиземноморски ястия и се съчетават перфектно с други сезонни основни...
Какво да сготвя с грахКакво да сготвя с грах
12 Май
Какво да сготвим с грах - Кремсупа от грах - тази кремсупа със замразен грах и картофи е гъста, полезна и ще бъде на масата ви за по-малко от 20 минути....