Когато дойде време да решавате какво да подготвите за празничната трапеза, някои домакини изпадат в паника. За да разнообразите по някакъв начин стандартното меню, можете да подготвите пуешките бутчета във фурната. Те са с отличен вкус и се отнасят към диетичния вид месни ястия (с ниско съдържание на калории) и перфектно се съчетават с всякакви гарнитури.
Как да приготвите пуешки бутчета във фурна?
Ако търсите вкусна и здравословна версия на месната обработка, която ще доведе до мек и нежен резултат, то печените пуешки бутчета ще бъдат най-добрият вариант. Преди да изпържите или печете пуешкото бутче, трябва да го мариновате. Вкусният сос играе важна роля за получаването на сочно месо.
В идеалния случай трябва да мариновате за около 3 часа, но при ограничение във времето можете да сведете до 60 минути за тази манипулация. Някои домакини обичат пърженото пуешко месо, но то ще е много по-вкусно, ако се приготви във фолио или торбичка за печене. Тези варианти на приготвяне не само ще запазят всички полезни свойства, но и ароматът ще е неустоим.
Пуешкото бутче приготвено във фолио трябва да бъде добре опаковано и резултатът ще е апетитното, вкусно и полезно месно ястие. Можете да сервирате с картофи, каша от елда или паста. Трябва да се има предвид, че готвенето е минимум 90 минути във фурната.
Ето и необходимите съставки за печено бутче във фолио: растително масло - 50 мл; пуешко бутче - 1 брой; чесън - 2 скилидки; подправки, сол; масло - 20 гр.
Начин на приготвяне: Измийте бутчето, отстранете по-грубата кожа. Смесете масло при стайна температура със сол и любими подправки. Под кожата поставете получената смес. Отгоре пресовайте чесъна.
Поставете бутчето върху фолио, поръсете с растително масло. Опаковайте така, че опаковката да не се разкъсва, но целият бут да е напълно увит. Загрейте фурната до 200 градуса, поставете бутчето за около 1.5 часа. Времето за печене може да варира в зависимост от размера. Сервирайте със зеленчуци.
Коментари