Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Вече имате ясен отговор на въпроса как да карамелизираме лук....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да съхраним зеления лук за по-дълго времеКак да съхраним зеления лук за по-дълго време
06 Февр.
Зеленият лук е универсална зелена подправка за разкошни салати, яхнии, уханни супи и сандвичи. Добавя се към много ястия, за да им придаде уникален вкус и ухание. Въобще, за да ги направи по-живи и апетитни. Случва...
Салата ЗимаСалата Зима
03 Март
Яйцата и краставичките се настъргват на едро ренде в купа. Добавят се зехтина и изварата. Всичко се обърква добре и ако има нужда се овкусява със сол, млян чер пипер или счукани 2 скилидки чесън. Салата се сервира в...
Как да съхраним тестоКак да съхраним тесто
07 Юни
Готовото тесто за пица се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не може...
Как да съхраним лукаКак да съхраним лука
14 Март
Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта зависи от: - Качеството на сорта и отношението на дизахаридите към монозахаридите....
Как да съхраним щастието?Как да съхраним щастието?
23 Юни
3
Кажете „Не” на нещата, които ви повличат надолу. Нека да се изправим срещу фактите: ние сме ограничени във времето, което ни е отредено на тази планета. Ако се съсредоточим за твърде дълго време върху емоциите и ситуациите...
Да съхраним круши за зиматаДа съхраним круши за зимата
03 Окт.
Крушата изисква от 5 до 7 години, преди да започне да дава плод и може да произвежда плодове до 100 години. Крушите са вкусни, когато се ползват сурови или се използват в десерти, салати и сладкарски рецепти. Плодът...
Как да съхраним червеното цвеклоКак да съхраним червеното цвекло
21 Ноем.
За да съхраните червеното цвекло в продължение на няколко месеца, трябва преди всичко да го сортирате. Отстранете повредените глави цвекло – ударени и изгнили....
Да съхраним гъбите за зиматаДа съхраним гъбите за зимата
30 Септ.
Предлагаме ви 3 лесни начина за съхраняване на гъби през зимата. И за трите варианта е важно да знаете, че гъбите се почистват много добре, но не се мият. Използвайки ги, ще имате сигурен източник на витамини от група...