Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Съхраняване на краставициСъхраняване на краставици
25 Септ.
Краставиците ще се запазят хрупкави и свежи, ако ги откъснете заедно с част от стъблото. Потопете стъблата в съд с вода, все едно сте направили букет от краставици....
Как да изберем хрупкави и вкусни краставици от пазара?Как да изберем хрупкави и вкусни краставици от пазара?
23 Юли
Да се изберат хубави краставици от пазара обаче става все по-трудно, предвид условията, при които се отглежда зарзаватът. И все пак има някои белези, по които можете да познаете хрупкавите и вкусни краставици....
Да си направим златни хрупкави картофкиДа си направим златни хрупкави картофки
03 Юли
3
Изпечени така, картофките стават с красив златен цвят и повърхността им става хрупкава и апетитна. За да станат картофките хрупкави и златисти на цвят, те трябва да се обелят и да се нарежат на едри кубчета....
Хрупкав Вит СпаначникХрупкав Вит Спаначник
22 Ноем.
Спанакът се бланшира с гореща вода, изважда се в студена вода, за да не потъмнее. После се отцежда и нарязва на ситно. Отделно се натрошава сиренето....
Как да съхраняваме фрешКак да съхраняваме фреш
26 Юли
Ако смятате да го съхранявате, добавете в него малко лимонов сок, за да се запази светлият цвят на фреша. Ако много добре затворите съда с фреша, можете да го съхранявате в хладилник до 24 часа....
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
31 Януари
Ето защо е добре да знаете как можете да го съхранявате за по-дълго време: Съхраняване на броколи в хладилника В най-добрия случай е добре да консумирате броколито непосредствено след закупуването му, но ако плановете...
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Хлябът трябва да се съхранява на сухо и хладно място, както и да няма контакт със слънчевата светлина. Добре е да се използва кутия за хляб....
Как да съхраняваме джинджифилКак да съхраняваме джинджифил
12 Август
4
- Ако сложите пресен джинджифил в хартиен плик, можете да го съхранявате на хладно, в хладилник, за най-много три седмици....