Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се развихрим с уок-тиганаДа се развихрим с уок-тигана
07 Януари
За да използваме оптимално уок-тигана първо трябва да разберем какво представлява той. У нас, както и в повечето страни по света уок-тиганът идва от прословутата китайска кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с...
Пилешко на уокПилешко на уок
24 Февр.
1
Накрая пилешкото се нарязва също на жулиени (може и кубчета) и се добавя последно в уок тигана. Разбъркайте всичко до готовност на пилешкото и подправете с черен пипер....
Крехко телешко в уокКрехко телешко в уок
01 Юли
Месото се нарязва на кубчета, слага се в купа и към него се прибавят съставките за маринатата. Хубаво се разбърква всичко, затваря се с капак и се оставя в хладилник за около 40 мин....
Азиатски спагети в уокАзиатски спагети в уок
19 Февр.
След това добавяме ситно нарязаната червена чушка и добавяме соев сос и малко вода да се задуши всичко. След като месото и зеленчуците са сготвени, посоляваме и поръсваме с повечко черен пипер....
Пиле със зеленчуци в уокПиле със зеленчуци в уок
21 Февр.
Консумира се топло....
Свинско със зеленчуци в уокСвинско със зеленчуци в уок
27 Март
Слагаме уока на котлона и сипваме олиото да загрее леко, след което слагаме месото да се пържи (5 мин.), като често разбъркваме да се изпържи от всички страни....
Кралски скариди на уок тиганКралски скариди на уок тиган
09 Август
Кралските скариди на уок тиган се приготвят лесно и бързо....
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри. Фагри е хищна риба...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Свинско със зеленчуци в уок тиганСвинско със зеленчуци в уок тиган
10 Юни
С помощта на дървена или пластмасова шпатула хубаво разбъркайте всичко, поставете капак върху тигана и ги оставете да се задушат. Намалете степента на котлона на ниска (в моя случай на 4 от 9). 5....
Ориз със зеленчуци на уок тиганОриз със зеленчуци на уок тиган
28 Февр.
Загряваме уок тигана с много малко олио и слагаме лука да се запържи. Прибавяме морковите, чушката и граха. Измитият ориз се отцежда добре и също го слагаме да се запържи за кратко....
Свинско месо със зеленчуци в уокСвинско месо със зеленчуци в уок
27 Ноем.
Връщаме обратно свинското в тигана и всичко оставяме на огъня да се готви до готовност....