Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да се развихрим с уок-тиганаЗа да използваме оптимално уок-тигана първо трябва да разберем какво представлява той.
У нас, както и в повечето страни по света уок-тиганът идва от прословутата китайска кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с...
07 Януари
Пилешко на уокНакрая пилешкото се нарязва също на жулиени (може и кубчета) и се добавя последно в уок тигана. Разбъркайте всичко до готовност на пилешкото и подправете с черен пипер....
24 Февр.
1
Крехко телешко в уокМесото се нарязва на кубчета, слага се в купа и към него се прибавят съставките за маринатата. Хубаво се разбърква всичко, затваря се с капак и се оставя в хладилник за около 40 мин....
01 Юли
Азиатски спагети в уокСлед това добавяме ситно нарязаната червена чушка и добавяме соев сос и малко вода да се задуши всичко.
След като месото и зеленчуците са сготвени, посоляваме и поръсваме с повечко черен пипер....
19 Февр.
Свинско със зеленчуци в уокСлагаме уока на котлона и сипваме олиото да загрее леко, след което слагаме месото да се пържи (5 мин.), като често разбъркваме да се изпържи от всички страни....
27 Март
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Свинско със зеленчуци в уок тиганС помощта на дървена или пластмасова шпатула хубаво разбъркайте всичко, поставете капак върху тигана и ги оставете да се задушат. Намалете степента на котлона на ниска (в моя случай на 4 от 9).
5....
10 Юни
Ориз със зеленчуци на уок тиганЗагряваме уок тигана с много малко олио и слагаме лука да се запържи.
Прибавяме морковите, чушката и граха. Измитият ориз се отцежда добре и също го слагаме да се запържи за кратко....
28 Февр.
Свинско месо със зеленчуци в уокВръщаме обратно свинското в тигана и всичко оставяме на огъня да се готви до готовност....
27 Ноем.