Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави домашно крема сиренеМоже да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто.
Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор.
Ето как се прави домашно крема сирене....
03 Ноем.
1
Ето как се осолява и маринова рибаРибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове риба, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви...
27 Януари
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Как се осолява паламуд?Паламудът се осолява така 3 дни. След това се изважда от солта и е готов за консумация.
Може да се съхранява както в студена маза, така и в хладилник....
25 Ноем.
Как се осолява скумрия?Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3-литрови буркани, залята със саламура.
Може да направите и т.нар. сухо осоляване на скумрия....
19 Окт.
Как се осолява сланина?Зимата вече чука на вратата и мнозина се замислят дали не е време да приготвят едно от любимите мезета на българина – осолена сланина....
07 Окт.
Пиле Омъжи се за менДобавя се сметаната, нарязаните сушени домати, нарязания спанак, настърганата лимонова кора и настърганото сирене. Разбърква се и се оставя да къкри за 3 - 4 минути, леко да се сгъсти....
29 Март
1
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиИзваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко.
Приятен апетит!...
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
СиренеСледваща стъпка е да се прецеди, след което се оставя да зрее за минимум 45 дни, осолява се и се опакова в кутии, съдържащи саламура....
11 Август
3
Как се прави топеното сирене?Приготвеното сирене ще е с консистенцията на продаваното топеното сирене от супермаркетите, дори го превъзхожда на вкус....
21 Май
Как се прави синьото сирене?Процесът на производство на синьо сирене следва същите шест стандартни стъпки, използвани за производството на повечето видове сирена:
1. подсирване;
2. коагулация;
3. Извара и суроватка;
4. Осоляване;
5....
09 Май
Как се ражда мухлясалото сиренеПреди години никой у нас не би си купил сирене с плесен, но след като веднъж свикнахме с вкуса му, не можем без него....
26 Февр.
2
Как се осолява прясна сланина?Така се процедира, докато се напълни бурето с осолена сланина.
Ако имате възможност, в сланината можете да сложите част от рибицата, цялата рибица или малките рибици....
06 Дек.