Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Може да го оставите и за осем часа, ако искате домашното сирене да бъде по-гъсто. Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор. Ето как се прави домашно крема сирене....
Ето как се осолява и маринова рибаЕто как се осолява и маринова риба
27 Януари
Рибата е един от най-полезните продукти, чиято консумация е задължителна поне по няколко пъти седмично. Голямо разнообразие от видове риба, които могат да се приготвят по редица начини, според предпочитанията и вкуса ви...
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Как се осолява паламуд?Как се осолява паламуд?
25 Ноем.
Паламудът се осолява така 3 дни. След това се изважда от солта и е готов за консумация. Може да се съхранява както в студена маза, така и в хладилник....
Как се осолява скумрия?Как се осолява скумрия?
19 Окт.
Процесът на осоляване и зреене на рибата продължава около 7-10 денонощия, след което се осолената скумрия се съхранява в 3-литрови буркани, залята със саламура. Може да направите и т.нар. сухо осоляване на скумрия....
Как се осолява сланина?Как се осолява сланина?
07 Окт.
Зимата вече чука на вратата и мнозина се замислят дали не е време да приготвят едно от любимите мезета на българина – осолена сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Добавя се сметаната, нарязаните сушени домати, нарязания спанак, настърганата лимонова кора и настърганото сирене. Разбърква се и се оставя да къкри за 3 - 4 минути, леко да се сгъсти....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Сервират се бухти, които се обръщат сами със сирене, мед или домашно сладко. Приятен апетит!...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
СиренеСирене
11 Август
3
Следваща стъпка е да се прецеди, след което се оставя да зрее за минимум 45 дни, осолява се и се опакова в кутии, съдържащи саламура....
Как се прави топеното сирене?Как се прави топеното сирене?
21 Май
Приготвеното сирене ще е с консистенцията на продаваното топеното сирене от супермаркетите, дори го превъзхожда на вкус....
Как се прави синьото сирене?Как се прави синьото сирене?
09 Май
Процесът на производство на синьо сирене следва същите шест стандартни стъпки, използвани за производството на повечето видове сирена: 1. подсирване; 2. коагулация; 3. Извара и суроватка; 4. Осоляване; 5....
Как се ражда мухлясалото сиренеКак се ражда мухлясалото сирене
26 Февр.
2
Преди години никой у нас не би си купил сирене с плесен, но след като веднъж свикнахме с вкуса му, не можем без него....
Как се осолява прясна сланина?Как се осолява прясна сланина?
06 Дек.
Така се процедира, докато се напълни бурето с осолена сланина. Ако имате възможност, в сланината можете да сложите част от рибицата, цялата рибица или малките рибици....