Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МидиМидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
27 Февр.
Кои храни се поднасят с оризОризът се поднася и с морски дарове - скариди, миди, калмари, октоподи. Съчетанието е много приятно на вкус и може да се допълни ефектно от различни по вид подправки и соев сос, който ще даде повече вкус и аромат....
06 Юли
Кои храни се поднасят с картофиНай-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса....
05 Ноем.
С какви храни се поднасят червени винаС какви храни се поднася червеното вино
Червено месо за червено вино
Най-известните храни за съчетаване с червеното вино са всички червени места....
24 Ноем.
С какъв алкохол се поднася пилешкоРазбира се, едно е да се похапват крехки пилешки деликатеси, а съвсем друго е те да се поднесат подобаващо с подходящ вид алкохол....
05 Септ.
Как се отваря и поднася шампанскоШампанското се получава, след като след ферментация на виното към него се добави специална мая и малко захар. Обикновено шампанското се консумира при специални случаи, тържества и коктейли, но в много други държави...
31 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как и с какво се поднася КампариКак и с какво се поднася Кампари - вижте в следващите редове:
Поднасяне на Кампари
Както всяка алкохолна напитка има своята тайна съставка за перфектната комбинация, така и Кампарито традиционно се поднася с газирана...
28 Юни
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се чистят миди?Почистването на мидите не е сложна задача, но е изключително важна от част от приготвянето им. Първото, което трябва да се напрви е преглед на мидите, за да се отстранят дефектните миди. Как се познават те?
Много е лесно...
14 Ноем.
1
Яжте миди срещу косопадЗагубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса.
Процесът...
25 Окт.
Как да готвим мидиЗа да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти.
След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...
08 Юни