Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МидиМиди
27 Февр.
Мидите (Bivalvia) са клас водни мекотели, които живеят прикрепени към скали или други обекти, хранят се с планктон, който изсмукват от водата. Тялото на мидите е съставено от глава, туловище и крак и е защитено от една или...
Кои храни се поднасят с оризКои храни се поднасят с ориз
06 Юли
Оризът се поднася и с морски дарове - скариди, миди, калмари, октоподи. Съчетанието е много приятно на вкус и може да се допълни ефектно от различни по вид подправки и соев сос, който ще даде повече вкус и аромат....
Кои храни се поднасят с картофиКои храни се поднасят с картофи
05 Ноем.
Най-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса....
С какви храни се поднасят червени винаС какви храни се поднасят червени вина
24 Ноем.
С какви храни се поднася червеното вино Червено месо за червено вино Най-известните храни за съчетаване с червеното вино са всички червени места....
С какъв алкохол се поднася пилешкоС какъв алкохол се поднася пилешко
05 Септ.
Разбира се, едно е да се похапват крехки пилешки деликатеси, а съвсем друго е те да се поднесат подобаващо с подходящ вид алкохол....
Как се отваря и поднася шампанскоКак се отваря и поднася шампанско
31 Дек.
Шампанското се получава, след като след ферментация на виното към него се добави специална мая и малко захар. Обикновено шампанското се консумира при специални случаи, тържества и коктейли, но в много други държави...
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как и с какво се поднася КампариКак и с какво се поднася Кампари
28 Юни
Как и с какво се поднася Кампари - вижте в следващите редове: Поднасяне на Кампари Както всяка алкохолна напитка има своята тайна съставка за перфектната комбинация, така и Кампарито традиционно се поднася с газирана...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се размразяват миди?Как се размразяват миди?
25 Януари
Вижте още как се поднасят миди....
Как се чистят миди?Как се чистят миди?
14 Ноем.
1
Почистването на мидите не е сложна задача, но е изключително важна от част от приготвянето им. Първото, което трябва да се напрви е преглед на мидите, за да се отстранят дефектните миди. Как се познават те? Много е лесно...
Яжте миди срещу косопадЯжте миди срещу косопад
25 Окт.
Загубата на коса е свързана много често с генетични или хормонални проблеми. Но освен това през зимата, при заболявания като ковид и след навършване на 40-годишна възраст може да се получи засилена загуба на коса. Процесът...
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти. След топлинна обработка мидите трябва да се отворят, в противен...