Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кленовият сироп бори затлъстяванетоКленовият сироп се добива от сока на захарния клен, който расте само в Северна Америка. Канадската провинция Квебек пък е най-големият производител на кленов сироп.
Кленовият сироп е много полезен....
25 Окт.
Отбелязваме деня на кленовия сиропТова е целият фокус на деня на кленовия сироп!
История на деня на кленовия сироп
Денят на кленовия сироп е създаден, за да отпразнува кехлибарното вещество, което всички познаваме и обичаме....
17 Дек.
Интересни факти за кленовото дърво, кленовия сок и кленовия сиропЗа сравнение в 50 милилитра кленов сироп има толкова калории, колкото има в 1 с.л. захар. Кленовият сироп често се използва като заместител на меда.
Кленовият сироп съдържа захароза в големи количества....
03 Май
Сироп от дренки или шипкиИзмитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
06 Окт.
Сироп от дренки или шипкиИзмитите плодове се заливат с водата и се оставят няколко часа да поомекнат, след което се варят 20-30 минути.
Сокът се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина.
Отново се сварява, след което се прецежда...
06 Окт.
Здравословен портокалов кейк с малинов сиропЯйцата, млякото, бананите, какаото, набухвателите и кленовият сироп се смесват в блендер и пасират до гладка смес. Настъргваме кората на портокала, а него нарязваме на парченца....
20 Януари
Здравословни ползи от кленов сиропЧистият кленов сироп произхожда от кленово дърво и освен че има по–добър вкус от подсладителите, той е и по–здравословен....
27 Май
1
Здравословна диета с кленов сиропКогато прилагате диетата, ви е необходим кленов сироп клас A или C. Това е така, тъй като кленовият сироп клас A е най-богат на хранителни съставки....
02 Януари
Здравословни ли са или не замразените храниЕто какво е необходимо да знаете за замразените продукти и сами да прецените дали са здравословни или не:
Ако зеленчуците се замразяват правилно, те запазват до 95 % от витамините си....
21 Май
Баница, която не спадаВземете една кора, намажете с четка с малко масло или олио, сложете втора кора отгоре, намажете с 3-4 с.л. от сместа. Поръсете от натрошеното сирене. Навийте откъм късата страна на руло....
26 Септ.
8
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки.
Готовото...
11 Юни
5
Шофьорски кекс, който не съхнеТози кекс се нарича шофьорски, защото никога не съхне и е винаги мек. Издържа дълго време, затова шофьорите го предпочитат.
Приготвя се лесно и бързо. В купа се разбиват с миксер 4 домашни яйца със бурканче захар, непълно...
28 Юли
1
Пържен ориз не по китайскиОризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
24 Април
4
Здравословни ползи от сиропа от агавеСиропът от агаве напоследък става все по-популярен сред почитателите на здравословния начин на живот. Сиропът от агаве съдържа много полезни вещества и е ценна добавка за хора, които искат да живеят здравословно....
20 Април
Царевичен сиропОсновната съставка в повечето марки търговски сироп за палачинки е или обикновен царевичен сироп, или царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза, като и двата са по-евтини от кленовия сироп....
16 Януари
Кленов сиропКанада е страната, в която кленовият сироп е запазена марка. Така или иначе захарният клен расте само в Северна Америка, а канадският кленов сироп се счита за най-добрия и с множество здравословни ползи....
12 Юли
1
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаИзмийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).
Поръсете го със сол и разбъркайте добре.
Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне....
08 Дек.
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиЗа този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре.
След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес.
Диетичният кекс се пече...
25 Септ.
2
Малтодекстрин - отрова или не?Малтодекстринът е по-здравословен заместител на захарта. Той е идеален за спортистите, тъй като осигурява на клетките на тялото необходимата енергия и въглехидрати....
05 Август
Супата-полезна или не?И така течността престава да бъде полезна, категорични са експертите по здравословно хранене.
Друг недостатък на ястието е, че когато човек изяде по-голямо количество супа се разрежда стомашният сок....
26 Август
4
Да вечерям или не“Да вечерям или не? ! ” – въпрос, който си задават непрестанно милиони хора по света, които се опитват да преборят излишните килограми. Непрестанното измъчване от чувството за глад, което ни връхлита след залез слънце, е...
04 Окт.
4
Дантелата – актуална или не?Дантелите отново са на мода в края на тази година и през пролетта и лятото на 2013 година. Въздушните форми и женствеността на кройките, които се получават благодарение на дантелите, издават любовта към ретро-силуетите...
16 Ноем.
Дантелата - модерна или не?Лятото отмина със своята ефирност и романтика. Дантелата, която е класика в модата, беше актуална още миналата година и нейната роля, като мотив в облеклото и аксесоарите остава и тази.
Изкусно изплетените нишки „излизат...
17 Септ.
1
Комбуча: Безсмъртен здравословен еликсир или домашна отрова?През това време тя е наречена "Безсмъртен здравословен еликсир" в Китай, разпространен по целия свят, обхванал Русия като здравословна напитка, приготвяна у дома от милиони, комерсиализиран и продаван в големи мащаби в САЩ...
01 Дек.
Здравословен сладоледПърво белим бананите, режем ги на кръгчета, слагаме в кутия и ги прибираме във фризера. Така подготвяме и ягодите.
След като са замразени ги вадим от фризера, поставяме бананите в блендер и блендираме до готовност. После...
06 Април