Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем карамелът е любимият десерт на българитеКрем карамелът е любимият десерт на българите
12 Дек.
Карамелът се изсипва в предварително приготвените съдове за крем карамел. Отгоре се разпределя яйчено-млечната смес....
Крем карамелът - от Франция до БългарияКрем карамелът - от Франция до България
27 Август
За да се извади десертът от тавата, се използва тънък нож. С него се освобождават ръбчетата. Накрая тавата се обръща в съда, в който ще се сервира....
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамел
15 Януари
Истинското удоволствие в кухнята се крие в направата на десертите, защото в тяхната основа е перфекционизмът. Най-важната тънкост на всеки десерт е точността....
Крем карамелът и доматите удариха рекордни цениКрем карамелът и доматите удариха рекордни цени
06 Август
Крем карамелът е десертът, който е отчел най-висок скок в родните ресторантите, като с цената си от 4 лева за порция вече се е изравнил с Крем брюле, мелби и шоколадовите торти с ядки....
Свински ребра на скара КласикаСвински ребра на скара Класика
14 Септ.
Половин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура....
Три начина да направим крем карамелТри начина да направим крем карамел
21 Март
Крем-карамелът е един от най-разпространените десерти в нашата кухня. Независимо по какъв начин е приготвен, той е сред любимите десерти на цялото семейство....
Защо се пресича крем карамелът?Защо се пресича крем карамелът?
01 Окт.
Крем карамелът е един от най-известните и обичани десерти не само в България, но и в целия свят....
Диетичен крем карамел? Да, и още как!Диетичен крем карамел? Да, и още как!
14 Юли
1
Разлива се в купички или чашки, които се прибират в хладилника, за да стегнат неустоимите шоко кремчета....
Уникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд БланкУникален крем карамел по класическата рецепта на Реймънд Бланк
20 Юни
Крем карамел по рецепта на Реймънд Бланк За карамела: вода – 2 с.л....
Пастицио КласикаПастицио Класика
11 Март
Наръсваме с настърганото сирене и печем Пастицио Класика до златисто....
Пита КласикаПита Класика
05 Януари
Покрива се, за да се задуши пита Класика....
Фокача КласикаФокача Класика
16 Септ.
1
Измесването на тестото става чрез разтягане на тестото, връщане обратно и отново разтягане. Когато се оформи на малка топка, отгоре се излива и другата част от зехтина и се измесва до пълното му усвояване....
Мусака КласикаМусака Класика
15 Април
7
Изсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин)....
Сладки КласикаСладки Класика
30 Май
Оставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта....
Тирамису КласикаТирамису Класика
30 Септ.
Продължаваме с втори ред бишкоти и пак крем. Завършваме тирамисуто Класика, като поръсим отгоре с какаото....
Амарети класикаАмарети класика
30 Март
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте. Шприцовайте кръгчета върху застлана с намаслена хартия за печене тава и оставете така да преседи около 2 часа....
Пиле паприкаш КласикаПиле паприкаш Класика
26 Август
Пилето паприкаш Класика е много вкусно....
Лазаня Болонезе КласикаЛазаня Болонезе Класика
10 Юли
Печете класическата лазаня в предварително загрята на 180 °C фурна за 30-40 минути. След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика....
Руска салата КласикаРуска салата Класика
01 Януари
1
Поднесете руска салата Класика на новогодишната трапеза....
Мраморен кекс КласикаМраморен кекс Класика
21 Юни
Оставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
Шоколадова торта КласикаШоколадова торта Класика
23 Януари
Разбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути. Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части....
Пълнени чушки КласикаПълнени чушки Класика
19 Март
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили с малко вода, задушете до получаване на трохи. Прибавете към тях измития и почистен ориз, долейте малко вода и задушавайте до полуготовност и изпаряване на водата....
Руло Стефани КласикаРуло Стефани Класика
02 Дек.
После махнете фолиото и допечете още 15 мин. на 180 градуса. Добър апетит с любимото Руло Стефани Класика!...
Шопска салата КласикаШопска салата Класика
24 Ноем.
1
На дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето....
Слепени меденки КласикаСлепени меденки Класика
03 Март
1
Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили. Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета. Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка....