Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Доматите за готвене в буркани са готови....
Крем за супиКрем за супи
14 Ноем.
Разбийте яйцата с двата жълтъка и постепенно доливайте млякото при непрекъснато бъркане. Овкусете сместа с подправките. Сипете сместа в подмазнена форма и сложете да се пече на водна баня. Вече сгъстената смес сипете...
Вкусно готвено с пилешкоВкусно готвено с пилешко
09 Окт.
Сложете пилето да се свари заедно с дафиновите листа, зърна черен пипер и корени за супа. Извадете готовото пиле и го разделете на порции. Махнете дафиновия лист от бульона и го прецедете. Загрейте в широка тенджера олиото...
Домати за готвене в буркани за зиматаДомати за готвене в буркани за зимата
06 Април
Оставете доматите за готвене в буркани за зимата така, докато изстинат....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Измивате всички зеленчуци. Почистваме лука и го белим. Пиперките ги почистваме от семки и дръжки. Доматите също ги почистваме от горната им част и ако има малко черничко - също. Взимаме си един голям съд и почваме да...
Свинско готвено с ориз и зеленчуциСвинско готвено с ориз и зеленчуци
29 Май
1
Оставете под затворен капак да се задуши за около 10 минути и сервирайте свинското готвено с ориз и зеленчуци....
Заешко готвено с картофи и морковиЗаешко готвено с картофи и моркови
11 Юни
Гответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона. Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз....
Застройка за супиЗастройка за супи
26 Ноем.
5
Яйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес. Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси. Добавят се още 2-3 черпака и се...
Застройка за супиЗастройка за супи
26 Ноем.
5
Яйцата с оцета се разбиват заедно с брашното и киселото мляко до гладка смес. Гребва се черпак от горещата супа и внимателно се сипва при застройката, за да се темперират двете смеси. Добавят се още 2-3 черпака и се...
Вкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здраветоВкусните патладжани - съвети за готвене и ползи за здравето
03 Август
- При готвене на патладжани не използвайте твърде много мазнина, защото месото им е поресто и попива олиото....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Лесна заготовка за супиЛесна заготовка за супи
02 Септ.
Едно бурканче, съхранило в себе си узрелите есенни зеленчуци, е точна доза за приготвянето на супи или яхнии. Не упоменавам точно грамажи, защото всяка домакиня има вкусови предпочитания за количеството зеленчуци....
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Думата темпура означава техника на готвене в японката кухня. По-точно - потапят се риба или зеленчуци в тесто и след това се пържат....
Видове женшен и техните ползиВидове женшен и техните ползи
21 Окт.
Тъй като темата ни не е само заползите от женшена, които ще разгледаме подробно, но и за неговите разновидности, още в началото ще кажем, че те са толкова много, че трудно бихме ги изброили....
Медните гривни и техните ползиМедните гривни и техните ползи
21 Август
Медните гривни са често срещани още при древните общества и имат невероятни ползи за здравето....
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
15 Март
1
Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Който веднъж е използвал уред за готвене на пара, ще го ползва постоянно, тъй като храната, приготвена в него, става много вкусна. Кошничките в уреда за готвене на пара се разполагат една над друга....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
28 Март
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън; 2....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
12 Май
1
Независимо как ще го приготвяте - дали ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене....
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Можете да ускорите готвенето на сочни зеленчуци като тиквички и лук, като отваряте капака на уреда. По този начин тяхната течност се изпарява по-бързо и времето за готвене се съкращава....
Супи с ориз и доматиСупи с ориз и домати
19 Май
Оставете супи с ориз и домати да се вари, докато оризът омекне. При поднасяне поръсете с малко пресен накълцан магданоз....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Техники и съвети В Япония продуктите се приготвят бързо, за да не се допусне разваряване, препържване или препичане, така вкусът им се запазва и те остават възможно най-близко до естественото си състояние....