Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинКулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатин
05 Май
Желатинът е добавка, която се използва най-често в направата на сладкарските изделия. Спомага за увеличаване на трайността и твърдата консистенция на изделията. При използването на желатин много от течните продукти...
Ирландска яхнияИрландска яхния
18 Юли
Нарежете агнешкото месо. Сипете олиото в тенджера и запържете агнешкото. Извадете го и запържете морковите за 5 минути. Върнете месото, сипете водата и овкусете със сол и черен пипер. Кипнете и намалете огъня, сложете...
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Предварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....
Ирландска редена салатаИрландска редена салата
26 Април
1
Сваряваме месото и след като се охлади го нарязваме на парчета с дебелина около един сантиметър. На дъното на чиния поставяме парче месо, намазваме го с майонеза. Върху нея подреждаме тънички кръгчета краставичка, поръсваме...
Ирландска напитка аскебоИрландска напитка аскебо
15 Януари
Карамфилът и кардамонът се счукват в хаванче. Стафидите се измиват и се подсушават. Шафранът се залива с 4 супени лъжици вряща вода и се оставя за 20 минути. В стъклен буркан се налива уискито, добавят се стафидите, настърганата...
Ирландска содена питаИрландска содена пита
21 Окт.
Ирландската содена пита е готова....
Ирландска содена питкаИрландска содена питка
04 Юли
Ирландската содена питка е готова....
Ирландска херинга фламбеИрландска херинга фламбе
10 Юни
Почистете внимателно рибата. Махнете главите и средата кост, така че да останат само филетата. Отстранете кожата. Наредете филетата херинга в чиния за поднасяне. Затоплете за кратко уискито. Залейте рибата с уискито...
Ирландска рибена чорбаИрландска рибена чорба
16 Май
Поставете рибните продукти на дъното на тенджерата, залейте със студената вода и сварете на умерен огън. Ще получите богат, ароматен бульон. Прецедете бульона и добавете в него лук, малко магданоз и останалите подправки...
Ирландска празена супаИрландска празена супа
09 Януари
Поднесете ирландската празена супа, овкусена с лъжица сметана и пресен магданоз. Вкусна и засищаща лучена супа!...
Кратко пътешествие из непознатата кухня на УзбекистанКратко пътешествие из непознатата кухня на Узбекистан
23 Август
В узбекистанската кухня може да откриете също и много продукти от руската, украинската, кавказката, татарската и европейската кухня....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Подгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз. Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите...
Кулинарно пътешествие: Непалска кухняКулинарно пътешествие: Непалска кухня
31 Окт.
В тяхната кухня преобладават местните ястия, като това е и единствената етническа група в Южна Азия, която консумира биволско месо. Хималайската кухня се доближава изключително много до тибетската....
С какво е популярна ирландската кухня?С какво е популярна ирландската кухня?
10 Септ.
Ако и вие искате да се потопите в това кулинарно творение, тогава просто пригответе едно от предложените от нас традиционни ястия на ирландската кухня....
Какво не знаете за ирландската кухня?Какво не знаете за ирландската кухня?
12 Май
Още апетитни рецепти от ирландската кухня: Ирландски соден хляб, Ирландско задушено с овнешко месо, Стю с агнешко месо, Панирани дъблински скариди, Печена сьомга по белфастки, Ирландски палачинки, Варен кейк...
Непознатите ястия от българската национална кухняНепознатите ястия от българската национална кухня
18 Юли
Колкото и добре да познаваме родната си национална кухня, сред любимите ни ястия има и такива, които са позабравени и само на определени места в България може да ги опитате....
Ирландска яхния (Айриш стю)Ирландска яхния (Айриш стю)
08 Юли
Месото нарежете на 4 парчета, обелените картофи, лука и морковите – на едро, магданоза – на ситно и ги подредете на слоеве в тенджера, като започнете и завършите с картофите. Сипете водата, добавете черен пипер и сол на...
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Грузия - страната на непознатите кулинарни изкушенияГрузия - страната на непознатите кулинарни изкушения
17 Януари
Орехът пък е мистерията на грузинската кухня. Той е важна част от кухнята на страната и се използва в почти всяко ястие - от месо до зеленчуци....
Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецептиНепознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецепти
22 Април
1
Морският език Sole е вид, който принадлежи към няколко семейства. Като цяло те всички са членовe на SOLEIDAE, но извън Европа с името Sole се наричат много други подобни плоски риби. В Европейската гастрономия редица...
Кулинарни традиции в арменската кухняКулинарни традиции в арменската кухня
16 Август
В арменската кулинарна традиция е застъпено и използването на млечно-кисели продукти. Сред тах най-разпространен е мацунът, който се приготвя от краве, овче и биволско мляко....
Кулинарен коктейл от варен мозък и бананиКулинарен коктейл от варен мозък и банани
12 Окт.
Вече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Непознатата лупинаНепознатата лупина
11 Януари
Лупините, или по-скоро – сладките лупини, имат повече от 300 разновидности. Те са безалкалоидни и са създадени през 30-те години на 20 век. Има многогодишни и едногодишни, като повечето от тях са диворастящи. Едва няколко...