Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз с Шафран и МаслоСложете шафрана, стривайки го леко с пръсти. По желание може да си добавите и малко куркума за още по-хубав цвят и вкус....
25 Април
Айоли с шафран и зехтинКъм получената кашичка в тесен и висок съд се налива олиото, чуква се яйцето и се слагат шафранът и солта.
Взима се пасатор и се позиционира на дъното на съда....
13 Февр.
Ориз с шафран и гъбиОризът на тиган се сервира веднага, по избор може да се добавят люспи от пармезан.
Оризът с шафран и гъби е много вкусен!...
02 Май
1
Круши с шафран и медПриготвя се меден сос, като останалият лимонов сок се смесва с ванилията, захарта, меда, шафрана и 3 супени лъжици вода.
Крушите се вадят с решетъчна лъжица, оставят се да се отцедят....
24 Юни
Кускус с шафран и билкиВодата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът.
Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
17 Окт.
2
Ризото с шафран и кашкавалДобавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал.
Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал....
29 Януари
Кейк с шафран и стафидиРазтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода....
20 Юли
Калмари с шафран и брендиЗапържете отделно спанака и шафрана, докато спанакът омекне. Накрая добавяте калмарите и подправяте на вкус. Поднесете непосредствено след приготвяне....
28 Май
Фарфале с шафран и скаридиПригответе соса от виното, шафрана и граха. Увеличете температурата и варете, докато течността остане наполовина.
Тогава сложете скаридите и овкусете със сол и черен пипер....
16 Април
Кускус с шафран и билкиВодата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът.
Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
17 Окт.
2
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на ревенВ България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка.
Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
01 Май
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефПозната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт.
Културата е предпочитана поради няколко фактора....
10 Март
Кулинарна употреба на хрянОсвен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения.
Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
01 Юни
Кулинарна употреба на сусамСусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
11 Април
2
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
18 Март
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.
Кулинарна употреба на ечемикВъпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
04 Окт.
Кулинарна употреба на СтилтънАко се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
23 Септ.
Кулинарна употреба на ЕменталТо е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
31 Август
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари