Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ориз с Шафран и МаслоОриз с Шафран и Масло
25 Април
Сложете шафрана, стривайки го леко с пръсти. По желание може да си добавите и малко куркума за още по-хубав цвят и вкус....
Айоли с шафран и зехтинАйоли с шафран и зехтин
13 Февр.
Към получената кашичка в тесен и висок съд се налива олиото, чуква се яйцето и се слагат шафранът и солта. Взима се пасатор и се позиционира на дъното на съда....
Ориз с шафран и гъбиОриз с шафран и гъби
02 Май
1
Оризът на тиган се сервира веднага, по избор може да се добавят люспи от пармезан. Оризът с шафран и гъби е много вкусен!...
Круши с шафран и медКруши с шафран и мед
24 Юни
Приготвя се меден сос, като останалият лимонов сок се смесва с ванилията, захарта, меда, шафрана и 3 супени лъжици вода. Крушите се вадят с решетъчна лъжица, оставят се да се отцедят....
Кускус с шафран и билкиКускус с шафран и билки
17 Окт.
2
Водата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът. Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
Пица с шафран и босилекПица с шафран и босилек
18 Февр.
Насладете се на вашата вкусна домашна пица с шафран и босилек!...
Ризото с шафран и кашкавалРизото с шафран и кашкавал
29 Януари
Добавяме шафрана, посоляваме и посипваме с черен пипер. Сипваме половината кашкавал. Готовото ризото сипваме в чинии и посипваме с останалия кашкавал....
Кейк с шафран и стафидиКейк с шафран и стафиди
20 Юли
Разтворете маята в 150 мл леко загрято прясно мляко и оставете на топло за няколко минути докато втаса. Накиснете шафрана в 4 с.л. вряща вода....
Калмари с шафран и брендиКалмари с шафран и бренди
28 Май
Запържете отделно спанака и шафрана, докато спанакът омекне. Накрая добавяте калмарите и подправяте на вкус. Поднесете непосредствено след приготвяне....
Фарфале с шафран и скаридиФарфале с шафран и скариди
16 Април
Пригответе соса от виното, шафрана и граха. Увеличете температурата и варете, докато течността остане наполовина. Тогава сложете скаридите и овкусете със сол и черен пипер....
Кускус с шафран и билкиКускус с шафран и билки
17 Окт.
2
Водата се сипва в съд, които се поставя на огън и щом заври се прибавя шафранът. Сваля се от огъня и се оставя захлупен за половин час. Връща се отново на огъня и се оставя да заври....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
В България е по-познат като билка, а не толкова като кулинарна съставка. Ревенът успешно се добавя в доста ястия от европейската кухня. А неотдавна в САЩ са приготвяли само десерти с него....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Позната повече сред африканските народи, тя постепенно добива популярност из цял свят, като предпочитан кулинарен продукт. Културата е предпочитана поради няколко фактора....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене. Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...