Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни хитринки при готвене на лук- Лесно и бързо ще успеем да обелим лука, ако потопим за минута в топла вода;
- Водният лук (сладък сорт лук от тип Каба), се използва предимно за салати. Преди до го нарежем, потапяме в студена вода за пет минути...
28 Юли
1
Кулинарни хитринки при готвенето с чесънЧесънът придава специфичен аромат и вкус на редица ястия, затова тук ви предлагаме някои хитринки за готвенето с него:
- За да мирише по-слабо старият чесън, трябва да отстраним зеления кълн от вътрешността на скилидките...
26 Юли
Кулинарни хитринки при готвенето на бобАко трябва да класираме българските ястия, то със сигурност бобът ще бъде на едно от челните места. Почти няма дом, в който боб да не присъства на трапезата и то под най-различни форми. Без значение кой сезон е, бобът...
20 Януари
3
Кулинарни хитринки, които малцина домакини знаятЗатова ние ще дадем няколко полезни кулинарни съвети, които всяка хитра домакиня трябва да знае. Изпробвайте ги и вие, за да си спестите време и усилия. А и за да се радвате на вкусни специалитети!
1....
25 Окт.
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЕто няколко основни неща, които трябва да знаем за тестото, неговото замесване и изпичане, независимо дали е под формата на сладкиши, хлябове или погачи:
– Тестото, замесено с мая, няма да ни лепне по ръцете, стига...
01 Февр.
Кулинарни хитринки за вкусен и пухкав кексВсеки може да си направи страхотен кекс вкъщи с помощта на няколко кулинарни хитринки, които гарантират вкусен и пухкав резултат....
03 Май
2
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробАко пържите дроб е добре след като вече сте го накиснали в прясно мляко или сте спазили някои от другите хитринки, да го подсушите добре и да го оваляте в брашно....
11 Февр.
6
Кулинарни хитринки, за да стане по-вкусно червеното цвекло- Като купите цвекло, за да го съхраните свежо, не го измивайте и не го белете, а завийте в мокра домакинска кърпа и поставете в полиетиленов плик;
- Цвеклото ще запази наситения си цвят, ако го варите цяло;
- Преди...
27 Юли
Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Ето една много интересна идея по случай наближаващите великденски празници. Яйцата са неизменна част от този празник и са първото и най-важно нещо, което присъства на всяка трапеза. Яйцата са продукт, изключително...
21 Март
2
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиВкусът на една супа зависи от употребяваните суровини, от вида и концентрацията ѝ. Но не на последно място, както казват бабите, зависи и от умението на готвача. Много от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите...
24 Юли
Хитринки за топформаИма много лесни правила и хитринки, които могат да ви помогнат винаги да сте в топформа.
Когато човек се чувства добре в кожата си, той е много по-ползотворен и мотивиран....
15 Февр.
Хитринки в пранетоПрането е ключов момент за живота на вашите дрехи. Ако го правите правилно, можете да удължите живота им и да запазите цветовете ярки за по-дълго.
Основните правила за пране са известни на всяка домакиня. Така например...
07 Януари
Маринати за печено пилеКогато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
Повечето маринати са за моментно използване, но ако искате да използвате сместа...
23 Юни
Битови хитриниАко хладилникът ви не работи, съхранявайте маслото в солена вода, като отстраните опаковката му. Така вкусът му става много по-добър. Маслото трябва да плува свободно.
Ако в микровълновата фурна има много полепнали по...
17 Юни
Хитринки за вкусно печеноПеченото месо е едно от най-вкусните ястия, които имат нужда само от едно нещо – гарнитура. Месото, което ще използвате за тази цел, трябва да е обезкостено, посолено и подправено по ваш вкус.
Както и при задушаването...
18 Окт.
Хитринки за плосък коремЗа да имате плосък корем, яжте храни, богати на мононенаситени мазнини. Това помага на организма да не натрупва мазни клетки в областта на корема.
Избягвайте издуването на корема. Благодарение на това коремът ви няма да...
23 Окт.
2
Хитринки за бърз гримКогато нямате време, достатъчно търпение или просто ви мързи да се гримирате прецизно, то е най-добре да се запознаете с хитринките за гримиране:
Мигли....
17 Окт.
Хитринки за плосък коремЗа да премахнете мазните натрупвания по корема и да предотвратите появата на нови, трябва да наблегнете на консумацията на различни видове ядки, яйца и пилешко месо. Плодовете и морските дарове трябва да са чест гост...
21 Септ.
2
Полезни хитринки с лимонПриложенията на лимона са повече, отколкото някога сте предполагали. От почистване на петна до изчистване на пърхот и избелване на ноктите, лимоните могат да направят живота ви много по-лесен. Прочетете, за да ги използвате...
27 Юли
Разкошни идеи за пълнено пилеПълненото пиле присъства често на нашата трапеза, независимо дали има специален повод за празненство или не. И всички го обичат - с плънка от ориз, гъби, запържени зеленчуци, вариантите за вкусно пълнено пиле са много...
09 Юли
Да си направим пушено пилеПушеното пиле има страхотен вкус и много приятен аромат. Процесът на опушване и съхрание на пушеното пилешко месо включва Е-та и консерванти. Затова е най-добре да си направите пушено пиле сами в домашни условия.
Първото...
19 Април
Пет начина да изпечем пилеПечено пиле със сос от ревен и естрагон.
Необходими продукти: 4 цели измити и разрязани на две пилешки бутчета, олио за изпържване, сол и черен пипер на вкус, 900 г ревен, 150 г захар, 250 мл вода, 2 ч. л. нарязан...
19 Януари
Съвети за сочно печено пилеЦяло печено пиле е фантастична здравословна семейна вечеря. Не е скъпа и можете да я подправите с билки и подправки изцяло по ваш вкус.
Всъщност печенето на пиле е много по-лесно, отколкото някога сте си представяли...
17 Май
1
Идеи за сосове за пилеПилешкото месо е чудесен избор за онези, които се хранят пълноценно, както и за онези, които са решили да спазват някаква диета. Сосовете, които подхождат на пилешкото месо, са много - те са подходяща компания на печеното...
07 Дек.
Колко време се пече пилеКогато печете пиле, трябва да знаете за колко време то ще стане съвсем крехко и кожата му ще се превърне в ароматна, златиста и хрупкава.
Готовността на пилето, което се пече, се определя, като се прободе месото с вилица...
21 Юни
4