Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви рибата за курбан?За курбан може да се приготви и риба, особено ако денят на курбана е по време на пости. Най-често рибата за курбан е шаран, който задължително трябва да бъде с люспите....
16 Ноем.
Как се прави курбан за дъждЖертвеното животно се коли от по-младите мъже, а месото се готви там, където е заклано животното.
Когато населението се събере, ходжата чете молитва за дъжд, която също наричат ямур дувасъ....
19 Юни
Кога, как и защо се прави курбан?Месото не се освещава предварително в църквата, готви се и тогава част от курбанът се носи, за да бъде осветен от свещеник.
Разгледайте и другите ни рецепти за курбан чорба....
19 Януари
1
Курбан манджаТрябва да поври малко с месото и манджата се маха.
Курбан манджата е готова....
06 Февр.
3
Шилешки курбанКурбан чорбата се готви около 2 часа.
Върви с пресен домашен хляб.
Шилешкият курбан е готов....
30 Април
Курбан шаранРибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
08 Май
Ярешки КурбанУточнение: Ако месото ви е по крехко и няма достатъчната мазнина, добавете малко олио, докато се вари курбанът....
27 Февр.
Овнешки курбанКогато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
04 Дек.
Рибен курбанДобавяме към тях гъбите, пушения бекон и доливаме с малко вода или бульон, прибавяме и виното и готвим до изпаряване на алкохола. Добавяме и домата....
07 Май
2
Агнешки курбанМесото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява....
27 Януари
Курбан чорбаСлед 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът....
09 Май
6
Овчи КурбанСол се добавя според вкуса ви.
Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят....
27 Февр.
3
Агнешки курбанМесото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява....
27 Януари
Курбан чорбаСлед 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът....
09 Май
6
Как се готви грахЕто че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече.
А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
26 Януари
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Как се готви ярешко?Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
19 Ноем.
Как се готви херингаМаринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри.
Фагри е хищна риба...
12 Ноем.
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9