Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви рибата за курбан?Как се готви рибата за курбан?
16 Ноем.
За курбан може да се приготви и риба, особено ако денят на курбана е по време на пости. Най-често рибата за курбан е шаран, който задължително трябва да бъде с люспите....
Как се прави курбан за дъждКак се прави курбан за дъжд
19 Юни
Жертвеното животно се коли от по-младите мъже, а месото се готви там, където е заклано животното. Когато населението се събере, ходжата чете молитва за дъжд, която също наричат ямур дувасъ....
Кога, как и защо се прави курбан?Кога, как и защо се прави курбан?
19 Януари
1
Месото не се освещава предварително в църквата, готви се и тогава част от курбанът се носи, за да бъде осветен от свещеник. Разгледайте и другите ни рецепти за курбан чорба....
Бистър курбанБистър курбан
02 Ноем.
1
Сервирайте курбана горещ. Бистрият курбан е готов....
Курбан манджаКурбан манджа
06 Февр.
3
Трябва да поври малко с месото и манджата се маха. Курбан манджата е готова....
Бял курбанБял курбан
20 Август
Каракачанският курбан е с картофи и шепа ориз....
Шилешки курбанШилешки курбан
30 Април
Курбан чорбата се готви около 2 часа. Върви с пресен домашен хляб. Шилешкият курбан е готов....
Курбан шаранКурбан шаран
08 Май
Рибата за курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
Ярешки КурбанЯрешки Курбан
27 Февр.
Уточнение: Ако месото ви е по крехко и няма достатъчната мазнина, добавете малко олио, докато се вари курбанът....
Овнешки курбанОвнешки курбан
04 Дек.
Когато месото омекне, добавяме нарязаната на парчета чушка варим още 15 - 20 мин овнешката курбан чорба. След като е готово, подправяме с джоджена овнешкия курбан....
Рибен курбанРибен курбан
07 Май
2
Добавяме към тях гъбите, пушения бекон и доливаме с малко вода или бульон, прибавяме и виното и готвим до изпаряване на алкохола. Добавяме и домата....
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява....
Курбан чорбаКурбан чорба
09 Май
6
След 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът....
Овчи КурбанОвчи Курбан
27 Февр.
3
Сол се добавя според вкуса ви. Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят....
Агнешки курбанАгнешки курбан
27 Януари
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява на вкус и се досварява....
Курбан чорбаКурбан чорба
09 Май
6
След 10 минути се прибавят нарязаните на кубчета картофи. След като картофите омекнат, се прибавят ситно нарязаните домати и чесънът....
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ето че вече няма да се налага да се мъчите и да готвите граха по 3 часа или дори повече. А в какво да вложите готвен грах, вижте в галерията ни по-горе!...
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Има държави, в които ярешко се накисва в мляко, като тук е моментът да уточним, че според някои вярвания ярешкото не трябва нито да се накисва, нито да се готви с млякото на майката-коза....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
Маринованата херинга е сред най-популярните у нас консервирани риби. Особено атрактивни са онези рулца от риба, които са набучени на клечка за зъби и са пълни я с маслинки, я с морковче или пък лук. Няма как да не сте...
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ако не сте чак такива любители на рибата и не спазвате златното правило, гласящо че риба трябва да се консумира поне веднъж седмично (за предпочитане и повече), то надали сте чували за рибата фагри. Фагри е хищна риба...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...