Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каперсите - златото на средиземноморската кухняКаперсите - златото на средиземноморската кухня
20 Март
Пак в средиземноморската кухня след намесата на майсторите готвачи от каперсника остават малко неизползваеми части. Отново в Гърция са въвели в готвенето младите клонки и листата на каперсовия храст....
5 емблематични ястия на средиземноморската кухня5 емблематични ястия на средиземноморската кухня
17 Май
Средиземноморската кухня е известна с многото си подправки и смесването на различни вкусове....
Популярни подправки в азиатската кухняПопулярни подправки в азиатската кухня
13 Ноем.
Така както за балканската кухня са характерни подправки като чубрица, джоджен, сминдух и т.н., така и азиатската кухня си има свои собствени подправки, които придават нейния неповторим вкус....
Подправките в арабската кухняПодправките в арабската кухня
19 Август
Надали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на различните подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, именно те придават неповторимия вкус и аромат на всички арабски ястия....
Подправките в арменската кухняПодправките в арменската кухня
30 Дек.
Една от най-използваните подправки в арменската кухня несъмнено е солта. Арменците обичат да солят ястията си повече, отколкото сме свикнали ние....
Най-използваните подправки в испанската кухняНай-използваните подправки в испанската кухня
22 Дек.
Това е така защото той е средиземноморска подправка и е силно разпространен в нашия регион. Но вероятно не много от нас са виждали как той расте в природата....
Най-популярните подправки в арабската кухняНай-популярните подправки в арабската кухня
26 Юли
В горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня. pageСумак Сумакът е подправка с червеникаво-лилав цвят, която се използва широко в турската и близкоизточната кухня....
Най-използваните подправки в българската кухняНай-използваните подправки в българската кухня
19 Февр.
Това са подправките, които употребяваме най-често и които всеки добър готвач трябва да има в кухнята си. 1....
Най-използваните подправки във френската кухняНай-използваните подправки във френската кухня
22 Юни
Най-използваните традиционни подправки във френската кухня И така, кои са най-често срещаните ароматни подправки във френската кухня? Босилек Със сигурност босилека е на челно място сред тях....
Най-използваните подправки в гръцката кухняНай-използваните подправки в гръцката кухня
25 Май
Босилек Безбройните видове босилек, които растат и се ползват като подправка в Гърция, се прилагат широко в местната кухня....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Независимо какво е месото, то се маринова в смес от червено вино и подправки, поради което след термичната му обработка, то има наистина пурпурен цвят....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Ароматни подправки и съставки в мароканската кухняАроматни подправки и съставки в мароканската кухня
21 Окт.
Разнообразието от подправки, използвани в мароканската кухня, е огромно, но има някои, които са особено типични. Една от традиционните марокански подправки е рас ел ханут....
Кои са любимите подправки в тайландската кухняКои са любимите подправки в тайландската кухня
04 Април
Необичайна е за нас и поради силните подправки, които използват смело, но със съвършенство и такт към всяко ястие. Основното в тази екзотична кухня е използването на различни подправки....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Така както подправки като канела, кардамон и кориандър са характерни за овкусяването на арабските ястия, и както лютите чили чушки са се превърнали в неразделна част от мексиканската кухня, така и Япония се слави...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Млечната баница от моята кухня е чудна! Източник: Моята майка Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен. Източник: Cause It`s Always Delicious Забележка: Традиционно бриошите нямат пълнеж, но може и да се сложи по желание....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...