Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да консумирате пресен чесънНяколко причини да консумирате пресен чесън
18 Юни
Подобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
Няколко причини да консумирате яйца всеки денНяколко причини да консумирате яйца всеки ден
21 Ноем.
Прочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
Няколко причини да хапвате кенгурско месоНяколко причини да хапвате кенгурско месо
03 Ноем.
Това е добра причина да се консумира този деликатесен вид храна за поддържане на фигурата и доброто здравословно състояние....
Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханНяколко съществени причини да консумирате редовно сусамов тахан
09 Септ.
Причините да консумираме редовно сусамов тахан не са една и две. Той е чудесно средство за засилване на имунната система поради богатото съдържание на витамините от групата В и Е....
Консумираме все повече месоКонсумираме все повече месо
21 Дек.
2
Според данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига. Изследването е обърнало внимание...
Десет причини да консумираме годжи бериДесет причини да консумираме годжи бери
28 Януари
1
Годжи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те: По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоОриз с кисело зеле и няколко вида месо
03 Ноем.
По желание може да добавите към всяка порция по малко заквасена сметана. Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
Няколко причини да ядете лападНяколко причини да ядете лапад
08 Юни
Причини да ядете по-често лапад Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си: - Оказва благоприятно действие при диабет; - Има детоксикиращ ефект за тялото и организма; - Подобрява храносмилането...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ето няколко съществени причини да ядем череши: 1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане; 2....
Няколко причини да ядете лютоНяколко причини да ядете люто
12 Август
2
В Индия и Мексико например, където се консумира много люто, нивата на заболели от определен вид рак са много по-ниски. 5. Подобрява храносмилането....
10 причини да консумирате ядки по-често10 причини да консумирате ядки по-често
01 Февр.
Проучвания са установили, че за хората, които консумират ядки най-малко два пъти седмично, е с 24% по-малко вероятно да развият заболяването. Ще повишите либидото си....
Седем сериозни причини да консумирате червен лукСедем сериозни причини да консумирате червен лук
12 Ноем.
Предлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си. 1....
Кои хора не бива да консумират месо?Кои хора не бива да консумират месо?
02 Май
Разбира се, че до голяма степен това е въпрос на личен избор, въпреки че днес има редица изследвания, които доказват кои хора е най-добре да не консумират месо по здравословни причини....
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумирамеЛимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумираме
13 Окт.
Лимонът може да бъде консумиран по хиляди начини, той има поддържаща или главна роля в безброй любими напитки, салати, предястия и ястия. Най-често обаче той е използван като сок....
Няколко причини да използвате подправката девесилНяколко причини да използвате подправката девесил
11 Май
Девесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Няколко причини да похапваш червен оризНяколко причини да похапваш червен ориз
29 Юли
Червеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
Няколко невероятни причини да похапваме ревенНяколко невероятни причини да похапваме ревен
12 Окт.
Ревенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
Няколко причини да използвате дървен гребенНяколко причини да използвате дървен гребен
03 Септ.
Всяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
Няколко причини да носите памучни чорапиНяколко причини да носите памучни чорапи
15 Април
Сред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
Няколко причини да тренирате на откритоНяколко причини да тренирате на открито
28 Март
Може би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
Няколко причини да хапваме червено зелеНяколко причини да хапваме червено зеле
24 Август
2
Ползите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти: Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
Гратин с няколко сиренаГратин с няколко сирена
30 Март
Тази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко. Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често7 причини да консумирате цитрусови плодове по-често
12 Януари
И ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно. 1....
Силата на растенията! 5 основателни причини да ги консумирамеСилата на растенията! 5 основателни причини да ги консумираме
15 Април
Според изследването хората, които консумирали големи количества изоцианити на ден, се оказали с по-нисък процент на заболяваемост от рак, в сравнение с тези, които не го консумирали редовно. 5....