Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко причини да консумирате пресен чесънПодобрява кръвообращението - още една отлична причина за по-редовната консумация на пресен чесън....
18 Юни
Няколко причини да консумирате яйца всеки денПрочетете ползите от яйцата и причините, поради които да ги похапвате ежедневно. Ще останете очаровани от тази простичка, но толкова вкусна и здравословна храна....
21 Ноем.
Няколко причини да хапвате кенгурско месоТова е добра причина да се консумира този деликатесен вид храна за поддържане на фигурата и доброто здравословно състояние....
03 Ноем.
Няколко съществени причини да консумирате редовно сусамов таханПричините да консумираме редовно сусамов тахан не са една и две. Той е чудесно средство за засилване на имунната система поради богатото съдържание на витамините от групата В и Е....
09 Септ.
Консумираме все повече месоСпоред данните от американско проучване през последните 50 години хората са повишили консумацията на месо и мазнини с 3 процента, което ни доближава до хищниците в хранителната верига.
Изследването е обърнало внимание...
21 Дек.
2
Десет причини да консумираме годжи бериГоджи берито, суперхраната която добива все по голяма популярност у нас, задължително трябва да присъства в менюто ви. Приемът му носи много ползи. Ето кои са те:
По-добро храносмилане. Плодът благоприятства производството...
28 Януари
1
Ориз с кисело зеле и няколко вида месоПо желание може да добавите към всяка порция по малко заквасена сметана.
Оризът с кисело зеле и няколко вида месо е готов....
03 Ноем.
Няколко причини да ядете лападПричини да ядете по-често лапад
Ето няколко добри причини защо трябва да включите лапада в менюто си:
- Оказва благоприятно действие при диабет;
- Има детоксикиращ ефект за тялото и организма;
- Подобрява храносмилането...
08 Юни
Няколко причини да ядем черешиЕто няколко съществени причини да ядем череши:
1. Черешите съдържат големи количества калий. Това подпомага да се регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане;
2....
06 Юни
Няколко причини да ядете лютоВ Индия и Мексико например, където се консумира много люто, нивата на заболели от определен вид рак са много по-ниски.
5. Подобрява храносмилането....
12 Август
2
10 причини да консумирате ядки по-честоПроучвания са установили, че за хората, които консумират ядки най-малко два пъти седмично, е с 24% по-малко вероятно да развият заболяването.
Ще повишите либидото си....
01 Февр.
Седем сериозни причини да консумирате червен лукПредлагаме ви седем добри причини, заради които трябва да ядете червен лук, за да можете да подобрите здравето си.
1....
12 Ноем.
Кои хора не бива да консумират месо?Разбира се, че до голяма степен това е въпрос на личен избор, въпреки че днес има редица изследвания, които доказват кои хора е най-добре да не консумират месо по здравословни причини....
02 Май
Лимонът: Няколко съвета как да го съхраняваме и консумирамеЛимонът може да бъде консумиран по хиляди начини, той има поддържаща или главна роля в безброй любими напитки, салати, предястия и ястия. Най-често обаче той е използван като сок....
13 Окт.
Няколко причини да използвате подправката девесилДевесил - това е растение, познато на човечеството от дълбока древност. В миналото хората са лекували ревматизъм и настинка с отвара от девесил. Любопитен факт е, че през Средновековието пътуващите търговци са го използвали...
11 Май
Няколко причини да похапвате печен лукЛукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
29 Март
Няколко причини да похапваш червен оризЧервеният ориз е вид неполиран ориз, който има по-висока хранителна стойност в сравнение с белия. Времето за готвене е сравнително повече от това на белия ориз, но има по-приятен вкус. Богат е на фибри, витамин В1 и В2...
29 Юли
Няколко невероятни причини да похапваме ревенРевенът е многогодишно тревисто растение, с големи декоративни листа и огромни месести стъбла. То цъфти в бели розови или червени цветове от юни до август. Растението е любимо на кулинарите по света. У нас обаче се залага...
12 Окт.
Няколко причини да използвате дървен гребенВсяка жена мечтае за красива и здрава коса, която изглежда прекрасно и привлича погледите. Това е причината на пазара да има широка гама козметика за коса. Освен с правилната козметика, хранителният режим също е много...
03 Септ.
Няколко причини да носите памучни чорапиСред причините да носите памучни чорапи, на първо място, трябва да се спомене хигиената. Памучните дрехи, в това число и чорапите, могат да се перат на по-висока температура в сравнение със синтетичните и вълнените....
15 Април
Няколко причини да тренирате на откритоМоже би най-добрата причина да го направите е, че сте сред природа и чист въздух. Ориентирайте се към някой парк, алея или друга спокойна местност....
28 Март
Няколко причини да хапваме червено зелеПолзите от зелето са толкова много, че е трудно да бъдат изброени всички, но ето някои любопитни факти:
Червеното зеле е добър източник на флавоноиди, силни антиоксиданти, които помагат за предпазването на тялото...
24 Август
2
Гратин с няколко сиренаТази течност трябва почти да покрива картофите и ако е нужно добавете още 1 яйце с прясно мляко.
Сложете капака и пъхнете ястието да се пече за около 50 минути на около 200 градуса....
30 Март
7 причини да консумирате цитрусови плодове по-честоИ ако още не сте ги направили част от ежедневното си меню, даваме ви 7 причини да го сторите незабавно.
1....
12 Януари
Силата на растенията! 5 основателни причини да ги консумирамеСпоред изследването хората, които консумирали големи количества изоцианити на ден, се оказали с по-нисък процент на заболяваемост от рак, в сравнение с тези, които не го консумирали редовно.
5....
15 Април