Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Характеристики на фюжън кухняФюжън означава взаимно преливане или казано по друг начин - в тази кухня се комбинират традициите на национални кухни....
06 Юли
Емблемите на каталунската кухняКорените на Каталуснската кухня са толкова дълбоко обвързани с понятието за истинска и вкусна храна, че е почти невъзможно да опитате нещо, което не е на ниво....
18 Дек.
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняМакар че използват широко всички пресни билки и листни зеленчуци в кухнята си, босилекът ги вдъхновява най-много....
24 Февр.
Червен сос за основни ястияВарят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда.
Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
02 Ноем.
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняМного е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня....
25 Септ.
Основни рецепти от японската кухняВодораслите нори се използват за направа на суши или пък се трошат и се сервират като гарнитура на основни ястия....
23 Май
Основни продукти в испанската кухняИспанската кухня винаги е впечатлявала почитателите си с голямото разнообразие от продукти, които включва....
04 Февр.
Историята на Османската империяТази повратна дата има своята предистория, в която основни опорни точки са присъствието на османските турци по тези места от 150 години, един солиден период на установяване и създаване на твърди устои....
08 Юли
Характеристики на тиква цигулкаТиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
12 Ноем.
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиквата кестенка
Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
09 Ноем.
Китайска и японска кухня – основни разликиКитайците, от своя страна, предпочитат основно свинско и телешко месо.
Основни разлики в двете кухни има и при подправките....
02 Септ.
Основни продукти, използвани в арабската кухняАрабската кухня, предпочитана от мнозина заради богатството от аромати и вкусове, които притежава, се слави като една от най-древните....
20 Юли
Основни продукти, използвани в японската кухняТака, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
15 Юли
Световни кухни: Кубинска кухняФлан - кубински десерт
Куба е държава, чиято основна култура е захарната тръстика. Затова традиционната кубинска кухня не може без десерти. Те имат три вкуса: сладък, сладък и сладък....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Възникване и възход на Османската империяВ течение на 600 години Османската империя е властвала на Балканите и в Анадола....
22 Януари
1
Мурад І – основоположникът на Османската ИмперияПри Мурад I били засети семената на някои от основните османски имперски институции....
29 Януари
Характеристики на мускатова ракияПрез вековете различни сортове грозде са изпробвани за направа на хубава ракия, докато се стига до мускатовите сортове грозде и основно до сорта мускат отонел, от който се получава най-добрата мускатова ракия....
22 Януари
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6