Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухня
06 Юли
Фюжън означава взаимно преливане или казано по друг начин - в тази кухня се комбинират традициите на национални кухни....
Емблемите на каталунската кухняЕмблемите на каталунската кухня
18 Дек.
Корените на Каталуснската кухня са толкова дълбоко обвързани с понятието за истинска и вкусна храна, че е почти невъзможно да опитате нещо, което не е на ниво....
Песто дженовезе - емблема за италианската кухняПесто дженовезе - емблема за италианската кухня
24 Февр.
Макар че използват широко всички пресни билки и листни зеленчуци в кухнята си, босилекът ги вдъхновява най-много....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Варят се 4 часа на бавен огън, като периодично се отстранява пяната и мазнината. Готовият бульон се прецежда. Приготвяне на соса: Нарязваме на дребно лука, моркова и корена на магданоза и задушаваме с малко вода....
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняПрост фаст фууд е емблема на канадската кухня
25 Септ.
Много е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Водораслите нори се използват за направа на суши или пък се трошат и се сервират като гарнитура на основни ястия....
Основни продукти в испанската кухняОсновни продукти в испанската кухня
04 Февр.
Испанската кухня винаги е впечатлявала почитателите си с голямото разнообразие от продукти, които включва....
Историята на Османската империяИсторията на Османската империя
08 Юли
Тази повратна дата има своята предистория, в която основни опорни точки са присъствието на османските турци по тези места от 150 години, един солиден период на установяване и създаване на твърди устои....
Характеристики на тиква цигулкаХарактеристики на тиква цигулка
12 Ноем.
Тиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиква кестенка
09 Ноем.
Характеристики на тиквата кестенка Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
Китайска и японска кухня – основни разликиКитайска и японска кухня – основни разлики
02 Септ.
Китайците, от своя страна, предпочитат основно свинско и телешко месо. Основни разлики в двете кухни има и при подправките....
Основни продукти, използвани в арабската кухняОсновни продукти, използвани в арабската кухня
20 Юли
Арабската кухня, предпочитана от мнозина заради богатството от аромати и вкусове, които притежава, се слави като една от най-древните....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Флан - кубински десерт Куба е държава, чиято основна култура е захарната тръстика. Затова традиционната кубинска кухня не може без десерти. Те имат три вкуса: сладък, сладък и сладък....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Възникване и възход на Османската империяВъзникване и възход на Османската империя
22 Януари
1
В течение на 600 години Османската империя е властвала на Балканите и в Анадола....
Мурад І – основоположникът на Османската ИмперияМурад І – основоположникът на Османската Империя
29 Януари
При Мурад I били засети семената на някои от основните османски имперски институции....
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
През вековете различни сортове грозде са изпробвани за направа на хубава ракия, докато се стига до мускатовите сортове грозде и основно до сорта мускат отонел, от който се получава най-добрата мускатова ракия....
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Преди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво. Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Оставя се на котлона за още една минута. Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....