Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Изцедете филиите с ръце и ги добавете към каймата. Чукнете вътре яйцето и отново объркайте каймата. Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете до готовност. Ето как се прави кайма за кюфтета....
От коя част на прасето се прави сланина?От коя част на прасето се прави сланина?
09 Дек.
Въпреки че някои хора са скептични към сланината, тя е продукт с доказани във времето кулинарни качества и когато се приготви правило, се превръща в неустоим деликатес. От коя част на прасето се прави сланина?...
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
не се предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Печете до готовност на умерена фурна. Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Ето как се прави домашно крема сирене....
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?
05 Март
Освен това, можете да вземете месо от различни части на прасето. То се смиля на кайма и се използва за приготвянето на суджука. Други съставки, които са ви необходими, са кимион, черен пипер, сол, захар и селитра....
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеОт коя част на прасето се изрязва свинско коремче
01 Април
Свинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето....
Свинското каре от коя част на прасето е?Свинското каре от коя част на прасето е?
23 Ноем.
Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина. Това налага да се приготвят с повишено внимание, в противен случай рискувате месото да стане много сухо....
Коя част от прасето става за пържоли?Коя част от прасето става за пържоли?
24 Февр.
Вижте как се правят идеалните свински пържоли от врат....
Коя част от прасето става за печене на скара?Коя част от прасето става за печене на скара?
25 Февр.
Това парче свинско месо всъщност е взето от плешката на прасето или по-точно свинската плешка. Премахването на кожата и оставянето на костта го прави идеално за приготвяне на пиршество със свинско месо....
Коя част на прасето за какво е подходящаКоя част на прасето за какво е подходяща
16 Дек.
Почваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
Домашен пастет от прасетоДомашен пастет от прасето
06 Февр.
Главата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката. Суровият дроб също се мели....
Прави банички с каймакПрави банички с каймак
28 Ноем.
Препоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни. Опитайте!...
Гнезда от кайма на фурнаГнезда от кайма на фурна
24 Септ.
В средата на всяко поставете по парче гауда и завийте с алуминиево фолио. Запечете гнездата за половин час на 200 градуса. Гнездата от кайма на фурна с желаната гарнитура....
Сърца от кайма на скараСърца от кайма на скара
13 Февр.
Омесете каймата с подправките и ситно накълцания лук, напълнете формичките с кайма, увийте със стреч и сложете за 2-3 часа във фризера да стегнат, за да си запазят формата при изпичане, След изпичане гарнирайте по желание...
От кое месо на прасето се прави бекон?От кое месо на прасето се прави бекон?
01 Февр.
От кое месо на прасето се прави бекон Беконът е свинско месо, което е с много малко добавена сол, но също може да бъде и доста осолено и пушено....
От коя част на телето е най-крехкото месо?От коя част на телето е най-крехкото месо?
11 Април
Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето. Телешкото...
Топчета от кайма с лук на фурнаТопчета от кайма с лук на фурна
19 Януари
Изсипва се към топчетата и топчетата от кайма с лук на фурна се запича във фурната 15 минути....
Гнезда от кайма в купички на микровълноваГнезда от кайма в купички на микровълнова
14 Април
Сложете каймата в дълбока купа. Нарежете лукът на дребно или го рендосайте на ренде и него сложете при каймата. Потопете филията хляб във вода, след което я изстискайте с ръце и я сложете в купата....
Руладини от кайма с кашкавал на фурнаРуладини от кайма с кашкавал на фурна
11 Март
Омесете каймата заедно с хляба, накиснат в прясното мляко, яйцата, черния пипер, ситно нарязаните магданоз и лук, черния пипер и солта. Оформете продълговати кюфтета и в средата им поставете по парче кашкавал....
Пикантно руло от кайма на барбекюПикантно руло от кайма на барбекю
25 Ноем.
Сервираме изпеченото солено руло с гарнитура от задушени картофи в сос. Пикантно руло от кайма на барбекю за една по-вкусна вечеря....
Кое месо от коя част на телето идва?Кое месо от коя част на телето идва?
25 Януари
Бонфилето се цени много, защото от него се правят стекове на грил и медалиони с различни сосове. От същото месо се прави и ростбийф, който понася сухо печене....