Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Така се прави кайма за кюфтетаИзцедете филиите с ръце и ги добавете към каймата.
Чукнете вътре яйцето и отново объркайте каймата.
Оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пържете до готовност.
Ето как се прави кайма за кюфтета....
24 Септ.
1
От коя част на прасето се прави сланина?Въпреки че някои хора са скептични към сланината, тя е продукт с доказани във времето кулинарни качества и когато се приготви правило, се превръща в неустоим деликатес.
От коя част на прасето се прави сланина?...
09 Дек.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави перлена захарне се предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаПечете до готовност на умерена фурна.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?Освен това, можете да вземете месо от различни части на прасето. То се смиля на кайма и се използва за приготвянето на суджука. Други съставки, които са ви необходими, са кимион, черен пипер, сол, захар и селитра....
05 Март
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеСвинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето....
01 Април
Свинското каре от коя част на прасето е?Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина. Това налага да се приготвят с повишено внимание, в противен случай рискувате месото да стане много сухо....
23 Ноем.
Коя част от прасето става за пържоли?Вижте как се правят идеалните свински пържоли от врат....
24 Февр.
Коя част от прасето става за печене на скара?Това парче свинско месо всъщност е взето от плешката на прасето или по-точно свинската плешка. Премахването на кожата и оставянето на костта го прави идеално за приготвяне на пиршество със свинско месо....
25 Февр.
Коя част на прасето за какво е подходящаПочваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
16 Дек.
Домашен пастет от прасетоГлавата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката.
Суровият дроб също се мели....
06 Февр.
Прави банички с каймакПрепоръчително е правите банички с каймак да се хапват топли, защото са много ароматни.
Опитайте!...
28 Ноем.
Гнезда от кайма на фурнаВ средата на всяко поставете по парче гауда и завийте с алуминиево фолио. Запечете гнездата за половин час на 200 градуса.
Гнездата от кайма на фурна с желаната гарнитура....
24 Септ.
Сърца от кайма на скараОмесете каймата с подправките и ситно накълцания лук, напълнете формичките с кайма, увийте със стреч и сложете за 2-3 часа във фризера да стегнат, за да си запазят формата при изпичане,
След изпичане гарнирайте по желание...
13 Февр.
От кое месо на прасето се прави бекон?От кое месо на прасето се прави бекон
Беконът е свинско месо, което е с много малко добавена сол, но също може да бъде и доста осолено и пушено....
01 Февр.
От коя част на телето е най-крехкото месо?Телешкото месо е полезно, защото е източник на протеини, желязо, цинк, витамин B12 и други хранителни вещества, които подпомагат мускулния растеж, имунната система, мозъчната функция и здравето на сърцето.
Телешкото...
11 Април
Топчета от кайма с лук на фурнаИзсипва се към топчетата и топчетата от кайма с лук на фурна се запича във фурната 15 минути....
19 Януари
Гнезда от кайма в купички на микровълноваСложете каймата в дълбока купа. Нарежете лукът на дребно или го рендосайте на ренде и него сложете при каймата.
Потопете филията хляб във вода, след което я изстискайте с ръце и я сложете в купата....
14 Април
Руладини от кайма с кашкавал на фурнаОмесете каймата заедно с хляба, накиснат в прясното мляко, яйцата, черния пипер, ситно нарязаните магданоз и лук, черния пипер и солта.
Оформете продълговати кюфтета и в средата им поставете по парче кашкавал....
11 Март
Пикантно руло от кайма на барбекюСервираме изпеченото солено руло с гарнитура от задушени картофи в сос.
Пикантно руло от кайма на барбекю за една по-вкусна вечеря....
25 Ноем.
Кое месо от коя част на телето идва?Бонфилето се цени много, защото от него се правят стекове на грил и медалиони с различни сосове. От същото месо се прави и ростбийф, който понася сухо печене....
25 Януари