Много често беконът се бърка със сланината, обаче двете неща са съвсем различни. От какво месо се прави бекон и какво точно представлява, ще разкажем в следващите редове.
От кое месо на прасето се прави бекон
Беконът е свинско месо, което е с много малко добавена сол, но също може да бъде и доста осолено и пушено.
Има много тънък слой сланина по себе си и се добива от млади прасета, които се отглеждат точно, за да се направи бекон от тях.
Беконът е добива от корема на прасето. В повечето случаи обаче се бърка със сланината, която, от своя страна, се добива от гърба на прасето и е много по-различна на външен вид от бекона.
Освен по външен вид беконът се различава от сланината и по състава и вкуса си. Някои видове бекон като британския и канадския бекон се добиват от гърба на прасето, но то съдържа повече месо и много малко сланина.
В бекона се съдържат доста калории, също така много засища организма. В повечето случаи беконът се използва за закуска, при направата на омлети и е неизменна част от английската закуска.
Може да се слага и върху пица или други ястия, след като премине термична обработка.
Вижте тънкости при готвене на бекон.
Коментари