Gotvach.bg»Съвети»От кое месо на прасето се прави бекон?

От кое месо на прасето се прави бекон?

От кое месо на прасето се прави бекон?

Много често беконът се бърка със сланината, обаче двете неща са съвсем различни. От какво месо се прави бекон и какво точно представлява, ще разкажем в следващите редове.

От кое месо на прасето се прави бекон

Беконът е свинско месо, което е с много малко добавена сол, но също може да бъде и доста осолено и пушено.

Има много тънък слой сланина по себе си и се добива от млади прасета, които се отглеждат точно, за да се направи бекон от тях.

Беконът е добива от корема на прасето. В повечето случаи обаче се бърка със сланината, която, от своя страна, се добива от гърба на прасето и е много по-различна на външен вид от бекона.

Освен по външен вид беконът се различава от сланината и по състава и вкуса си. Някои видове бекон като британския и канадския бекон се добиват от гърба на прасето, но то съдържа повече месо и много малко сланина.

В бекона се съдържат доста калории, също така много засища организма. В повечето случаи беконът се използва за закуска, при направата на омлети и е неизменна част от английската закуска.

Може да се слага и върху пица или други ястия, след като премине термична обработка.

Вижте тънкости при готвене на бекон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати