Gotvach.bg»Съвети»От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?

От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?

От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?
Снимка: Efrosia

Свинското месо е неизменна част от света на кулинарията. Освен изключително полезно, то е високо хранително, засищащо и вкусно. Свинското месо участва в милиони рецепти и е високо ценено заради своите хранителни качества.

Съставните части на животното се разделят съгласно 9 области, които имат своите подчасти. Ето кои са те:

- Свински Врат;

- Контрафиле;

- Бон филе;

- Плешка;

- Долен свински бут;

- Горен свински бут;

- Свински гърди;

- Котлети;

- Глава.

А ето от коя област на прасето можете да направите суджуци и наденици:

За суджука е подходящо месо, което не е много тлъсто. Такова може да бъде в областта на свинския бут. Там месото е подходящо за всичко.

Освен това, можете да вземете месо от различни части на прасето. То се смиля на кайма и се използва за приготвянето на суджука. Други съставки, които са ви необходими, са кимион, черен пипер, сол, захар и селитра.

Наденицата е класически продукт на българската трапеза. За наденицата е необходимо по-тлъсто свинско, което може да си набавите по равно количество от свинските гърди, плешката или бута. Месото от гърдите можете да заместите и с такова от коремната област.

Ако търсите по-икономичен вариант, то винаги можете да си закупите готово месо от месарски магазин. То е смесица от различни части от тялото на животното и ще ви свърши също толкова ефективна работа.

За класическата рецепта са ви необходими още черен пипер, кимион, сушен лук, сол, праз, риган, чубрица.

Вижте и няколко идеи за:

- Бабек;

- Сушеница;

- Луканка;

- Пастърма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен