Свинското месо е неизменна част от света на кулинарията. Освен изключително полезно, то е високо хранително, засищащо и вкусно. Свинското месо участва в милиони рецепти и е високо ценено заради своите хранителни качества.
Съставните части на животното се разделят съгласно 9 области, които имат своите подчасти. Ето кои са те:
- Свински Врат;
- Контрафиле;
- Бон филе;
- Плешка;
- Долен свински бут;
- Горен свински бут;
- Котлети;
- Глава.
А ето от коя област на прасето можете да направите суджуци и наденици:
За суджука е подходящо месо, което не е много тлъсто. Такова може да бъде в областта на свинския бут. Там месото е подходящо за всичко.
Освен това, можете да вземете месо от различни части на прасето. То се смиля на кайма и се използва за приготвянето на суджука. Други съставки, които са ви необходими, са кимион, черен пипер, сол, захар и селитра.
Наденицата е класически продукт на българската трапеза. За наденицата е необходимо по-тлъсто свинско, което може да си набавите по равно количество от свинските гърди, плешката или бута. Месото от гърдите можете да заместите и с такова от коремната област.
Ако търсите по-икономичен вариант, то винаги можете да си закупите готово месо от месарски магазин. То е смесица от различни части от тялото на животното и ще ви свърши също толкова ефективна работа.
За класическата рецепта са ви необходими още черен пипер, кимион, сушен лук, сол, праз, риган, чубрица.
Вижте и няколко идеи за:
- Бабек;
- Сушеница;
- Луканка;
- Пастърма.
Коментари