Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От коя част на прасето се прави кайма?Свинската кайма обикновено се прави от свинската плешка и понякога включва подрязани краища на свинското филе....
25 Февр.
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Как се прави перлена захарне се предлагат, така че всеки сам може да прецени коя рецепта повече му харесва от двата вида домашно приготвени....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави блат за тортаПечете до готовност на умерена фурна.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш.
Ето така се прави блат за торта....
21 Септ.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
От коя част на прасето се правят суджуци и наденици?А ето от коя област на прасето можете да направите суджуци и наденици:
За суджука е подходящо месо, което не е много тлъсто. Такова може да бъде в областта на свинския бут. Там месото е подходящо за всичко....
05 Март
От коя част на прасето се изрязва свинско коремчеСвинското коремче е обезкостена, мазна разфасовка от месо, изрязана от корема на прасето....
01 Април
Свинското каре от коя част на прасето е?Те се отделят от вътрешната рибица на прасето и в тях няма почти никаква мазнина. Това налага да се приготвят с повишено внимание, в противен случай рискувате месото да стане много сухо....
23 Ноем.
Коя част от прасето става за пържоли?Вижте как се правят идеалните свински пържоли от врат....
24 Февр.
Коя част от прасето става за печене на скара?Това парче свинско месо всъщност е взето от плешката на прасето или по-точно свинската плешка. Премахването на кожата и оставянето на костта го прави идеално за приготвяне на пиршество със свинско месо....
25 Февр.
Коя част на прасето за какво е подходящаПочваме от най-диетичната част на прасето, а именно свинското филе....
16 Дек.
Така се осолява сланинаТова се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода. Отгоре отново покрийте със сол.
Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място....
02 Март
3
Печена сланина на скараСланината се нарязва на филии, като кожата не се маха. Поръсва се от всички страни с черен пипер, кимион и ситно нарязан пресен чесън....
08 Юни
Шишчета от скумрия и сланина на скараНарежете филето на кубчета, поръсете ги с черен пипер, обвийте ги с тънки ивици сланина и ги нанижете на шишове....
19 Август
Руло от сланина с подправкиСланината начукваме като пържоли и натриваме с чесън и смлени орехови ядки.
Навиваме на рула и стягаме здраво с конец. Варим в зелев сок и охлаждаме.
Овалваме в подправките и увиваме във фолио....
19 Февр.
1
Домашен пастет от прасетоГлавата от прасето се сварява добре, обезкостява се и се мели през месомелачката.
Суровият дроб също се мели....
06 Февр.
Картофи със сланина на фурнаОбелват се картофите, нарязват се на колелца и се сваряват.
Половината от тях се нареждат в тава и се покриват с резенчета от сланина....
28 Януари
Картофки със сланина на фурнаСлед това изваждаме тавата от фурната, слагаме между всички резенчета по едно парченце нарязана сланина и връщаме тавата във фурната за още 10-15 минути на 200 градуса....
03 Май
Сланина в бурканиОформете сланината на парчета и ги оваляйте обилно в сол.
Подредете ги плътно в компотени буркани и поръсете отново със сол на око.
Затворете хубаво с капачките и стерилизирайте за 10 минути....
30 Април
2
Сланина в саламураСлед като премине това време сланината в саламура, може да консумираме сланината в саламура....
04 Дек.
Праз със сланина и яйца на тиганПочистете и нарежете праза на ситно. Нарежете сланината на малки хапки.
Ако е солена, първо я накиснете в студена вода. Сменете водата няколко пъти, за да се обезсоли....
03 Януари
1
Ориз със сланина и наденица на фурнаОризът се измива, слага се в тава.
Лукът се реже възможно най-ситно, сланината и наденицата - на тънки парченца, и те се прибавят при ориза....
15 Януари