Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е Пармиджано Реджано?Пармиджано Реджано е защитено сирене с DOP (защитено наименование за произход)....
13 Окт.
Пиле ПармиджаноПриготвяне на пиле Пармиджано: Разбъркайте зехтина с билките.
Подправете със сол и черен пипер. Намажете с четка пилешките филета с овкусеното масло.
Загрейте тиган на силен огън....
28 Април
1
Патладжани пармиджаноНарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете.
Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат...
22 Септ.
6
Патладжани Пармиджано с моцарелаПатладжаните се нарязват на шайби и се поставят в подсолена вода за половин час, за да се премахне горчивината. Отцеждат се добре и се изпържват в сгорещено олио.
Посоляват се и се поставят върху кухненска хартия. Оставя...
25 Окт.
Лозови сарми с мента и пармиджаноИзваждат се и се поливат с доматения сос и с настърганото пармиджано. Доматеният сос може да се замени със сос бешамел или обикновено кисело мляко....
18 Май
Запеканка с риба, картофи и пармиджаноПокрийте я с втората половина картофи, подправете с черен пипер и сол, залейте с останалия зехтин, наръсете с пармиджано и печете 30 мин. във фурна на 225 градуса....
11 Септ.
Италианска супа с кренвирши, боб и пармиджанокренвиршите в супата, сипете отцедения сварен боб, разбъркайте и когато отново заври, добавете предварително сварените макарони и спанака, почистен и нарязан на ивички с ширина 3 см, и след като кипне, я поръсете с настърганото пармиджано...
18 Юни
ПармезанПармиджано Реджано е дълбоко вкоренен в италианската кухня, но днес е завладяло целия свят със своя приятен вкус....
29 Юли
2
Производство на пармезанИталианското сирене Пармиджано Реджано, което е по-известно като пармезан, се произвежда в два основни региона - Реджо-Емилия и Парма....
10 Май
5 вида сирена за ароматна супаПармиджано-Реджано или накратко Пармезан
Пармиджано-Реджано може да бъде настъргано на върха на почти всяка супа....
15 Март
Пармезанът зрее три годиниОригиналният класически пармезан се нарича пармиджано реджано. Той се произвежда в италианския регион Емилия-Романия.
Съвременната рецепта за производството на пармезан е запазена от дванадесети век....
04 Окт.
Песто от сушени домати, орехи и рикотаПрибавя се 1/2 ч.л. сух риган, малко сол на вкус /малко, защото пармиджаното е солено достатъчно/ и настърганото пармиджано. Отново се завърта до получаване на песто на пулсации на блендера....
14 Февр.
От какво мляко се прави моцарелата?Годишно от моцарелата се изнасят над 100 000 тона, което я нарежда сред трите най-ценни италиански сирена след Грана Падано и Пармиджано Реджано.
Не е ясно какъв точно е произходът на това прясно сирене....
12 Окт.
Популярни италиански сирена, които трябва да опитате- Няма как да не започнем с добре познатото вече и в България Пармиджано Реджано (Parmesan, Parmigiano) или просто пармезан....
13 Окт.
Как се съхранява пармезан?Италианците го наричат просто Пармидажно Реджано по името на една от областите, където пармезанът се е приготвял в близост до Парма....
14 Дек.
Калории в сиренатаПармезанът /”Пармиджано Реджано”/ е най-популярното твърдо, дълготрайно италианско сирене. В 100 грама „Пармезан” има 452 калории и 32 г мазнини.
Рокфор е френско синьо сирене от овче мляко....
22 Май
3
Царството на сирената"Пармиджано Реджано" е твърдо, силно ароматно сирене, произвеждано от обезмаслено краве мляко. Трудно се реже с нож и затова италианците използват уред, подобен на длето.
Англичаните са известни със сиренето "Чедар"....
03 Януари
Кои са традиционните сирена за пицаИма сходен състав с Пармиджано Реджано, което обаче е от краве мляко. Пекорино е подходящо за смесване с други сирена, защото има силен вкус, но не потиска другите вкусове. Често го ползват за пици в италиански стил....
31 Март
Спагети ала КарлоНастържете сиренето Грана Падано или Пармиджано Реджано и добавете част от него.
Сервирайте спагетите с риба тон топли, като отгоре на всяка порция настържете още от сиренето и украсете с фини резенчета....
28 Януари
Салата Капрезе - история, съставки и вариацииНо можете да замените и моцарелата с Пармиджано Реджано например....
16 Май
Каква е разликата между Грана Падано и Пармезан?Затова цената му е по-ниска от тази на Пармиджано Реджано. Годишно от Грана Падано се произвеждат около 4 800 000 пити, а от Пармезан, едва 3 400 000....
27 Септ.
Класически сосове за пилешкоСос с магданоз и кедрови ядки
Необходими продукти:
2 чаени чаши листа пресен магданоз, 2 с.л. препечени кедрови ядки, 1 и 1/2 с.л. настъргано сирене Пармиджано Реджано, 1 чаена лъжичка студено пресован зехтин,...
14 Април