Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво е Пармиджано Реджано?Какво е Пармиджано Реджано?
13 Окт.
Пармиджано Реджано е защитено сирене с DOP (защитено наименование за произход)....
Пиле ПармиджаноПиле Пармиджано
28 Април
1
Приготвяне на пиле Пармиджано: Разбъркайте зехтина с билките. Подправете със сол и черен пипер. Намажете с четка пилешките филета с овкусеното масло. Загрейте тиган на силен огън....
Патладжани пармиджаноПатладжани пармиджано
22 Септ.
6
Нарежете патладжаните на филии, посолете ги обилно и оставете 20 минути да се отцедят от горчивината. След това ги облейте с вода и подсушете. Сгорещете олиото в дълбок тиган и запържете скилидките чесън. Щом се запържат...
Пиле пане с пармиджаноПиле пане с пармиджано
11 Септ.
Вкусно Пиле пане с пармиджано!...
Патладжани Пармиджано с моцарелаПатладжани Пармиджано с моцарела
25 Окт.
Патладжаните се нарязват на шайби и се поставят в подсолена вода за половин час, за да се премахне горчивината. Отцеждат се добре и се изпържват в сгорещено олио. Посоляват се и се поставят върху кухненска хартия. Оставя...
Пиле Пармиджано с доматен сосПиле Пармиджано с доматен сос
02 Февр.
Пилето Пармиджано с доматен сос е много вкусно....
Лозови сарми с мента и пармиджаноЛозови сарми с мента и пармиджано
18 Май
Изваждат се и се поливат с доматения сос и с настърганото пармиджано. Доматеният сос може да се замени със сос бешамел или обикновено кисело мляко....
Запеканка с риба, картофи и пармиджаноЗапеканка с риба, картофи и пармиджано
11 Септ.
Покрийте я с втората половина картофи, подправете с черен пипер и сол, залейте с останалия зехтин, наръсете с пармиджано и печете 30 мин. във фурна на 225 градуса....
Италианска супа с кренвирши, боб и пармиджаноИталианска супа с кренвирши, боб и пармиджано
18 Юни
кренвиршите в супата, сипете отцедения сварен боб, разбъркайте и когато отново заври, добавете предварително сварените макарони и спанака, почистен и нарязан на ивички с ширина 3 см, и след като кипне, я поръсете с настърганото пармиджано...
ПармезанПармезан
29 Юли
2
Пармиджано Реджано е дълбоко вкоренен в италианската кухня, но днес е завладяло целия свят със своя приятен вкус....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Италианското сирене Пармиджано Реджано, което е по-известно като пармезан, се произвежда в два основни региона - Реджо-Емилия и Парма....
5 вида сирена за ароматна супа5 вида сирена за ароматна супа
15 Март
Пармиджано-Реджано или накратко Пармезан Пармиджано-Реджано може да бъде настъргано на върха на почти всяка супа....
Пармезанът зрее три годиниПармезанът зрее три години
04 Окт.
Оригиналният класически пармезан се нарича пармиджано реджано. Той се произвежда в италианския регион Емилия-Романия. Съвременната рецепта за производството на пармезан е запазена от дванадесети век....
Песто от сушени домати, орехи и рикотаПесто от сушени домати, орехи и рикота
14 Февр.
Прибавя се 1/2 ч.л. сух риган, малко сол на вкус /малко, защото пармиджаното е солено достатъчно/ и настърганото пармиджано. Отново се завърта до получаване на песто на пулсации на блендера....
От какво мляко се прави моцарелата?От какво мляко се прави моцарелата?
12 Окт.
Годишно от моцарелата се изнасят над 100 000 тона, което я нарежда сред трите най-ценни италиански сирена след Грана Падано и Пармиджано Реджано. Не е ясно какъв точно е произходът на това прясно сирене....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
- Няма как да не започнем с добре познатото вече и в България Пармиджано Реджано (Parmesan, Parmigiano) или просто пармезан....
Важно за сирената!Важно за сирената!
27 Февр.
Реджано, Грана Падано и др....
Как се съхранява пармезан?Как се съхранява пармезан?
14 Дек.
Италианците го наричат просто Пармидажно Реджано по името на една от областите, където пармезанът се е приготвял в близост до Парма....
Калории в сиренатаКалории в сирената
22 Май
3
Пармезанът /”Пармиджано Реджано”/ е най-популярното твърдо, дълготрайно италианско сирене. В 100 грама „Пармезан” има 452 калории и 32 г мазнини. Рокфор е френско синьо сирене от овче мляко....
Царството на сиренатаЦарството на сирената
03 Януари
"Пармиджано Реджано" е твърдо, силно ароматно сирене, произвеждано от обезмаслено краве мляко. Трудно се реже с нож и затова италианците използват уред, подобен на длето. Англичаните са известни със сиренето "Чедар"....
Кои са традиционните сирена за пицаКои са традиционните сирена за пица
31 Март
Има сходен състав с Пармиджано Реджано, което обаче е от краве мляко. Пекорино е подходящо за смесване с други сирена, защото има силен вкус, но не потиска другите вкусове. Често го ползват за пици в италиански стил....
Спагети ала КарлоСпагети ала Карло
28 Януари
Настържете сиренето Грана Падано или Пармиджано Реджано и добавете част от него. Сервирайте спагетите с риба тон топли, като отгоре на всяка порция настържете още от сиренето и украсете с фини резенчета....
Салата Капрезе - история, съставки и вариацииСалата Капрезе - история, съставки и вариации
16 Май
Но можете да замените и моцарелата с Пармиджано Реджано например....
Каква е разликата между Грана Падано и Пармезан?Каква е разликата между Грана Падано и Пармезан?
27 Септ.
Затова цената му е по-ниска от тази на Пармиджано Реджано. Годишно от Грана Падано се произвеждат около 4 800 000 пити, а от Пармезан, едва 3 400 000....
Класически сосове за пилешкоКласически сосове за пилешко
14 Април
Сос с магданоз и кедрови ядки Необходими продукти: 2 чаени чаши листа пресен магданоз, 2 с.л. препечени кедрови ядки, 1 и 1/2 с.л. настъргано сирене Пармиджано Реджано, 1 чаена лъжичка студено пресован зехтин,...