Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Зелник по Малко ТърновскиЛападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода.
В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
05 Март
3
Подправките, които правят картофите неустоимиИ като става дума за копър, не можем да не отдадем нужното внимание и на магданоза – добавяйте го в края на готовата вече картофена яхния, също и задължително в гювеч и когато правите картофени кюфтета....
07 Дек.
17
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.
Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
25 Февр.
Подправки за патешко месоВкусът на изтънчения пилешки бульон се дължи именно на тази комбинация от подправки....
07 Юли
1
Гювечета от всичко по малкоПодправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори.
Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути....
19 Февр.
Съвети при готвенето на дивечово месоПочистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова.
Преди да се готви, то трябва да се маринова за едно денонощие....
10 Май
Готвенето било вредно за талията и здраветоДруги вероятни причини са, че готвачите слагат доста подправки в гозбите си, които се определят като нездравословни от специалистите – това са сол, масло и пр....
19 Дек.
1
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Учените твърдят, че храна, приготвена с помощта на микровълнова печка нанася вреда на организма....
25 Ноем.
6
Червеното месо не е вредно, а полезноМит е, че всички наситени мастни киселини вредят на здравето ни, твърдят учените....
07 Март
1
Подходящи подправки за телешко месоАко добавяте черен пипер на зърна, то го направете в началото на готвенето, а ако е на прах - чак към края....
06 Ноем.
1
Подходящи подправки за пуешко месоЩе ви е необходимо масло и свежи подправки. Стопете маслото и накълцайте на дребно подправките....
13 Юни
Подходящи подправки за пилешко месоКимионът е не само чудесна и ароматна подправка, а може би е и една от подправките с най-много лечебни свойства.
Мащерка....
30 Май
Подходящи подправки за агнешко месоС върха на нож се правят малки разрези по месото и вътре в тях се слагат парченца чесън и подправки. След това се оставя да поемат подправките и се пече месото....
08 Май
1
Подходящи подправки за свинско месоПодхожда на свинското ако ще правите супи, както и печено. Подходяща за приготвяне на джолан.
- Чесън – обичате или не, на тежките меса като свинското, чесънът е идеалната подправка....
28 Януари
Яйца по малко по-различен начинСложете яйцата върху доматите, подправете, похлупете и печете още 5 минути.
Настържете моцарела отгоре, оставете да се разтопи и сервирайте манджата с яйца....
21 Юли
Някои тънкости при готвенето на птиче месоМесото на дивите птици има специфична миризма и вкус, затова преди употреба трябва да се маринова поне 2-3 часа в слаб разтвор на оцет с подправки като кориандър, канела, индийско орехче....
24 Март
1
Вредно ли е недопеченото месо?Недопеченото месо е вредно, защото съдържа голям брой живи бактерии, които са устойчиви на кратка термична обработка....
20 Юни
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаГотвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
27 Септ.
1
Вкусни фусили за по-малко от часДобавете подправките, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън.
След като пастата се свари, я отцедете в гевгир под течаща студена вода....
01 Окт.
Кекс с какао и по-малко мазнинаПърво се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре.
Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото.
В намазана...
03 Септ.
Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!Вероятно повечето хора мислят, че чрез измиване премахват бактериите и правят месото по-безопасно и чисто за консумиране. Това до една степен би могло да се приеме за вярно....
30 Август
Полезно или вредно е печеното месо на скара?Готвенето на барбекю и скара могат да бъдат проблематични поради две причини....
06 Окт.
Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?При загряването на мазнината се отделят вредни частици, е при дълбоко пържене се произвеждат карцерогенни химикали и съединения, едно от които е акриламид....
12 Окт.