Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Зелник по Малко ТърновскиЗелник по Малко Търновски
05 Март
3
Лападът, нарязан на ситно, запържваме в тиган с олио заедно с настъргания лук. След това в купа смесваме разбитите яйца, раздробеното сирене, лапада и 3/4 от газираната вода. В намазана тавичка с олио нареждаме отдолу...
Подправките, които правят картофите неустоимиПодправките, които правят картофите неустоими
07 Дек.
17
И като става дума за копър, не можем да не отдадем нужното внимание и на магданоза – добавяйте го в края на готовата вече картофена яхния, също и задължително в гювеч и когато правите картофени кюфтета....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен. Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
Подправки за патешко месоПодправки за патешко месо
07 Юли
1
Вкусът на изтънчения пилешки бульон се дължи именно на тази комбинация от подправки....
Гювечета от всичко по малкоГювечета от всичко по малко
19 Февр.
Подправете ги със сол и черен пипер. Загрейте маслото в тиган и капнете малко олио, за да не загори. Сложете месото да се пържи за около 5-6 минути....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова. Преди да се готви, то трябва да се маринова за едно денонощие....
Готвенето било вредно за талията и здраветоГотвенето било вредно за талията и здравето
19 Дек.
1
Други вероятни причини са, че готвачите слагат доста подправки в гозбите си, които се определят като нездравословни от специалистите – това са сол, масло и пр....
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?
25 Ноем.
6
Учените твърдят, че храна, приготвена с помощта на микровълнова печка нанася вреда на организма....
Червеното месо не е вредно, а полезноЧервеното месо не е вредно, а полезно
07 Март
1
Мит е, че всички наситени мастни киселини вредят на здравето ни, твърдят учените....
Подходящи подправки за телешко месоПодходящи подправки за телешко месо
06 Ноем.
1
Ако добавяте черен пипер на зърна, то го направете в началото на готвенето, а ако е на прах - чак към края....
Подходящи подправки за пуешко месоПодходящи подправки за пуешко месо
13 Юни
Ще ви е необходимо масло и свежи подправки. Стопете маслото и накълцайте на дребно подправките....
Подходящи подправки за пилешко месоПодходящи подправки за пилешко месо
30 Май
Кимионът е не само чудесна и ароматна подправка, а може би е и една от подправките с най-много лечебни свойства. Мащерка....
Подходящи подправки за агнешко месоПодходящи подправки за агнешко месо
08 Май
1
С върха на нож се правят малки разрези по месото и вътре в тях се слагат парченца чесън и подправки. След това се оставя да поемат подправките и се пече месото....
Подходящи подправки за свинско месоПодходящи подправки за свинско месо
28 Януари
Подхожда на свинското ако ще правите супи, както и печено. Подходяща за приготвяне на джолан. - Чесън – обичате или не, на тежките меса като свинското, чесънът е идеалната подправка....
Яйца по малко по-различен начинЯйца по малко по-различен начин
21 Юли
Сложете яйцата върху доматите, подправете, похлупете и печете още 5 минути. Настържете моцарела отгоре, оставете да се разтопи и сервирайте манджата с яйца....
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Месото на дивите птици има специфична миризма и вкус, затова преди употреба трябва да се маринова поне 2-3 часа в слаб разтвор на оцет с подправки като кориандър, канела, индийско орехче....
Вредно ли е недопеченото месо?Вредно ли е недопеченото месо?
20 Юни
Недопеченото месо е вредно, защото съдържа голям брой живи бактерии, които са устойчиви на кратка термична обработка....
Хитринки при готвенето правят манджата по-вкуснаХитринки при готвенето правят манджата по-вкусна
27 Септ.
1
Готвенето е много по-приятно и лесно, ако спазвате някои дребни правила. Така например за да не потъмнее карфиолът и да запази красивия си бял цвят, добавете във водата в момента на кипването малко захар....
Вкусни фусили за по-малко от часВкусни фусили за по-малко от час
01 Окт.
Добавете подправките, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън. След като пастата се свари, я отцедете в гевгир под течаща студена вода....
Кекс с какао и по-малко мазнинаКекс с какао и по-малко мазнина
03 Септ.
Първо се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре. Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото. В намазана...
Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!
30 Август
Вероятно повечето хора мислят, че чрез измиване премахват бактериите и правят месото по-безопасно и чисто за консумиране. Това до една степен би могло да се приеме за вярно....
Полезно или вредно е печеното месо на скара?Полезно или вредно е печеното месо на скара?
06 Окт.
Готвенето на барбекю и скара могат да бъдат проблематични поради две причини....
Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?Защо е вредно готвенето с многократно използвано олио?
12 Окт.
При загряването на мазнината се отделят вредни частици, е при дълбоко пържене се произвеждат карцерогенни химикали и съединения, едно от които е акриламид....