Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Твърди се, че ако редовно похапвате драконов плод, ще успеете да редуцирате теглото си. Най-големите ползи на драконовия плод са 1. Намалява желанието да си хапвате сладко; 2....
Как да приготвим и консумираме Драконовия плодКак да приготвим и консумираме Драконовия плод
10 Февр.
Драконовият плод, известен също като питахая, е красив тропически плод, който е сладък и хрупкав. Вкусът му е малко като кръстоска между киви и круша....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство що се отнася до различните ползи за здравето, които те предоставят....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Накрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод! Да ви е сладко!...
Защо е необходимо да хапваме броколиЗащо е необходимо да хапваме броколи
04 Окт.
Какво съдържат броколите Ползите, които носи приемът на броколи за тялото и организма, се дължат на съдържащите се в него вещества....
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Защо е полезно да хапваме жито Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Ползите от сусамовия тахан не спират дотук. Доказано е, че той е благоприятен при анемия, тъй като повлиява образуването на кръвта. Освен това повлиява слуха и подобрява растежа на косата....
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
И ако някой още не е разбрал колко полезни са малките мандарини, нека да обясним повече за невероятните им ползи за здравето на човека....
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В. Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
Оставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа. Плодовете може да ги замените по ваш избор....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
С това обаче ползите от мандарините не спират. Те се използват като универсално средство за спиране на кръвотечението. Пресният сок от тях пък убива някои гъбички....
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Защо по-често трябва да хапваме моркови?
04 Април
Изключително здравословни са и могат да се приготвят по различни начини – да се хапват самостоятелно, в салати, фрешове, под формата на морковена кремсупа или като съставка в много видове ястия....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета. Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
Киви - защо да го хапваме и какви са ползите от негоКиви - защо да го хапваме и какви са ползите от него
01 Май
За какво помага кивито и защо да го хапваме често?...
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?
27 Ноем.
След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия. Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниЗащо обичаме да хапваме сладки и мазни храни
12 Дек.
Американско проучване установи каква е причината честичко да налитаме на нездравословни храни, каквито са мазните и сладките продукти. Специалистите обясняват, че желанието да похапваме различни видове храни се командва...
Пита с лукПита с лук
28 Март
Замесете тесто от изварата, брашното, млякото, 1 яйце, олиото, сол и бакпулвера. Оставете го за 30 минути в хладилник. Нарежете лука на колелца и го задушете в маслото за 10 минути. Свалете от котлона и го смесете със...
Пита с беконПита с бекон
27 Март
Печете питата 40 минути в сгорещена до 220 градуса фурна....
Пита с маслоПита с масло
14 Ноем.
2
Питата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне....
Пита с лимонадаПита с лимонада
21 Юли
2
Оставя се да втаса. Маже се с разбития жълтък, ръси се със сусамено семе и се пече....
Пита с плънкаПита с плънка
16 Юни
1
Изсипете сместа в намаслена тава и сложете кекса с плънка да се пече в умерена загряна фурна до приятен загар....
Пита с празПита с праз
09 Окт.
6
Намажете отгоре с разбит жълтък с малко вода и сложете питата с праз да се пече в предварително загряна фурна на умерена температура за около 30 минути. Питата с праз е еднакво вкусна, и топла и студена....
Пита с късметиПита с късмети
25 Дек.
Маята се разтваря в една чаша топла вода, добавят се останалите продукти и се замесва тесто. Оформя се питка, като част от тестото се отделя за украса на питката. В тестото се скриват паричката, бобеното зърно и дряновото...