Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Драконов ПлодТвърди се, че ако редовно похапвате драконов плод, ще успеете да редуцирате теглото си.
Най-големите ползи на драконовия плод са
1. Намалява желанието да си хапвате сладко;
2....
19 Февр.
5
Как да приготвим и консумираме Драконовия плодДраконовият плод, известен също като питахая, е красив тропически плод, който е сладък и хрупкав. Вкусът му е малко като кръстоска между киви и круша....
10 Февр.
Защо да хапваме гроздеДобрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство що се отнася до различните ползи за здравето, които те предоставят....
08 Септ.
Защо да хапваме месо често?С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
26 Дек.
Мелба горски плодНакрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод!
Да ви е сладко!...
03 Август
Защо е необходимо да хапваме броколиКакво съдържат броколите
Ползите, които носи приемът на броколи за тялото и организма, се дължат на съдържащите се в него вещества....
04 Окт.
Защо е добре да хапваме житоЗащо е полезно да хапваме жито
Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
06 Януари
Защо редовно да хапваме сусамов таханПолзите от сусамовия тахан не спират дотук. Доказано е, че той е благоприятен при анемия, тъй като повлиява образуването на кръвта. Освен това повлиява слуха и подобрява растежа на косата....
12 Август
Защо да хапваме мандарини всеки денИ ако някой още не е разбрал колко полезни са малките мандарини, нека да обясним повече за невероятните им ползи за здравето на човека....
12 Януари
Защо да хапваме по-често кашкавал?Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В.
Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
08 Февр.
1
Ледено Фрапе Горски плодПоставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди....
03 Август
Сурова торта Горски плодОставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа.
Плодовете може да ги замените по ваш избор....
05 Окт.
3
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?С това обаче ползите от мандарините не спират. Те се използват като универсално средство за спиране на кръвотечението. Пресният сок от тях пък убива някои гъбички....
30 Дек.
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Изключително здравословни са и могат да се приготвят по различни начини – да се хапват самостоятелно, в салати, фрешове, под формата на морковена кремсупа или като съставка в много видове ястия....
04 Април
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета.
Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
04 Окт.
Киви - защо да го хапваме и какви са ползите от негоЗа какво помага кивито и защо да го хапваме често?...
01 Май
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия.
Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
27 Ноем.
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниАмериканско проучване установи каква е причината честичко да налитаме на нездравословни храни, каквито са мазните и сладките продукти. Специалистите обясняват, че желанието да похапваме различни видове храни се командва...
12 Дек.
Пита с лукЗамесете тесто от изварата, брашното, млякото, 1 яйце, олиото, сол и бакпулвера. Оставете го за 30 минути в хладилник. Нарежете лука на колелца и го задушете в маслото за 10 минути.
Свалете от котлона и го смесете със...
28 Март
Пита с маслоПитата с масло се пече около 30 минути в предварителна загрята на 180-200 градуса фурна. Още топла се завива с кърпа и се оставя около 30 минути, за да омекне....
14 Ноем.
2
Пита с лимонадаОставя се да втаса.
Маже се с разбития жълтък, ръси се със сусамено семе и се пече....
21 Юли
2
Пита с плънкаИзсипете сместа в намаслена тава и сложете кекса с плънка да се пече в умерена загряна фурна до приятен загар....
16 Юни
1
Пита с празНамажете отгоре с разбит жълтък с малко вода и сложете питата с праз да се пече в предварително загряна фурна на умерена температура за около 30 минути. Питата с праз е еднакво вкусна, и топла и студена....
09 Окт.
6
Пита с късметиМаята се разтваря в една чаша топла вода, добавят се останалите продукти и се замесва тесто. Оформя се питка, като част от тестото се отделя за украса на питката.
В тестото се скриват паричката, бобеното зърно и дряновото...
25 Дек.