Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
Бързото ходене е комбиниране на полезното с приятното, което превръща тази физическа активност в забавление....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
29 Май
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
30 Август
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Защо кивито е толкова полезно за жените?Защо кивито е толкова полезно за жените?
10 Март
Ниският прием на калий може да бъде толкова важен рисков фактор, колкото високият прием на натрий, причиняващ високо кръвно налягане. Предотвратява запек Запекът често тормози жените....
Масло от резене - защо е толкова полезно?Масло от резене - защо е толкова полезно?
08 Август
Маслото от резене или така нареченото масло от див копър има множество полезни за тялото ни свойства. Растението се използва широко не само в готвенето, но заедно с това в козметични и медицински цели....
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
07 Февр.
Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминов чай - защо е толкова полезен
24 Юни
Жасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
Защо е толкова полезен черният чайЗащо е толкова полезен черният чай
01 Дек.
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
Ето защо нахутът е толкова полезен!Ето защо нахутът е толкова полезен!
08 Май
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Кората на динята - защо е толкова полезна?Кората на динята - защо е толкова полезна?
29 Март
С какво е толкова полезна динената кора? Химичен и витаминен състав на динените кори Основният компонент на динята е водата....
Защо супата от леща е толкова полезна?Защо супата от леща е толкова полезна?
30 Януари
Лещата е полезна при заболяване на дебелото черво. Синдромът на раздразненото дебело черво се повлиява благоприятно от лещата....
Защо чиата е толкова полезна за вегетарианцитеЗащо чиата е толкова полезна за вегетарианците
23 Март
В следващите редове ще разгледаме защо чиата е толкова полезна за вегетарианците и как може да бъде интегрирана в тяхната диета....
Вода с чиа - защо е толкова полезнаВода с чиа - защо е толкова полезна
11 Февр.
Тази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки. Защо е полезна водата с чиа?...