Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кебап от дивечово месо с празЗапочвам с разяснението за дивечовото месо. Хубаво е да се маринова поне за 1 вечер в червено вино или ракия, дафинов лист и подправки - черен пипер, универсална подправка за месо....
13 Февр.
Яхния с дивечово свинско месоВари се на бавен огън до полуготовност. Прибавят се морковите, картофите и останалият лук, посолява се и се вари до готовност.
Сервира се с поръсен магданоз....
15 Януари
Важни факти за дивечовото месоВижте и други любопитни факти за дивечовото месо, които най-вероятно не знаете:
- Дивечовото месо определено е източник на много ценни вещества, а едно от тях са омега-3 мастните киселини....
30 Април
Съвети при готвене на млечни продуктиТова бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
06 Август
Съвети при готвенето на пуйкаВъпреки това има няколко съвета, които ще ви помогнат за това ястията с пуйка да са винаги сочни и невероятно вкусни.
1....
17 Февр.
Съвети при готвенето на агнешкоОсвен това агнешкото има много варианти на готвене, които може да поднесете на вашите близки.
Агнешкото месо всъщност не е трудно за приготвяне....
29 Януари
Съвети при готвенето на яребицаЯстията, приготвени с яребица, отдавна заемат специално място в кулинарията. Месото им винаги се е считало за здравословнo, тъй като те се хранят с естествени храни.
Но колко от нас знаят как да приготвят яребицата така...
06 Март
Съвети при готвенето на фазанЯстията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано.
Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате небцето...
06 Март
Съвети за готвенето на артишокОсновните съвети за готвене на ортишок стъпка по стъпка започват почистването му. Отрежете горната 1/3 на артишока, така че да се вижда сърцевината му....
16 Март
Съвети при готвенето на карагьозНеприятното при този вид риба е, че има малки костици, с които трябва да се внимава. За да премахнете поне част от тях, трябва да направите следното. Направете на карагьоза малки прорези (по ширината на рибата). Не я режете...
04 Юни
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Грешките при готвене на месоГрешка номер 5 - Грешка при избора на техника на готвене
Коя техника на готвене е най-подходяща, зависи от това от кое животно идва месото....
28 Окт.
Готвене на месо с плодовеДобави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
12 Ноем.
2
Съвети при готвенето на Crock-PotСпестете пари
Уредите за бавно готвене са страхотни за готвене на по-малки разфасовки от телешко, свинско, агнешко или пилешко месо....
29 Дек.
Съвети за варене на месоЗа да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, горният слой на белтъчини ще коагулира много бързо, което ще предпази полезните...
14 Май
Съвети за обработка на месоМие се цялото парче, предназначено за готвене. Не се мие месо, което вече сте нарязали и сте изчистили от сухожилията и костите....
07 Април
Съвети при готвенето за бебеЩе ви представим накратко някои основни правила и съвети при готвенето за бебе.
Преди да започнете, измийте добре ръцете си с гореща вода и сапун и ги избършете в чиста кърпа....
22 Февр.
Съвети при готвенето в гювечПри готвенето в гювеч на по-тлъсто месо не се налага да използвате никаква допълнителна мазнина. По време на готвенето месото ще пусне достатъчно. Хем по-малко усилия, хем по-здравословно.
4....
02 Февр.
Съвети при готвенето на спанак и лападЕто обаче какво е добре да знаете, когато решите да развихрите кулинарните си умения в тази посока - съвети при готвенето на спанак и лапад.
1....
25 Януари
Съвети при готвенето на свински бял дробВремето на готвене е между 1-2 часа.
Не всеки обича порестата структура на белия дроб, за да направите парчетата по-плътни, поставете ги под тежест след готвене за няколко часа....
15 Юни
Съвети и трикове при готвенето на нахутГотвенето на нахута е много лесно, независимо дали се готви на пара или във вода. В тази статия ще намерите лесни идеи, съвети и трикове как по-лесно да сготвите нахута....
21 Дек.
Съвети при готвенето на ярешко и овнешкоЗатова и днес ще ви дадем ценни съвети при готвене на ярешко и овнешко.
1....
10 Март
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
15 Ноем.
Прости съвети за сотиране на месоСотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана.
Трябва да си изберете...
19 Май