Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Руски БоршПо желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип.
Лично аз не го правя, въпрос на вкус!
Приятен апетит!...
20 Юни
2
Три вкусни руски рецепти за боршМакар боршовете да са навлезли в руската кухня от Украйна, те са се превърнали в едни от най-често приготвяните руски супи и са любими на всички руснаци....
16 Окт.
Салата Руски боршБланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови.
Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета....
30 Ноем.
Зимен руски боршПрибавяме нарязаните на кръгчета морковите, киселото зеле и целината, нарязана на кубчета.
Прибавяме нарязаното на кубчета цвекло, леко запържено в 2-3 лъжици олио....
03 Юли
Летен руски боршЗалейте го с вода и го оставете да ври на тих огън, като от време на време отпенвате. Пуснете дафиновия лист при месото, за да овкуси бульона, а след това и борша....
26 Юни
Салата Руски боршБланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови.
Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета....
30 Ноем.
Руски борш с телешкоПочистеното от ципи месо се нарязва на парчета и се измива с хладка вода.
Залива се в тенджера с 2 литра студена вода да се вари един час. Измиват се и се почистват всички зеленчуци, нарязват се на кубчета....
23 Юли
Руски борш с месо по оригинална рецептаКогато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато омекнат картофите, добавяме зелето и гъбите....
13 Юни
13
Руски борш с месо по оригинална рецептаКогато месото е почти готово, добавяме картофите, нарязани на едро, граха и моркова на кубчета. Добавяме подправките и целината. Когато омекнат картофите, добавяме зелето и гъбите....
13 Юни
13
Тайните на вкусния слънчогледСлънчогледовите ядки са предпочитани пред всички останали. Те са много по-евтини, а и като че ли т.нар чоплене на семки носи някаква магия със себе си. Да стоиш пред телевизора и да похапваш слънчогледови семки е страхотно...
22 Август
Тайните на вкусния булгурТайните на приготвянето
Булгурът се продава пакетиран или насипен....
26 Май
2
Тайните на вкусния чийзкейкЧийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара....
15 Март
3
Тайните на вкусния козунакЗа истински вкусния козунак са характерни т.нар. конци при разчупването на великденския сладкиш. Те се получават от глутеновите нишки на брашното и от белтъка на яйцата....
17 Април
5
Тайните на вкусния омлетОмлетите спадат към така наречените аламинути. Тяхното бързо приготвяне, разнообразието им, отличният вкус и хубавият им външен вид дават възможност да се задоволи и най-изтънченият вкус.
Омлетите биват: обикновен...
17 Април
3
Най-вкусния кашкавал на фурнаНевероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален!
Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря.
Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
18 Май
12
Тайните на вкусния патешки дробПатешкият черен дроб се използва най-вече в кулинарията, от него се приготвят огромен брой вкусни ястия. Този субпродукт не може да се припише към диетичните продукти....
10 Март
Тайните на вкусния крем карамелИ все пак винаги има и малки тайни, които правят един крем по-различен от другите. Ще се спрем на тайните на най-масовия десертен крем, който се прави у нас - крем карамел....
15 Януари
Тайните на вкусния печен патладжанПатладжаните са едновременно много вкусни и много капризни. Вкусни, защото засищат, имат отличаващи вкусови свойства, и капризни, защото стипчивият им и горчив вкус доста трудно могат да бъдат премахнати....
26 Април
Тайните на вкусния зелен бобМожете смело да измислите и своя вариация на рецептите със зелен боб и да изненадате приятно вашето семейство с нещо вкусно и различно....
24 Януари
Тайната на вкусния вайсвурстСъщо така, другият тънък момент за вкусния вайсвурст е, че свинското месо трябва да е в по-голямо количество от телешкото. Съотношението трябва да е три към едно в полза на свинското....
01 Дек.
Тайната на вкусния тиквеникТайната на вкусния тиквеник е в печенето. Слага се във фурна на 180 градуса за около 45 минути, като се проверява дали е изпечен в дълбочина с клечка за зъби. Трябва добре да се зачерви....
08 Септ.
Тайната на вкусния пилафМного домакини се опитват да разгадаят тайните на неговото приготвяне. Пробват различни рецепти, но не на всички се отдава да приготвят този кулинарен шедьовър....
22 Март