Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Особености на тайландската кухняТайландската кухня е вид азиатска кухня, която е традиционно известна с екзотичния си вкус на пикантни подправки, комбинирани със сладко и солено....
09 Март
Тайните на египетската кухняПортокаловата салата с лук също е характерна за египетската кухня. Необходими продукти: 2 портокала, 150 грама маслини без костилки, 1 глава лук, 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус....
30 Август
Тайните на кубинската кухняПохапват и кимбомбо, няме и дюка, тези три култури са всъщност кореноплодни и не особено познати в европейките кухни, но много използвани и обичани в Куба....
19 Дек.
Кои са любимите подправки в тайландската кухняВсе по-популярната в цял свят тайландска кухня на пръв поглед изглежда странна и екзотична....
04 Април
Тайландската кухня - неустоима комбинация от свежест и пикантностСвежестта е най-важното в тайландската кухня - зеленчуците, плодовете, рибата, морски дарове - всичко трябва да е прясно. Дори вездесъщият и присъстващ навсякъде ориз се търси да е от последната реколта....
03 Април
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Три популярни десерта от тайландската кухня: Екзотични и неустоими!Ето и три популярни десерта от тайландската кухня.
Кхао няоу ма муанг или сладък ориз с манго
Кхао няоу ма муанг е най-известният тайландски десерт....
10 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Малките тайни на голямата кухняС елементарни познания за продуктите можете да постигнете много в кухнята.
Ананасът и кивито не стават за желиране. Те съдържат вещества, които пречат на желатина да се сгъсти....
16 Януари
Вкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухняМястото, което мнозина сравняват с Дисниленд на храната, има за цел не просто да популяризира традиционната кухня по тези земи, но и да спомогне за разпространението на местните традиции....
28 Юли
Асафетида - тайното злато на индийската кухняТипично е използването ѝ в индийската кухня. Друг аспект, в който се използва асафетида, е системата за лечение на изтока Аюрведа. Там е позната още като "асант", "храна на боговете", "миризлива смола" и др....
17 Окт.
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняМного може да се говори за тази невероятно вкусна и усъвършенствана с векове кухня, но по-добре е тя да се опита....
25 Юли
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол. За да се направи мирин, задушен мочи-гом (олющен ориз), кум годжи (култивиран ориз) и шочу (дестилирана алкохолна напитка) се смесват и ферментират около 2 месеца...
14 Ноем.
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
13 Окт.
3
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.