Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезенЧай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезен
28 Юни
Карамфилът е много полезен, ако искате да направите прочистване на тялото си - За целта трябва да си приготвите чай от карамфил и джинджифил; 5....
Полезен чай от куркумаПолезен чай от куркума
11 Април
Другата част от чая го изпиваме вечер преди да си легнем. За добър резултат пийте така приготвения чай сутрин и вечер в продължение на 1 седмица!...
Полезен чай от горска ягодаПолезен чай от горска ягода
21 Януари
Чудесен и ароматен е вкусът на ягодовия чай, подсладен с цветен мед от диви билки. Много подходяща напитка за студените зимни дни....
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Има много начини, по които можете да приготвите и консумирате карфиола – на туршия, топлинно обработен или дори суров. Пресният зеленчук е най-полезен за здравето....
Полезен студен чай от пресен риганПолезен студен чай от пресен риган
16 Юли
За да се насладим на този полезен студен чай не само през зимата – като топла напитка, а и през лятото – можем да го претворим в една наистина свежа напитка – студен чай....
Чай с Шафран за Здрави ОчиЧай с Шафран за Здрави Очи
18 Март
Сутрин на гладно чаят от шафран ще подобри кръвообращението ви, сърдечната дейност и ще извлече токсини от тялото ви....
Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?
19 Февр.
А сега научете на какви ястия се слага майорана и как да си изсушите майорана....
Чай запарка от бял бъз с шафранЧай запарка от бял бъз с шафран
13 Май
Разбъркайте и позволете на шафрана да се отпусне и придаде по-силен жълт цвят на чая. Комбинацията от шафран и бял бъз има деликатен вкус, а ползите за здравето ни от чая запарка от бял бъз с шафран са неизброими!...
Билковият чай като напитка за удоволствие – как да го приготвим?Билковият чай като напитка за удоволствие – как да го приготвим?
29 Април
Едно питие, за да е не само е полезно, но и приятно, трябва да има добър вкус, аромат и, за предпочитане - красив цвят....
Какво е петмез и как да го приготвим?Какво е петмез и как да го приготвим?
09 Окт.
Сгъстеният плодов сок без допълнително добавена захар наричаме петмез, а някъде рачел или маджун. Уникалното сладко изкушение, неизменно приготвяно в миналото у нас, има консистенцията на пчелния мед, но се прави...
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
В Русия например боршът се приготвя с цвекло, зеле, картофи, сметана и месо. В Румъния пък борш наричат всички кисели супи, за чието използване се приготвят ферментирали пшенични трици....
Как да приготвим черен чай?Как да приготвим черен чай?
22 Март
Черният чай трябва да се съхранява в стъклени или керамични съдове с плътни капаци, извън кухнята. Препоръчително е да се използва мека вода, без миризми и примеси и разбира се - негазирана. Съдовете за приготвяне трябва...
Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?
22 Април
Как да си приготвим масло от глухарче? Нужни продукти: 500 грама цветове от глухарче, 1 литър качествено студено пресовано растително масло. Способ 1: 1....
За какво е полезен мурсалският чайЗа какво е полезен мурсалският чай
25 Февр.
Много лекари го препоръчват за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и още полезни елементи....
Чай от розмарин - кое го прави толкова полезенЧай от розмарин - кое го прави толкова полезен
26 Април
Полезен е за черния дроб Ежедневната употреба на чай от розмарин може да бъде много полезен и за черния дроб. Той води до положителни промени след прекомерна консумация на храна или други тежки храни с много мазнини....
Какво е мацерат и как да си го приготвим?Какво е мацерат и как да си го приготвим?
08 Окт.
Какво е мацериране и какво представлява мацератът?...
Сок от цвекло – за какво е полезен и как правилно да го приготвим и приемаме?Сок от цвекло – за какво е полезен и как правилно да го приготвим и приемаме?
20 Юни
Знаем ли обаче как да го приготвим и приемаме правилно? За какво е полезен и как да се приема?...
Как правилно да си приготвим чайКак правилно да си приготвим чай
29 Ноем.
С всяка следваща запарка този процент намалява, като след четвъртата, горещата течност има едва 1-2 % полезни качества....
Чай от липа - защо е полезен и защо да го пием?Чай от липа - защо е полезен и защо да го пием?
07 Дек.
А знаете ли с какво е полезен липовият чай? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим в следващите редове. По принцип съществуват около 400 разновидности на липата....
Шафранка - евтина алтернатива на ШафранаШафранка - евтина алтернатива на Шафрана
19 Март
По-разпространен за употреба е първият вид, който наподобява зехтин, по-полезен е и подходящ за готвене....
Какво е фуфу и как да го приготвитеКакво е фуфу и как да го приготвите
20 Окт.
Освен че е вкусно това ястие е и полезно. Първо, има ниски нива на холестерол и е богат на калий и фибри....
Чай от листа на облепиха - всички ползи и как да го приготвимЧай от листа на облепиха - всички ползи и как да го приготвим
03 Окт.
При какви проблеми можете да пиете чай и как са полезни листата от облепиха за човешкото тяло Листата от облепиха могат да се използват при различни заболявания и болезнени състояния....
Шоколадово фондю - как да го приготвим?Шоколадово фондю - как да го приготвим?
10 Февр.
Това е идеално ястие за прекарване на следобедните уикенди с цялото семейството и е прекрасен начин да накарате малчуганите да хапнат полезни плодове, но и да ги поглезите с нещо вкусно....
Чай от чубрица - за какво е полезенЧай от чубрица - за какво е полезен
04 Февр.
С лечебни цели от чубрицата се приготвя чай. С какво е полезен той? Първото нещо, което трябва да се подчертае, е благоприятният ефект върху стомашно-чревния тракт....
Чай от Глог - за какво е полезен?Чай от Глог - за какво е полезен?
27 Април
Известно е, че глогът е полезен и при диспепсия и камъни в бъбреците. От друга страна древните гърци са смятали червените плодове и нежните розови цветове на глога за символ на надеждата и щастието....