Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Лично аз, в моите рецепти доста често използвам този термин....
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиЧесто използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознати
21 Дек.
3
Този метод на термична обработка се използва за по-лесното белене на някои плодове и зеленчуци....
Салата Мимоза IIСалата Мимоза II
27 Януари
1
Сваряват се поотделно морковите, картофите и яйцата. Отделно се настъргват. Белтъкът се отделя от жълтъка. На дъното на купа се нарежда рибата, покрива се с тънък слой майонеза, отгоре се слагат настърганите белтъци...
Тиганици - II вариантТиганици - II вариант
06 Февр.
1
Яйцата се разбиват със сиренето. Добавя се брашното и се разбърква докато всичко се смеси добре. Загрява се мазнина в тиган, с лъжица се слага от сместа и се изпържват от двете страни....
Веган лазаня - II вариантВеган лазаня - II вариант
22 Дек.
Пиперките се нарязват на лентички. Патладжаните се нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и се нарязват на хапки. Лукът и чесънът, нарязани на ситно, се задушават в олио, добавят се гъбите, патладжаните и подправките,...
Торта с маслен крем IIТорта с маслен крем II
27 Януари
Продуктите за блата се разбъркват и се слага да се пече в загрята фурна до готовност. Продуктите за крема се разбиват с миксер. Продуктите за глазурата - първо разбиваме белтъците на сняг, добавяме пудрата захар....
Пица с хумус - вариант IIПица с хумус - вариант II
28 Февр.
Отгоре обилно се намазва с хумус (аз използвах хумус с маслини). Нарежда се доматът, след това пиперките, разпределят се маслините и гъбите....
Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?
02 Септ.
Не трябва да се отваря вратичката на фурната често,защото във фурната навлиза студен въздух от който леките теста спадат. И накрая - грешка при нареждането на чинии в съдомиялна машина....
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Най-често използваните плодове в арабската кухняНай-често използваните плодове в арабската кухня
12 Юли
Нарове На практика наровете могат да бъдат използвани в почти всички традиционни ястия и особено в десертите. 6....
Кои често използвани продукти не бива да се предозират?Кои често използвани продукти не бива да се предозират?
20 Март
Какви количества на напълно безвредни от най-често употребяваните храни и напитки всекидневно? Банан Този плод осигурява хранителни вещества и фибри на тялото....
Колко често може да се използва тривитаминол?Колко често може да се използва тривитаминол?
14 Януари
Най-напред се е използвал в животновъдството за отглеждане на гривата на конете и вълната на овцете....
Колко често може да се използва дарсонвал?Колко често може да се използва дарсонвал?
15 Януари
Противопоказания за използване на дарсонвал....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Кускус с гъби и доматен сос - II вариантКускус с гъби и доматен сос - II вариант
25 Февр.
Сипете вода в тенджера на котлона и щом заври добавете 1 с.л. сол и олио. Сипете кускуса, намалете котлона и оставете да се свари. Междувременно гъбите, чушката и лука се нарязват на кубчета. Запържете гъбите в масло....
Тинктура от бял имел при диабет тип IIТинктура от бял имел при диабет тип II
07 Януари
Рецептата за тинктура от бял имел при диабет тип II е от книгата на Н. И. Даников - Большой домашний лечебник, 2015...
Менструалните чашки: Защо трябва да ги използвате по-често?Менструалните чашки: Защо трябва да ги използвате по-често?
24 Септ.
Смята се, че между 75 и 90% от жените, опитали веднъж менструална чашка, я използват редовно....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Зехтин - плодов, често пъти маслинен вкус. Може би най-търсеното и утвърдено олио. Идеално за макарони и заливки; 2. Орехово олио - с богат землист вкус. Най-добре е да се използва в специални салатни заливки; 3....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
В средновековните манастирски градини тя често е заемала централно място, символизирайки чистотата и духовната светлина....
Основни готварски термини, които трябва да знаете!Основни готварски термини, които трябва да знаете!
31 Август
2
Карамелизираната захар се използва за глазиране на торти, за облицоване на форми, като подправка на ястия със сливи, дюли и др.; - Консоме - бульон, избистрен и подсилен с говежда кайма и белтъци; - Котлет - пържола...
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Здравословни ползи от спреда и използване в кулинарията Поради метода на производство на спреда всички полезни свойства на растителните масла се запазват в него....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
Цветните пъпки се употребяват най- често в свежо и прясно състояние, и по рядко мариновани. Ароматните каперси добавят флорален, остър и солен вкус към хранителните ястия....
Николай II - живот и управлениеНиколай II - живот и управление
18 Септ.
От Михаил Романов до Николай ІІ за 300 години представителите на тази династия показват на практика че възходът и падението на династичната фамилия често са съпътствани от възход и падение и на държавата, която управляват...