Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Често използвани термини в кулинариятаЛично аз, в моите рецепти доста често използвам този термин....
26 Септ.
4
Често използвани кулинарни термини,с които е добре да сте запознатиТози метод на термична обработка се използва за по-лесното белене на някои плодове и зеленчуци....
21 Дек.
3
Салата Мимоза IIСваряват се поотделно морковите, картофите и яйцата. Отделно се настъргват.
Белтъкът се отделя от жълтъка.
На дъното на купа се нарежда рибата, покрива се с тънък слой майонеза, отгоре се слагат настърганите белтъци...
27 Януари
1
Тиганици - II вариантЯйцата се разбиват със сиренето. Добавя се брашното и се разбърква докато всичко се смеси добре.
Загрява се мазнина в тиган, с лъжица се слага от сместа и се изпържват от двете страни....
06 Февр.
1
Веган лазаня - II вариантПиперките се нарязват на лентички. Патладжаните се нарязват на кубчета. Гъбите се измиват и се нарязват на хапки.
Лукът и чесънът, нарязани на ситно, се задушават в олио, добавят се гъбите, патладжаните и подправките,...
22 Дек.
Торта с маслен крем IIПродуктите за блата се разбъркват и се слага да се пече в загрята фурна до готовност.
Продуктите за крема се разбиват с миксер.
Продуктите за глазурата - първо разбиваме белтъците на сняг, добавяме пудрата захар....
27 Януари
Пица с хумус - вариант IIОтгоре обилно се намазва с хумус (аз използвах хумус с маслини).
Нарежда се доматът, след това пиперките, разпределят се маслините и гъбите....
28 Февр.
Чести грешки в кулинарията: Как да ги поправим?Не трябва да се отваря вратичката на фурната често,защото във фурната навлиза студен въздух от който леките теста спадат.
И накрая - грешка при нареждането на чинии в съдомиялна машина....
02 Септ.
Най-важните кулинарни терминиВсеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
13 Дек.
Най-често използваните плодове в арабската кухняНарове
На практика наровете могат да бъдат използвани в почти всички традиционни ястия и особено в десертите.
6....
12 Юли
Кои често използвани продукти не бива да се предозират?Какви количества на напълно безвредни от най-често употребяваните храни и напитки всекидневно?
Банан
Този плод осигурява хранителни вещества и фибри на тялото....
20 Март
Колко често може да се използва тривитаминол?Най-напред се е използвал в животновъдството за отглеждане на гривата на конете и вълната на овцете....
14 Януари
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Кускус с гъби и доматен сос - II вариантСипете вода в тенджера на котлона и щом заври добавете 1 с.л. сол и олио. Сипете кускуса, намалете котлона и оставете да се свари.
Междувременно гъбите, чушката и лука се нарязват на кубчета. Запържете гъбите в масло....
25 Февр.
Тинктура от бял имел при диабет тип IIРецептата за тинктура от бял имел при диабет тип II е от книгата на Н. И. Даников - Большой домашний лечебник, 2015...
07 Януари
Менструалните чашки: Защо трябва да ги използвате по-често?Смята се, че между 75 и 90% от жените, опитали веднъж менструална чашка, я използват редовно....
24 Септ.
Основни есенции в кулинариятаЗехтин - плодов, често пъти маслинен вкус. Може би най-търсеното и утвърдено олио. Идеално за макарони и заливки;
2. Орехово олио - с богат землист вкус. Най-добре е да се използва в специални салатни заливки;
3....
25 Юли
1
Непознатата филипендула в кулинариятаВ средновековните манастирски градини тя често е заемала централно място, символизирайки чистотата и духовната светлина....
13 Март
Основни готварски термини, които трябва да знаете!Карамелизираната захар се използва за глазиране на торти, за облицоване на форми, като подправка на ястия със сливи, дюли и др.;
- Консоме - бульон, избистрен и подсилен с говежда кайма и белтъци;
- Котлет - пържола...
31 Август
2
Митове в кулинарията, които рухнаха!Когато готвим, всички ние често използваме кулинарни съвети и умения, предадени ни от нашите баби и майки, както и приемаме за закон това, което чуваме или виждаме в кулинарни предавания....
12 Септ.
Какво са спредовете в кулинариятаЗдравословни ползи от спреда и използване в кулинарията
Поради метода на производство на спреда всички полезни свойства на растителните масла се запазват в него....
05 Септ.
Приложението на каперси в кулинариятаЦветните пъпки се употребяват най- често в свежо и прясно състояние, и по рядко мариновани.
Ароматните каперси добавят флорален, остър и солен вкус към хранителните ястия....
15 Юни
Николай II - живот и управлениеОт Михаил Романов до Николай ІІ за 300 години представителите на тази династия показват на практика че възходът и падението на династичната фамилия често са съпътствани от възход и падение и на държавата, която управляват...
18 Септ.