Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Курбан за здраве от СливенскоКурбан за здраве от Сливенско
17 Август
Измиваме месото и го заливаме с три литра студена вода. Поставяме го да ври на не много силен огън. От момента, в който започне да се образува пяна, започваме непрекъснато да отделяме пяната с решетъчна лъжица. Огънят...
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа. Сложете в тенджера с 1.4...
Огретен Здраве на фурнаОгретен Здраве на фурна
23 Април
Чушките се белят и се нарязват на ленти. Спанакът и копривата се попарват за 2-3 минути във вряща вода, след което се изчистват и нарязват на ситно. В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се натрошеното сирене (използвам...
Зелено здраве в чинияЗелено здраве в чиния
29 Април
Бъркаме зеленото здраве в чиния енергично около 5 минути. Сервираме бърканите яйца със зеленчуци и се наслаждаваме....
Салата Здраве с кейлСалата Здраве с кейл
17 Май
Салатата Здраве с кейл е много полезна....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Даши Тази супа на основата на риба и водорасли е типично ястие в японската кухня. Намира се в концентриран вид в магазините за японска храна....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Макар и набедена за лош хранителен продукт, соята всъщност е изключително полезна, поради което е сред основните насаждения в страни като Китай, Корея и Япония....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
В случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Погача за здраве на новороденоПогача за здраве на новородено
04 Януари
Погачата за здраве на новороденото е готова....
Цитрусов коктейл Здраве и енергияЦитрусов коктейл Здраве и енергия
27 Януари
Цитрусите са безценни плодове за здравето ни, особено лимоните /разграждат оксалатните камъни в бъбреците/. Богати на витамин С, цитрусовите плодове са подходящи и в сезона на вирусните инфекции....
Рибите и морските деликатеси в японската кухняРибите и морските деликатеси в японската кухня
09 Август
Наредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Водорасли В японската кухня най-често използваните водорасли са комбу, уакаме и нори, като последните са неразделна част от приготвянето на суши....
Закуска за здраве по рецепта на професор МермерскиЗакуска за здраве по рецепта на професор Мермерски
17 Март
Закуската за здраве по рецепта на професор Мермерски е много полезна....