Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Ваня Величкова»Моите форумни постове
Ваня Величкова
Ваня  Величкова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Ваня  ВеличковаКак да направя козунак на конци?
Привет Ако знаеш колко домакини си изпатиха с тази рецепта в пералня.. Не съм пробвала този начин, но от опиталите я зная, че е само мит, че козунаците стават с повече конци така. И аз подкрепям мнението, че много фактори са определящи и няма точна рецепта. Моята майка го прави по стара заводска рецепта, върти един голям казан, 5 литра мляко.. бие го от масата, меси го на 32 градуса и какво ли още не.. Аз от няколко години го правя при нормални условия, не го удрям 100 пъти и пак става. Не използвам специализираните брашна, които в последните години се навъдиха. Даже миналата година го правих с брашно, което ни направиха от наше жито и пак стана перфектен, с много конци. Тайната е да го правиш с много желание и много търпение. Бързите неща и с най-перфектната рецепта - пак не се получават
Ваня  ВеличковаСпазвате ли пости?
За първи път миналата година направих Рождествените пости. Издържах ги, отразиха ми се много добре. Успях да изчистя организма, даже се отървах от една субфебрилна температура, която имах от няколко години. Единственият недостатък бе, че качих 1-2 кг защото предимно карах на тестени изделия, картофи и ориз. Сега великденските са по-строги - не се разрешава риба. Но ще се пробвам
Ваня  ВеличковаКакво ще предложите за следващия месец?
Здравейте и от мен след дългото отсъствие. Аз бих предложила ако има възможност да се добави функция за чернови - на рецепти и статии. Така всеки от нас ще може да прецени кога точно да публикува дадена рецепта/статия; какво да добави или да премахне преди да я публикува и така. Също така класиралият се на първо място през предходния месец да избира една от темите през месеца и в края на седмицата да даде бонус точки на най-добрата според него тематична рецепта.
Ваня  ВеличковаОбезсмисля ли ти се трудът?
И в крайна сметка аз си мисля, че gotvach.bg е най-вече място, на което да има избор от рецепти, а не просто сайт, в който да има 120 рецепти за таратор с 120 снимки от различен ъгъл на купичката Това по повод мненията, че не трябва да се качват рецепти, а само сготвени ястия. Не ми се влиза в полемики и спорове, просто изразявам мнение. Хора - наградите не са всичко, не го забравяйте
Ваня  ВеличковаОбезсмисля ли ти се трудът?
Още повече, че на всички нас се отдава възможността покрай приятното да спечелим и нещо полезно. Нека не ставаме алчни с постоянно мрънкане, караници, спорове и т.н. защото днес го има конкурса - утре може да го няма. Администраторите постоянно дават възможности за спечелване на награда, така че дори да не спечелите този месец все по някое време ще се разпишете. Излишно е да се пускат 1000 коментара как защо един прави нещо, друг прави друго и така. Има място за всички - и за пишещи, и за снимащи и за хапващи..
Ваня  ВеличковаЗнаете ли за Стоте национални кръчми на България?
Мелник Бистро Мелник Ковачевица Кръчма Братята Банско Лог Хаус Разлог Разложка Мааза Благоевград Ресторант Дива Рожен Роженски Хан Разлог Слънчевата кръчма Делчево Шапковатъ Кръчмъ Бургас Бирария Даляна Слънчев бряг Бистро-градина Кондор Слънчев бряг Коко бийч Слънчев Бряг Пасифик Китен Зангадор Резово Ресторант Панорама Бургас Ресторант Ромео и Жулиета гл.път Варна-Бургас, преди с. Горица Барбекю-зоокът Горица с. Калиманци Калимански хан Варна При монахините Варна, Аспарухов плаж Рок механа Red Rock Еленски Балкан Механа Трухчев Арбанаси Ресторант Люляка Търново Ресторанти Щастливеца Свищов Ресторанть Свищовь Търново Сити пъб Търново Снек-бар Малкия Интер Търново Хан Хаджи Николи Белоградчик Механа Мадоната Видин Фиш енд Грил Дунав Враца Ресторант Чайка1 Трявна Бирария Трявна Дряново Гостилница Дряновски манастир Кметовци Комплекс Фенерите Габрово Рест с. Боженци Странноприемницата Добрич Гостилница Стария Добрич Кранево Извора Калиакра Мидена ферма Дълбока Каварна Ресторант Българка къмпинг Космос Ресторант Чайка Кърджали Клуб Маказа Кърджали Кораб Емона Кюстендил Ресторант Тихия Кът Рилски манастир Хан Дяволски води с. Шипково Бакхус Орешак Кайзера Механа Троян Механа Старата къща Рибарица При Войводата проход Беклемето Хижа Дерменка Монтана Аугуста Тракия, посока С-я, зад бензиностанция Шел на Пазарджик Ресторант Майстор Неджо Велинград Ресторант Чинарите Пазарджик Конака Пазарджик Скорпио Пловдив Авеню Пловдив Арена Пловдив Апартамент 101 Пловдив Бистро Тарт Фламбе Старосел Винарски Комплекс Старосел Пловдив Граждански Клуб Пловдив Марбея Пловдив Мексикански Ресторант Сомбреро Пловдив Найлона Калофер Ресторант Панорама Хисар Ресторант-градина Чинар Карлово Ресторант Едно Време Нареченски бани Соленото Изворче Русе Люляка айлънд Русе Механа Чифликъ Силистра ресторант Хумбата с. Градец, община Котел Караджейката Сливен Каракачанска Къща Жеравна Механа Старча Сливен Салуун Папа Джак Сливен Старото Село Златоград Енчеви страноприемници Смилян Механа Аида Широка лъка Механа При Славчев Смолян Ресторант Милано Смолян Родопчанка Стара Загора Il Mondo Казанлък Пикник-атракцион Българан Стара Загора Ресторант-пицария Венеция Старозагорски минерални бани Ресторант Щастливците с. Енина Старата къща Търговище Механа Архитекта Хасково Ресторант Перла Преслав Омуртагов мост Шумен Попшейтановата къща София Баскервил София Ейл Хаус София Мейд ин хоум София-Панчарево При Пампи София РокИт Банкя Салуун София Сите Българи Заедно София Строежа София Хаджидрагановите Изби/Къщи Копривщица Галерия Самоков Старата Къща
Ваня  ВеличковаЗнаете ли за Стоте национални кръчми на България?
Ами не са мои, но от няколко години "имам пръст" в дейността им. Като цяло пускам темата информативно, защото видях, че в предишни теми се търсят разни заведения, не искам да звучи като реклама. Но иначе инициативата е супер полезна и забавна. Обикаляш, събираш печати ии най-важното -наслаждаваш се на страхотна храна.
Ваня  ВеличковаКои са любимите ви разхлаждащи напитки през лятото?
Със сигурност мога да кажа едно - бира, бира и само бира. Но без плодови и какви ли не привкуси.. Истинска, качествена бира И вкусно мезе
Ваня  ВеличковаПроблемите в кухнята!
Пробвайте да правите конци от карамел ;д Цялата кухня става в захар, миризмата е толкова силна, че не се понася.. а малко да се разсеете и ви чакат часове в търкане на съдовете от залепналия карамел.. Още повече, че карамелените конци изчезват при по-топло време секунди след изваждане на тортата от хладнилника.. Абе с две думи не си е работа ;д
Ваня  ВеличковаПроблемите в кухнята!
За коледа си самоподарих миксера на делимано и вече нямам проблеми при разбиването (защото е с капак). Иначе слагах купата в голяма торбичка с малук процеп, колкото пасатора да влезе вътре.. И така всичките пръски остават вътре
Ваня  ВеличковаИзползвате ли полуфабрикати?
Признавам си - да! Но по-лошото е, че има толкова вкусни попадения,че ме е страх да си помисля каква химия съдържат..
Ваня  ВеличковаОт кого сте наследили кулинарните си умения?
Майка ми е работила дълги години като сладкар, но всичко, което зная е от интернет, блогове и тн. Даже го има момента на завистта, когато нещо ми се получи по-добре от нейното..
Ваня  ВеличковаКак предпочитате да готвите - сам/а или някой да ви прави компания?
Обичам да съм сама в кухнята. Това е моето дзен място, на което получавам търсените отговори.. Но пък няма по-прекрасна гледна от тази на непохватен мъж, който има огромното желание да готви, но... досещате се - слон в стъкларски магазин ефекта.
Ваня  ВеличковаКаква музика обичате да слушате,докато готвите?
Подкрепям Иси, особено когато става дума за хляб и питки. Народната музика спомага все едно
Ваня  ВеличковаЗащо съм в конкурса на Готвач.бг и тук ли ми е мястото?
Дами.. защо се дъвчете една друга не разбирам Недоволни винаги ще има, няма как да се задоволят всички желания, администраторите и магическа пръчка да имаха - пак ще се намери поне 1 който да каже "защо това е така, а не иначе". Споделяйте рецепти, черпете опит и се радвайте на живота