Моите форумни постове

Албена Асенова-ПисеваНе мога да сготвя... ?
На мен не ми се получават украсите на торти.Хич ме няма с шприца,а и дори да не е нужен шприц,пак не се справям.Колкото и вкусна да е,то откъм визия-пълен провал.За това и предпочитам торти само поръсени с орехи или настърган шоколад и т.н.
Албена Асенова-ПисеваПолзвате ли уред за подквасване на кисело мляко?
Квася си мляко по традициония начин -под вълнено одеало почти всяка неделя.Не обичам трупане на посуда и ненужни електроуреди.Правенето на кисело мляко е известно от край време на българската домакиня и без прибягване до помощта на съвременните електроуреди.
Албена Асенова-ПисеваСосове и супи - как да ги сгъстим?
С брашно най-често.Понякога с картоф или царевично нишесте.
Албена Асенова-ПисеваЗнаете ли какво е готвене sous vide (су вид)?
Много интересно и чудно как го осигуряват това безвакумно готвене.
Албена Асенова-ПисеваЧийзкейк - перфектната комбинация!
Обожавам чийз кейк.За мен перфектната комбинация е умелото съчетани между сладко и солено.
Албена Асенова-ПисеваДопада ли ви италианската кухня?
Обожавам я.Там няма грешки.И гости да имам знам,че ще им допадне.Харесвам също така италианските сирена и деликатеси.За пастата да не говорим.
Албена Асенова-ПисеваЛекарство или отрова са рецептите тук
Чак пък отрови?Мисля,че има доста добри рецепти.А и тези рецепти са повод да експериментираме,а добрия готвач мисля винаги може да прецени добрата комбинация от вкусове.
Албена Асенова-ПисеваКолко гъст трябва да бъде запържен бобът?
Щом е запържен трябва да гъст,иначе си е боб чорба.
Албена Асенова-ПисеваКак да съхраним зрелия боб?
Когато не е обработен бобът,го слагам в хладилника или слагам в хартиен плик заедно с орехова шума.
Албена Асенова-ПисеваСладка без бяла захар?
Предпочитам бялата захар вместо всякакви там искуствени подсладители.Просто трябва да се консумира с мярка.
Албена Асенова-ПисеваКолко минути варите буркани с краставички
И аз така знам и така правя -5 мин.
Албена Асенова-ПисеваКъде отидоха дините от едно време?
Има,но рядко се намират и то по селата.
Албена Асенова-ПисеваКолко често приготвяте нови храни?
Благодарение на сайта това ми стана почти ежедневие. Само време човек да има.
Албена Асенова-ПисеваКак предпочитате да праите туршиите с вряла вода или ги стелиризирате за капачка?
Както е описано по рецепта.Не са ми чужди и двата начина.
Албена Асенова-ПисеваДайте идеи за диетични храни за вечеря?
Една богата салата е напълно достатъчна,поне за мен.
Албена Асенова-ПисеваВафлени кори - търся изпитана рецепта
Не знам рецепта.Аз ползвам готови, които купувам от руските магазини.
Албена Асенова-ПисеваПравили ли сте кекс с аспирин?
Защо пък е този аспирин?В кулинарията освен за консервиране не знам да служи за друга цел.А кекс да се консервира е най-абсурдното нещо.