Gotvach.bg»Съвети»Как се прави шоколадов топинг?

Как се прави шоколадов топинг?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как се прави шоколадов топинг?

Топингът представлява заливка, с която е покрито сладкарско изделие – сладкиш, торта, кекс, сладолед и други. Един от най-използваните топинги е шоколадовият. Той се приготвя много лесно и не е необходимо да си го купувате от магазина, защото няма нищо по-хубаво от домашно приготвените сладкиши, заляти с домашен топинг. Домашният шоколадов топинг е много по-хубав, не отнема много време и резултатът е повече от задоволителен. Най-добре е да използвате хубав шоколад, за да бъде и топингът качествен.

Необходими са ви около 200 г черен шоколад, 1 с.л. масло и около 3 с.л. прясно мляко. Първо разтопете шоколада на водна баня в малка тенджерка, която се слага в по-голяма, пълна с вода. Бъркайте непрекъснато и след като шоколадът се разтопи напълно, добавете млякото и разбъркайте отново.

Внимателно прибавете накрая маслото, разбъркайте пак и свалете от котлона. Шоколадовият топинг е готов само за няколко минути. Оставете сместа леко да изстине и използвайте като глазура на желания сладкиш. Препоръчваме да оползотворите цялото количество наведнъж, а не да го оставяте и за други сладкиши.

Предлагаме ви и друга рецепта, която е малко по-различна. За този топинг са ви необходими около 100 г захар, 400 мл прясно мляко, 200 г черен шоколад, 2 жълтъка и 20 г брашно. Сложете млякото и захарта на котлона и разбъркайте, докато млякото заври. Размийте брашното с малко вода и прибавете внимателно към врящото мляко. Добавете разбитите жълтъци и настъргания шоколад. Бъркайте до сгъстяване, но не позволявайте да заври.

Ако и вие сте почитатели на шоколадовите вкусотии, не забравяйте да опитате от тези рецепти:

- шоколадова торта;

- шоколадови мъфини;

- или шоколадов кекс;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен