Gotvach.bg»Съвети»Суха панировка - какво представлява?

Суха панировка - какво представлява?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Суха панировка - какво представлява?

Сухата панировка служи за покриване (овалване) на храната с брашно (може да се включат в него подправки), галета, трохи от крекери, корнфлейкс, също и със смлени ядки, преди да бъде приготвена. По този начин след термичната обработка на храната се подобряват вкусът и текстурата й.

След като храната се покрие със сухата панировка, тя може да се изпече, сотира или изпържи, за да се създаде хрупкава коричка, покриваща повърхността й.

Приготвяната храна /късчета месо, кашкавал, сирене, зеленчуци и др.) може първо да се оваля в брашно, след което да се потопи в разбити до гладка консистенция яйца и след това да се покрие с галета, трохи от бисквити и др.

Ако обаче храната, която ще панирате, е суха и се нуждае от влага, препоръчително е първо да я намажете леко с разбитите яйца и след това да я потопите в брашно, следва да я потопите пак в разбитите яйца, а след това да я оваляте в галета и др.

Винаги леко изтръсквайте излишното брашно, след като храната е потопена в него.

Ако желаете, след като храната е оваляна в панировката, можете да я изсушите на въздух върху решетка за готвене за 15 до 20 минути, за да се даде възможност на сухата панировка да прилепне по-плътно към нея.

А в тази статия можете да видите Как да си приготвите панировка с бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен