Както знаем, спанакът е много вкусен и полезен листен зеленчук. Спанакът не съдържа голямо количество желязо, но за сметка на това съдържа много витамини и микроелементи, което прави този листен зеленчук много полезен и неизменна част от нашето меню, най-вече през пролетта.
Спанакът няма нужда от много подправки, както и всички останали листни зеленчуци.
Но за да си направим вкусна спаначена супа, е нужно да я подправим със сол, черен или червен пипер и най-вече джоджен.
Джодженът е подправката, която прави всяко едно ястие от спанак, включително и супата със спанак, изключително вкусни.
Супата от спанак може да се овкуси и с магданоз или копър, също може да се сложи и индийско орехче, а в нередки случаи може да сложите на супата и чесън, което ще ѝ придаде още повече вкус.
Вече знаете тайната на вкусната спаначена супа.
Сега остава само да си я приготвите и да ѝ се насладите. Може да добавите и сметана, сирене, яйца, орехи на супата от спанак. Може да сложите както сух, така и пресен джоджен или всяка една подправка, която обичате. Всичко е въпрос на вкус и предпочитания.
Вижте още апетитни предложения със спанак:
- спаначени палачинки;
Коментари