Gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме скариди?

Как да съхраняваме скариди?

Как да съхраняваме скариди?
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.

Скаридите са много богати на калций, йод и протеини. В тях се съдържа малко количество калории, защото в месото на скаридите има малко мазнини. Благодарение на своят състав, скаридите подпомагат кожата, ноктите и имат много добър ефект върху ставите. Ако се консумират редовно, помагат нормализиране на кръвното налягане и повишават потентността. Но за да може да се възползвате максимално от техните качества, трябва да знаете как да съхранявате скаридите.

За всички морски дарове, включително и скаридите, не е препоръчително да бъдат съхранявани дълго време. Ако се държат на стайна температура, стават негодни за ядене след 2 часа. За това е важно, скаридите да се съхраняват на студено, а това става или в хладилника или във фризера.

Съхранение на скариди в хладилник

Скаридите трябва да се опаковат във фолио или пергаментова хартия. Не трябва да използвате найлонови и пластмасови торбички. След като сте опаковали скаридите, ги сложете в хладилника, като температурата на скаридите в хладилника трябва да е от + 2 до +6 градуса. Така могат да издържат максимум три дни. Ако ги сварите, можете да съхранявате по същия начин, който описахме току-що;

Съхранение на скаридите с лед

Сложете скаридите в гевгир и ги измийте. След това ги преместете във фолио, където сте сложили фино натрошен лед и лимонова трева. След това сложете скаридите в хладилника, там, където е най-студено. Покрийте ги с кърпа, с която ще забавите процеса на изпаряване на влага. Така съхранени, скаридите трябва да се консумират до три дни. Ако в хладилника ви температурата е около 0-та, скаридите ще издържат и 5 дни. Когато ледът бъде разтопен, трябва да се смени с нов. Скаридите трябва да стоят далеч от други продукти, защото те ще поемат от миризмата на скаридите;

Съхранение на замразени скариди

Замразените скариди могат да издържат до 4 месеца. Когато температурата е ниска, например - 20 градуса, скаридите могат да издържат и шест месеца. Но в домашни условия, такива минусови температури е много трудно да бъдат осигурени. На опаковката на скаридите трябва да има упътване за съхранение, прочетете го. Ако вашият фризер, не може да спазва някои условия, тогава срокът на годност на скаридите трябва да бъде намален на половина. Не трябва да забравяте, че след 6 месеца и хранителните качества и техният вкус се влошават значително. Добре е да знаете някои неща:

- Преди консумация скаридите трябва да се размразят не в стаята, а в хладилника, там, където температурата е най-висока. Трябва да размразите скаридите най-малко 1 ден преди готвене;

- Когато времето ви е малко, можете да размразите скаридите, трябва да ги сложите в съд, пълен с вода. Така ще ускорите процеса на размразяване;

- Скаридите не трябва да се замразяват повторно, след като веднъж са били размразени, защото ще се превърнат в безвкусни и нездравословни;

- Ако сте сварили скаридите и така сте ги замразили, то можете да ги размразите по-написаните по-горе начини;

- Когато ще сервирате скаридите горещи, вместо да се размразяват, може да се сложат за кратко в микровълнова или да се потопят за кратко във вряща, солена вода.

С правилно съхраняваните морски дарове може да сготвите вкусни ястия, като скариди на тиган, суши със скариди, паста със скариди и паеля със скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен