Gotvach.bg»Съвети»Може ли да се консумира суров джинджифил?

Може ли да се консумира суров джинджифил?

МарияМария
Новак
2351
Може ли да се консумира суров джинджифил?

Джинджифилът има широко приложение в традиционната и алтернативната медицина. Богатото съдържание на фосфор, натрий, витамин С, магнезий, калций и калий го превръщат в идеално средство за борба с настинка и грип. Използва се за подпомагане на храносмилането, намаляване на гаденето и подпомагане борбата с грипа и обикновената настинка.

Джиндифилът може да се използва суров, така и като благоуханна съставка в различни рецепти. Има редица салати с джинджифил, както и екзотични сосове. За да извлечете максимално лечебните му свойства, консумирайте суров корен джинджифил.

Мощен имуностимулатор може да си подготвите в домашни условия, комбинирайки 100 грама настърган корен от джинджифил, 1 настърган лимон и 150 гр. мед. Блендирайте продуктите и взимайте по 1-2 лъжички сутрин и вечер.

За борба с първи симптоми на настинка и грип можете да си приготвите ароматен чай от джинджифил, запарвайки с гореща вода за около 10 минути 50 грама настърган или нарязан на малки парчета корен от джинджифил.

Пресният джинджифил съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 2-3 седмици

Сушеният джинджифил представлява изсушен и смлян корен от джинджифил. Продуктът може да бъде открит в секция “подправки” в почти всеки магазин и се използва основно за приготвянето на сладкиши и къри. Сушеният джинджифил поставете в буркан с капак на тъмно, сухо и хладно място. В хладилник може да съхрани аромата си в продължение на месеци.

Сладкият му аромат и лютивият вкус на суровия джинджифил дължат на натуралните масла в състава му, най-важното от които е джинджирол, който има мощен противовъзпалителен ефект.

Антиоксидантите и хранителните вещества могат да помогнат успокояване симптомите на артрит, възпаления и инфекции. Консумацията на джинджифил спомага за намаляване на риска от развитие на диабет, рак и други здравословни проблеми.

Джинджифилът не трябва да се приема в големи количества, тъй като води до разреждане на кръвта и е противопоказен при някои заболявания. Страничните ефекти се свеждат най-вече до смущения на стомашно-чревния тракт. Не e препоръчителна употребата му по време на бременност и кърмене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати