Gotvach.bg»Съвети»Киноата и булгурът алергени ли са?

Киноата и булгурът алергени ли са?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14622
Киноата и булгурът алергени ли са?

Киноата е вкусно южноамериканско семе. Известна е още като псевдозърнена култура, с подобен вкус и свойства като обикновените зърнени храни.

Много хора смятат киноата за суперхрана, която трябва да се консумира, защото съдържа фибри, протеини, витамини и въглехидрати. Киноата също е с ниско съдържание на натрий и високо съдържание на калций, калий и желязо, което я прави здравословна и питателна част от всяка диета.

За някои хора обаче яденето на киноа може да причини стомашни болки, сърбеж по кожата, копривна треска и други често срещани симптоми на хранителни алергии.

Семената и нейното покритие съдържат съединението сапонин, което може да причини тези симптоми.

Булгурът е прекрасна пълнозърнеста храна с древни корени в кухните на Близкия изток, Средиземноморието и Западна Азия. Питателното зърна се използват за приготвяне на голямо разнообразие от ястия с булгур, включително салати табуле, кисир, булгур пилаф, банички с месо и булгур и много други.

Не само мекият вкус на булгура го прави подходящ за много приложения, но също така е лесен за приготвяне и има много ползи за здравето.

Въпреки че булгурът е безопасен за повечето хора, може да не е най-добрият избор за всеки. Тъй като булгурът е пшеничен продукт, хората с алергия към пшеница или хранително разстройство, свързано с глутен, трябва да го избягват.

Булгурът е зърнена култура, приготвена от пшеница и ако имате вродена чувствителност към глутен или алергия към пшеница, не яжте булгур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати